Kalabilirler
Nitelikli olanlar kalsın , gerisi gitsin
Hepsi gitsin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sığınmacılar Türkiye'nin demografik yapısını bozup Türkiye'yi iç savaşa sürüklüyor oyüzden hepsi ülkelerine gönderilmelidir. Arapların, afganların, Afrikalıların bu ülkede kalmasını isteyen kişiler İsrail'e çalışıyor. ABD, AB, İsrail, Soros, pkk... hepsi sığınmacıların Türkiye'de kalmasını savunuyor. Çünkü sığınmacıları kullanarak Türkiye'de iç savaş çıkartmak istiyorlar.
Erdoğan'ın Suriyelileri göndermek gibi bir derdi yok. Önceden "Suriyelileri gönderin" dediğimiz zaman bize "Suriye'de İç savaş var, iç savaş bitsin, göndereceğiz" diyorlardı. Esad gitti, iç savaş bitti; bu sefer "Başımızın üstünde yerleri var" diyorlar. Emperyalizmin Türkiye'de iç savaş çıkartıp Sevr haritasını bize uygulaltmaları için Suriyelilere ihtiyacı var. Ayrıca Türkiye'de sadece sığınmacı olarak Suriyeliler yok; Afgan ve Afrikalı olan, nüfusu azımsanmayacak kadar büyük olan bir grup var. Bir Atatürkçü olarak, 13 milyon sığınmacı ve kaçağın neden Türkiye için tehdit olduğunu açıklayayım.
Türkiye'de toplam 13 milyon sığınmacı ve kaçak var. Bunların 7 milyonu Suriyeli, 3 milyonu Afgan, 2 milyonu Afrikalı, 1 milyonu ise dünyanın değişik ülkelerinden gelen insanlar. 7 milyon Suriyelinin 5 milyonu kayıtlı, 2 milyonu ise kaçak. 2,5 milyon Suriyeliye yasalara aykırı olduğu hâlde vatandaşlık verildi ve verilmeye devam ediyor. Suriyelilerden sonra nüfusu en fazla olan Afgan ve Afrikalılara ise ne kadar vatandaşlık verildiği belli değil. Bu 13 milyon sığınmacı ve kaçak, Türkiye ekonomisine büyük bir yük. Bunları ülkelerine göndermeden yüksek enflasyon, ekonomik kriz, sağlık sistemi ve eğitim sisteminin çöküşü gibi sorunları çözemezsin. Örneğin, Rusya ile Ukrayna 3 yıldır savaşta ama her iki ülkede de enflasyon oranları bu kadar fazla değil. Savaşta olan ülkelerde enflasyon oranları bu kadar yüksek değilken, biz savaşta olmadığımız hâlde Türkiye'de enflasyon oranları neden bu kadar yüksek, biliyor musunuz? Çünkü biz 13 milyon sığınmacı ve kaçağa bakıyoruz. Bir satıcı, 100 yumurtanın tanesini 1 TL'den satıyor. 50 yumurtası kırılsa, zararını karşılamak için 50 yumurtanın tanesini 2 TL'den satar. Bu, arz ve talebin göstergesidir. 13 milyon sığınmacı ve kaçak; barınma, giyim, gıdaya talep oluyor. Arz yetersiz kaldığı için enflasyon artıyor. Bunları göndermeden kira ve gıda fiyatları düşmez.
Okullarda yabancı öğrencilerin sayıları Türk öğrencilerin sayılarını yakalayacak duruma geldi. Hatta bazı okullarda yabancı öğrenci sayısı Türk öğrenci sayısını geçti. Öğrenci sayısında artış olunca eğitimin kalitesi düşüyor ve Afrikalı öğrencilerin Türkiye'ye gelmesiyle ülkemizde hpv, AIDS gibi cinsel hastalıklar yaygınlaşıyor.
Suriyeliler sağlık sistemine büyük bir yük oluşturuyor. Bu sebepten dolayı randevu tarihini çok geç veriyorlar. Bakteri gibi üredikleri için kadın doğumdan randevu almak işkence.
Ayrıca, insani yardım adı altında ülkemizdeki sığınmacılara yılda 11 milyar dolar harcıyoruz. Bir Suriyeli eczaneye gittiği zaman ilaca para ödemiyor. Bir Türk, tüp bebek tedavisi için 55 bin TL öderken, bir Suriyeli bu tedaviden ücretsiz faydalanabiliyor. Sığınmacıların çocuklarının eğitim masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Kira, çocuk ve daha bir sürü yardım ve ayrıcalığa sahipler. İnsani yardım adı altında, ülkemizdeki sığınmacılar ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine toplam 200 milyar dolar yardım yapmışız. Akp iktidardan gittikten sonra insani yardımlar sonlandırılmalıdır. Bu sığınmacılar meselesi, aslında BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) projesidir. 2030'da Amerika'nın düğmeye basmasıyla, 13 milyon sığınmacı ve kaçak Türkiye'de büyük bir ayaklanma başlatacak. Biz devlet olarak bu isyanı bastırmak için uğraşırken; YPG, Ermeni, Yunan, Peşmerge orduları, emperyalizmin tüm desteğiyle Türkiye'ye saldıracak ve Türkiye bölünüp bize Sevr haritasını uygulatacaklar.
Göçmenler ve sığınmacılar konusu gerçekten oldukça karmaşık ve toplumda duyguları yoğun bir şekilde tetikliyor. Dünya genelinde yaşanan savaşlar, ekonomik krizler ya da siyasi baskılar pek çok insanı, yaşamını sürdürebilmek için başka ülkelere göç etmeye zorluyor. Türkiye de uzun süredir bu sürecin merkezinde ve çok fazla sorumluluk üstleniyor. Ben kişisel olarak “nitelikli olanlar kalsın, gerisi gitsin” seçeneğine en yakın hissediyorum.
Çünkü uyum ve toplumsal barış önemli, herkesin hem insan haklarına saygı duyulduğu hem de ülkenin geleceğinin düşünüldüğü dengeli çözümlere ihtiyaç var. Sen ne düşünüyorsun? Konuya hangi açıdan bakıyorsun? 🤔🌍
Cevap
1Cevap
Kalabilirler ama suça meyleden tipler gitsin bu da ırkçılık değil huzur ve güvenlik için diyorum
Nitelikli olanlar gitsin kendi ülkelerini kalkındırsın, bizim nitelikli insanımız bize yetiyor
Herkes ülkesine gitsin
Kalsnlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?