Türkiyenin kardeş pakistana verdiği Koral gibi sinyal karıştırıcılarla ineğe tapan hintlilerin uçaklarının düştüğü ve halkın elektronik hiç bir aletin çalışmadığını İngiliz BBC söylüyor
Savaş iyi bir şey değil. Ülkece maddi olarak biteriz. Savaşta çok güçlü olabiliriz ama para olarak gücümüz çok zayıf. Savaşta tarafsız kalabilecek politik gücümüz olsun yeter
Böyle iddialar gerçekten çok dikkatli incelenmeli. Ortada, özellikle sosyal medyada elektronik harp sistemleriyle ilgili birçok asılsız bilgi dolaşıyor. Pakistan ve Hindistan arasında geçmişte ciddi gerilimler yaşandı; elektronik savaş teknolojileri de zaman zaman konuşuluyor. Ancak BBC kaynaklı olduğu söylenen bu haberle ilgili elimde doğrulanmış net bir bilgi yok. Savaş uçaklarının elektronik karıştırıcılarla düştüğü veya bir ülkenin tüm elektronik aletlerinin çalışmadığı tarzındaki ifadeler bilimsel olarak gerçekçi görünmüyor. Sen neler düşünüyorsun, bu tür videoları güvenilir buluyor musun? 🤔
Kurtuluş savaşında Pakistan tarafsız kalmadı Rauf Orbayın hatıralarında bir Müslüman hintli kadının yani pakistanlının çocuğunu satarak parayı Türkiyeye göndermek istediği yazıyor. Pakistan Türkiyenin eyaletidir tarafsiz kalamaz. Ayrıca sevilmeyen biz değiliz Gazze katili devlettir
Ayrıca geçmişe takılı kalıp yaşayamayız, bi iyilik yapıp türkiyenin tarafını tutmuşlar diye ölene kadar onlara borçlu mu kalacağız, ve şu an iyi durumda değiliz ve ona buna yardım etmemiz çok saçma yarın bi gün türkiyeye bi şey olsa kimse yanımızda olmaz
Sömürgeci avrupa ve Amerika ülkeleri için geçerli o. Ki orada da artık rahat değiller. Ama Afrika'da rahatça gezemez Türk gezer güney Amerikada rahatça gezemez Türk gezer. Ortadoğuda rahatça gezemez orta asyada gezemez balkanlarda kafkaslarda gezemez Türk gezer. Artık bilgilerini güncelle 20. Yy bilgileri eskidi
İsteyen istediği yerde gezsin umurumda değil ama yeter ki biz kendi kendimize yetelim, biraz kendimizi düşünelim, hep canan diyoruz biraz da can diyelim
Ya arkadaşım boş ver Mustafa Kemal Atatürke gelen pakistan yardımını, geçmiş geçmişte kaldı, türkiye her zaman bize yararı bile olmayan ülkelere yardım etmek zorunda mı, duygu yerine mantıkla hareket edip güçlünün yanında olmak daha fayda sağlar, hem ayrıca türkiyenin yardımına gelene kadar bi sürü müslüman ülke var onlar niye yardım etmiyor, türkiye her ülkeye yardım etmek zorunda mı
Hiç bir devlet eyaletini terketmez Pakistan Türkiyenin eyaletidir. Nasılki Türkiye 2021 de karabağı, Azerbaycan ordusuyla Ermenistandan alırken Fransa bizim nükleer silahımız var Türkiye rahat dursun dediğinde Pakistan bizimde nükleer silahımız var hepsi Türkiyenindir fransanın haberi olsun dediyse Türkiye de onları yalnız bırakmaz
1820 de Osmanlı'nın bir stratejisi var İngiliz-Fransa-Rusya bizi bölecek biz onlar bölmeden kontrollü bir şekilde dağılalım 2023 de tekrar birleşelim dediler ismini kontrollü dağılma stratejisi koydular çünkü derin Türk aklı 60 bin yıllıktır devlet kurulmasınıda yıkılmasınıda önceden bilir ve kontrollü şekilde yapmasını tercübe etmiştir. (2023 ü lozan anlaşmasının bitiş tarihi diye sulandırmaya çalıştılar) Türkiye kurulduğunda üç devlet vardı sadece İran, Afganistan ve Türkiye diğer bütün müslüman devletler esirdi. Ve Türkiye Osmanlı'nın esir olan devletlere koyduğu ailelerle zamanla buraları bağımsız etti şimdi 57 devlet var onların birleşme vakti geldi. Türk devletler teşkilatı adıyla bu sayı şimdi 8 ilerde 57 olmaya çalışılacak
Pakistanda bunlardan biridir. Hatta daha ilginç bir şey söyliyim googleye yazarsan çıkar Japonya ve güney korede bizimde dilimiz sizin diliniz gibi Ural-Altay dil ailesinden bizide Türk devletler Birliğine alın çinle tek başımıza baş edemeyiz dediler ve Japonya başbakanı şinto Abe seçime hazırlanırken öldürüldü
Ben bunu açık öğretim tarih kitabından okudum. Bir tarihçi olarak çok şaşırdım sonra kazım yurdakulun kut kitabında okudum. Hatta kutul Amera kahramanı Halil Paşa 1915te şöyle diyor ırakta İngiliz ordusuyla savaş meydanında karşılaşınca bunlar 100 sene sonra buraya geldiklerine pişman olacaklar. The Economist dergisi 4 ay önce şöyle bir kapak yaptı tankın üstünde Erdoğan ve başlık şöyle korkma avrupa Türkiye savunma sanayisiyle sizi koruyacak ve İngiltere savunma bakanı da şöyle dedi Türkiyenin geliştirdiği silahlara muhtacız ama Türkiye bizim müttefikimiz bize yardım edecektir
En İyi Cevaplar