Kamu kurumlarında ve okullarda başörtüsü yasağını isteyenler neden böyle bir şey istiyor?

Kamu kurumlarında ve okullarda başörtüsü yasağını isteyenler neden böyle bir şey istiyor?
Cevap
0Cevap
Herkesin kendi ülkesi beni ilgilendirmez, doğru bildikleri şeyi yapmakta özgürler, ona kalırsa özbekistan da şeyh sakalı bırakmayı yasakladı, başörtü arap imajı veriyor bu arada, ve biz arap değiliz kıbrıslılar da öyle
Bizim ulkemzn şuanki durumuna gelmemek icn istemiyor kibristakiler başta uzuluyordum ama haklilarmis
İyi de inancı gereği başörtüsü takan bir kadınla ya da kızla, iktidar politikaları arasında ne gibi bir alaka var?
Kullaniolar çünkü demek istegmi anlamiosun. Basortusunu dini kullanıp ulkenjn içine edecekler suanki ulkemzn halı çok mu iyi
Siyasal İslam ile dini karıştırma hocam. Türkiye de gördüğün şey bu ama batılı devletler de bknz: Amerika Vatikan'ı kullanarak politika ve siyaset yapıyor İngiltere Fransa bunlarda dinleri alet ederek siyaset ve politika yapıyor ama kimse hristiyanlar pazar günleri ayin yapmasın demiyor. ya da başka dine sizde ölüleri yakmayın demiyor. Neden bizim ülkemizde baş örtüsünü takan bir hanımefendiye ısrarla zorbalık ediyoruz? Sorunumuz ne bizim? Kurtulun bu batılı aşağılık kompleksinden
Bn hcbir zaman zorbalık etmedim edenlere de hep tepki gösterdim. Başörtüsünü kullanıp da acitasyon yapan kullanan insanlara tepki gösteriyor çoğunluk yoksa bı örtünün kmseye zararı yk
Herşeyi batıya baglamaktan ne zaman vazgececeksnz acaba batıyı kotuleyp ama herseyn batı gbi olmasini bizim adetlerimzn saçma gerksz oldgnu vurgularken hc batıya ozenmeyelm demiosunz
Batı'nın hiçbir şeyi iyi değildir. Batı Medeni de değildir hiçbir zamanda istemedim onlar gibi olmak cani merhametsiz katil ve barbar bir toplumun nesini seveyim hocam? Azınlıklardan bahsetmiyorum ama çoğunluğu da böyledir. Batıya özenmeyelim tabiki biz kendimiz olalım bizim ecdadımız atalarımız tarihimiz onların çok çok üstünde biz kendimiz olsak yeterli zaten. Ben senden bahsetmiyorum genel olarak söylüyorum bir insanın dinini yaşaması ve icra etmesi bir başkasının neden bu kadar zoruna gidiyor onu anlamış değilim.
Ülkemizde herkes herşeyi kullanır oldu başörtüsünden bile prim kasıp acitasyon yapan para kazanan sahtekarlar hat safhada ondan insanlarn tepkisi
Batı medeniyet die bsi demiyorm bn zaten her ülkenin karanlık geçmişi var her ülkenin iğrenç yani var sank biz mükemmel miyz hayır ne kadr iğrenç bı toplum oldgmuz Esra Erol Müge de belli 3. Sayfa haberlern de belli yani çöp insanlarimz
Birileri kullanıyor diye bu kötü bişey olmuyor ama bozulan ahlak neden bozuluyor önce bunu araştırmak lazım elbette mükemmel değiliz eksiklerimiz ve yanlışlarimiz var ama bunun dönüp dolaşıp İslam'a gelmesi hiç mantıklı değil. Dünyada sadece biz miyiz sence dini kullanıp siyaset ve politika yapan hayır Amerika İngiltere Fransa Almanya niceleri aynı şeyi yapıyor çünkü bu kapitalist düzende tutuyor 😐 revaçta kaldıkça da art niyetli insanlar bunu kullanıyor
Herkes kendi ulkesini düşünüyor haliyle bizim ulkemzde böyle olduğu icn Kıbrıs'ta istemedg icn tepki gösteriyor. Bozulan ahlakin birc ok sebebi var önlem almak herkesn elinde ama sorsak herkes kendini düzgün akıllı bsi sanio kimse suçu kendinde aramıyor
Bizim gibi araplaşmamak için
Baş örtü ve araplik aynı kavramlar değiller. İslam ve araplikta aynı kavramlar değil. Neden ısrarla aynı şeyler olduğunu savunuyorsunuz ki? Bir insanın hangi dine mensup olursa olsun dinini yaşaması ve bunu icra etmesi neden bir başkasının öfkesini uyandırıyor ki? Yani anlam veremiyorum. Bırakın artık bu batılı aşağılık kompleksini ya
Ülkenin haline bakarsan anlarsın kimsenin başörtüsüne karıştığı yok da ne durumdayız? ayrıca İslam Arap dini başörtüsü de din sembolü okumadan araştırmadan yazma
İslam araplara ait bir din değil hadi araştıralım.
