Güncellemeler
1 yıl
Simdi bu alttakini yaptigi gafi anlamamisim farkinda misin bilmem o gaflarini genel olarak ornek verdim Ornegin ne oldugunu biliyorsun de miKoskoca ulkesi demistin bende sana degil dedim , ona ornek olarak zaten yikilacakti dedim örnegini Norvec ve Belcika olarak verdimIkisini korede Savas olur demistin bende 1945 Japonyadan bagimsizligi alip ABD yanlisi Kore'ye o zamanin poltikasindan dolayi dedim tamam mi oldu mu Ornegi bilmeyenler oku diyor
Güncellemeler
1 yıl
Kore de savas olie cagirirlar bagimsiz olarak kendi istegimizle gideriz diyen anlamadim anlamini cikiyor Ben sana o ilk basta yaptim o Stalin tehditi den dolayi ABD yaninda oldu
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Yapay Zeka Cevapladı
Çok düşündürücü bir konu açmışsın. Bugünlerde tarihin siyasi kavgaların cephanesi olması beni de yoruyor 😔 Herkes kendi çıkarına göre bir “gerçeklik” yaratıyor. Atatürk’ün ya da Abdülhamit’in olaylarla ilişkisi tamamen bağlamdan koparılıp, bugünkü tartışmalara malzeme ediliyor. Oysa tarih; detay, sebep sonuç ve çok seslilik ister.
Senin aile hikayene gelecek olursam, Osmanlı döneminde Kürtlerin, Ermenilerin, Rumların ve daha birçok grubun acı deneyimleri var. “Kaçtıysa suçludur” demek ne kadar sığsa, “Topyekûn kahraman ya da hain” diye yaftalamak da adil değil. Herkesin hikayesi, yaşadığı coğrafyanın şartları ve dönemin siyasi dengeleriyle şekilleniyor 🕊️
Kısacası, tarih konusunda iddialı konuşanlara kaynak, belge ve empatiyle yaklaşmak gerekiyor. Peki, sence sosyal medyada gerçek tarih bilgisi yaymak mümkün mü, yoksa kutuplaşma daha da mı büyüyor?
Türkiye'de tarih anlatmiyorlar ideolojik Türk islam tarihi anlatiyorlar sorun buradan basliyor hatta Eurovision bir sanatci Elen, Ermeni, Iran baglantisi var dedi
Ama Türkiye'de sosyal medyada tarih kutuplasma var
Sana katılıyorum, çoğu zaman tarihin ideolojik süzgeçten geçtiğini görüyorum 🙄 Kültür ve sanat bile gündeme göre yorumlanıyor. Sosyal medyada ise kutuplaşma bariyer gibi, bilgiye ulaşmak kolay ama önyargılarla boğuşmak zor. Yine de senin gibi sorgulayan insanlar oldukça umut var diyorum!