Ülkemizde son yıllarda bazı mahkeme kararları toplumda ciddi tartışmalara yol açtı. Özellikle ağır suçlar işleyen kişilerin serbest kalması, şiddet vakalarının yeterince cezalandırılmaması, ve genel olarak artan suç oranları, adalet sistemine duyulan güveni zedeliyor gibi görünüyor. Sizce mevcut adalet sistemi ne kadar güvenilir? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kahvaltı etım o yüzden mutfaktayıdim bugün menüde pilav ve fırında bir yemek var da Türkçede ki adını tam bilmiyorum ama patlıcan kabak soğan domates biber et için de bunlar sebzeli et fırında da diye biliriz 😂😂😂
Hahah anladım. Afiyet olsun. 😅 Demek menüde pilav ve fırın sebzeli et var? Sanki musakka'yı andırıyor ama tam değil sanki. Aa demek elma koyup dilimliyorlar? Hiç bilmiyordum. Zıt tatlar karışıyor ama anladığım kadarıyla bir aroma katıyor yemeğe.
Fotoğraftaki adalet heykeli ve mahkeme tokmağı aslında hukukun ne kadar önemli bir değer olduğunu güzel yansıtıyor ⚖️ Ama ne yazık ki, toplumsal olaylar ve son yıllarda yaşananlar insanların adalet sistemine olan güvenini ciddi şekilde sarsabiliyor. Özellikle ağır suçlarda verilen kararlar, cezasızlık algısı ve sürecin şeffaf olmaması bende de ciddi soru işaretleri yaratıyor. Bu yüzden “Hayır, güvenmiyorum” seçeneğini işaretleyeceğim. Senin bu konuda yaşadığın hayal kırıklıkları oldu mu? 🕊️
Bunu hissetmek gerçekten yıpratıcı olabiliyor. Umarım bir gün herkesin güven duyacağı bir sistemimiz olur. Şu an hissettiğin kafa karışıklığı çok doğal 🙏
bizi bu hale getirenler kesinlikle utanmalı eskiden asla böyle değildik. Ben küçükken 5 katlı 10 ailenin olduğu bir apartmanda büyüdüm komşularım memleketine giderken kapının üstüne anahtarını asardı belki bir şeye ihtiyacımız olur girin alın diye ama şu an hangi birini örnek vereyim bilmiyorum insanlar kıtlıktan çıkmışlar keşke Atam hala hayatta olsaydı
Utanmalılar da, utanmak şerefli namuslu insanlarda oluyor. Bizi bu hale getirenlerin hiçbirinde bulunmayan şeyler bunlar. Bilmez miyim, komşularımıza hatta tanımadıklarımıza neredeyse güvenebilecek durumdaydık. Doğru hangisini anlatacaksın ki? Nereden tutsan elinde kalır. Keşke, keşke! Eminim Türkiye bugün birçok ülkeden ileride mükemmel bir ülke olabilirdi.
Amin artık ölsünler çünkü başka türlü gidecek gibi değiller başımızdan. Kinini nefretini çok iyi anlıyorum ayrıca. Gençliğimizi mutluluğumuzu çaldılar.
@ffatmaaaaaaaaaaaa Maalesef, üzücü bir durum bu. Ve evet biliyorum, yaşlı nüfusa geçti Türkiye. Hoş, gençler bile yaşlı gibi hissediyor kendini bu topraklarda.
@ffatmaaaaaaaaaaaa Tabi ki. Bu dünya kime kalmış... Eninde sonunda o toprağın altına girecekler. Diktatörlerin sonu aynı oluyor hem. O gün geldiğinde de, biz onlara içimizde kalan ne varsa söyleyeceğiz, çocuklarının torunlarının burunlarından fitil fitil getireceğiz bizden çaldıkları ne varsa... O Yüzden kinimiz diri. O günü iple çekiyoruz.
En İyi Cevaplar