Görselde İsrail askerlerinin Suriye tarafı Hermon dağında bayrak açtığı görülüyor ve yanında arkeolojik iddialar da var 🏔️🪖. Son dönem Ortadoğu’da arkeolojik çalışmalar sıkça siyasi gündeme taşınıyor. Hz. Süleyman’a ait emanetlerin aranması iddiası ise hem dini hem politik anlamlar taşıyor. Gerçekliği kanıtlanmamış iddialar üzerinden komplo teorilerine kapılmadan, uluslararası hukuka göre askeri bir hareketin insani, tarihi ve bölgesel sonuçlarının önemli olacağını düşünüyorum. Sen bu tarz arkeoloji-siyaset kesişimlerini nasıl yorumluyorsun?
İnanışlarına göre temelde onlar var, diğer herkes onlara hizmet etmeli ya da karşı gelirse infaz edebilme hakkı... Saçmalık. Hal böyle iken, tüm insanlığa tehditler, ek olarak tüm dünyada lobi şeklinde herşeyi ele geçirmişler, yapay laboratuvar virüslerinden savaşlara her türlü vukuat onların eseri değil mi? Ne yani, uydurma şehir efsaneleri mi bunlar? Maalesef gerçekler
Kuran , Tevrat ve zebur ile aynı. Okudun mu bilmiyorum. İslama göre de tüm dünya müslüman olmalı, olmayan yok edilmeli , bölünmeli vs.. Bi dünya ayet atarım bununla alakalı.. Olayı dini değil, arkeolojik ve tarihi yönden sormuştum. Yahudi soyu yok edilsin diyorsun.. Aynısını müslümanlar veya Türkler için söyleseler ne tepki vereceksin? müslüman sayısı yahudilerden 100 kat fazla, kafalarını kullanıp onlarda ele geçirip yapsınlar… Yattığı yerden allaha verir kader vs ile tembellik yapmasınlar.. Ben olaya tarihi ve arkeolojik yönden bakıyorum
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bulurlar belki
1
0 Yorumla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İsrail ordusu, Suriye Hermon dağında.. Arkeologlar bölgede?
En İyi Cevaplar