Reklamlar kandırıyor mu?

Reklam sektöründe geçmiş bir ömrüm var. 30 sene diyebiliriz. Tr de üretilen ne varsa bu 30 yıl içinde katalog çekmediğim kalmadı. Milyon tane hile vardır. Bilgisayar yokken de vardı bunlar. Mesela benim de marka yüzü olduğum bisküvi markaları kremalı bisküviyi 90larda çıkardı. Etikette tek bisküvi var. Bize özel üretim o gelir sarılıp sarmalanmış. Yanında aynı üründen kolilerce gelir. krema desteği vs için. koy çek max 5dk ama ön hazırlık saatlerce. Bazen ürüne göre değişir 1 günü alırdı. Seçilen kelimeler, font ve renkler...

Mesela restoran menüsü çekiyoruz. Salata veriyor elit mekan. fısfısla dünyanın yağı basılır, tam pişmeden verilir bir çok ürün renk kaybı olmasın diye, dondurma aslında balmumudur erimenin önüne geçmek için

Mesela çerezde etiketin tamamı o ürün kaplı olan fotograf babama aittir. 25 yılı var o fotografın. marka adı vermeyeyim. 30 santime 45 santim dökme ürün son kat cımbız yerleştirme. tabi ülkede telif yasası olmadığı için babam, onun ustası devlet sanatçısı olan amcam da fakir kaldılar kalitelerine göre. Dünyayı gezmiş işler var ama herkes kopya etmiş, bilgisayar ile bu daha basit.

Konuya dönersek bir gıda mezunu olarak TV de yakaladıklarım var. Mesela ketçap reklamı var koruyucu içermez diyor. Bakanlık tebliğine göre ketçapta koruyucu olmaz. Koyamazsınız. Aynı markaya fason çalışan bir yere kalite müdürü girdim. koruyucuyu ben tartıp koydum çünkü proses'te var bunun kavgasını verdim bir süre sonra bıraktım. Ekmek firması var adın vermeyeyim şeker ilavesiz demiş. Ekmekte şeker olmaz ki. Gel ona koyduğun koruyucuyu konuşalım? Ketçap etiketinde yok ama ekmekte yazmışlar

Bilmeyen topluluk kandırmak kolay

kandırıyor
kandırmaz yahu
bilgim fikrim yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
7 ay
ankata katılın
Reklamlar kandırıyor mu?