O dönemde azınlık bir ırk vardı ve en kalabalık toplum Araplardi ama İslam tüm insanlığa indi.
Neden arapça yazıldı? Çünkü kullanılan neredeyse tek alfabe Arap alfabesiydi herkes okusun anlasın diye arapça yazıldı nitekim şu an da hangi ırktan olursan ol hangi dili konuşursan konuş Kur'an'ı Kerim'i ve İslami çok rahat anlayabileceğin materyallar mevcut. Başörtüsü dinin sembolü olmaktan çok dinin gerekliliğini ortaya koyan bişey? Neden İslam'dan kurtulamıyoruz diye yakınıyorsunuz bu mantığa göre israilliler mısır dininden, hristiyanlar israil dininden kurtulamıyor.
din ve milletin farklı şeyler olduğunu fark ettiğimiz zaman hayatımız nasıl kolaylaşacak bir bilseniz. 🥲
Yorumun engellediğim için görünmüyor fikrin varsa yorumlara yaz cahillerle tartışmam işim gücüm var
XJENCİXKWNXKKWJCJ XİSBCİSJCİSVİKENXJAİXJE CEHALET AKİYOR tartisabilecek kabiliyetin kalmayınca engel XİSBCİSJCİSVİKENXJAİXJE
Sizle tartışmak zaman kaybı kaç kez denedim nato kafa nato mermer byeee
Hiçbir argümanin altını doldurmayıp altı boş tezlerle zaten başarılı olamazsın. Yazık çok yazık
Önüne hakemli dergide yayınlanan bilimsel kanıt da koysan at gözlüğünü çıkaramayan yobazlar için kılımı bile oynatmam artık isterse bir tarafını yırtsın ruh sağlığımı bozmam hayat kısa
He öyle mi olmuş knk
yoksa seni muhatap alacağımı mı sanmıştın
Gelmiş beni tartışmaya çekmeye çalışıyo bi de 🤣🤣
Hocam ben seninle tartışmam emin ol kendini bu kadar önemsemene gerek yok ☺️
Niye yorumlara damlıyosun o zaman fikrini cevap olarak yazsana herkes aydınlansın engin ufkundan. birkaç kaynak öner mesela bize? Ben sana neden İslam'a Arap milliyetçiliği dediğime dair en az 3 kaynak önerebilirim istersen
Prof Dr. İlhan Arselin Arap milliyetçiliği ve Türkler kitabı ile konuya giriş yapabilirsin mesela
Tarih ve siyaset bilimcisi savaş şafak barkçınin kitaplarını okuyarak yola devam edebilirsin Osmanlı aklı kitabında bahsediyor mesela
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Başörtüsüne yönelik yasak talepleri genellikle laiklik anlayışı, devletin tarafsızlığı ve kamusal alanda dini göstergelerin sınırlandırılması gibi gerekçelerle ortaya çıkıyor. Bazıları bunun eğitim veya resmi kurumların tarafsızlığını koruma adına gerekli olduğunu düşünüyor. Ancak böyle yasaklar bireysel haklar ve özgürlükler açısından da tartışmalı ve ayrımcılık riski taşıyor. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Başörtüsü özgürlüğü kamusal alanda nasıl korunmalı sence? 🌸🤔📚