1970 de Kürt göçü olmuş ondan sonra dilimiz dahi bozulmuş bizim yoksa çok medeni konuşuyordu insanlar.
Yanlış anlaşılmasın Kürtleri çok severim ama merak ettim sadece
Yanlış anlaşılmasın Kürtleri çok severim ama merak ettim sadece
Türkiye'de iletişim başkanlığının söylediği sayıya göre antropolojik olarak 36 farklı etnik kökenden insan yaşıyor.
Kürtler de bunlardan biridir.
Eğer Kürtler olmasaydı, 35 farklı etnik kökenden oluşan bir devlet olurduk ve 36'ya göre daha fakirleşmiş olurduk. Çünkü her kültür bir zenginliktir. 😇
Elbette hangi etnik kökenden olursa olsun ayrılıkçı, bölücü faaliyette bulunanları, bu tür faaliyetlerde bulunanları destekleyenleri hariç tutuyoruz. 😤
Ayrıca biliyoruz ki herhangi bir kökene sahip olan insanların tamamı aynı duyguları taşımıyor, paylaşmıyor. Dolayısı ile genelleme yapamayız, toptancı fikir yürütemeyiz. 🤷♂️
Ancak 1970 yılında nereden nereye, nasıl ve ne tür bir göç yaşanmış? Bunu ben hiç duymadım? Biliyorsan bunun kaynağını veya sende varsa ayrıntılarını paylaşırsan seviniriz. 🤔
Yüzde yüz cehalet akıyor soru da
Kürtler Mezopotamya da yğzbinlerce yıldır var aksine türkler sonradan gelmişlerdir bu coğrafyaya türkülerin anavatını Orta Asya kürtler in ana vatanı ise Mezopotamya ( Fırat ve Dicle nehri kenarları)
Dil konusuna gelince de dil de ki bozulma değil etkileşimdir diller bulunduğu coğrafyada çevresindeki dillerden etkilenir Anadolu ya en yakın kadim kültür ve diller den farsça ve arapçadan etkilenmiştir bu da çok normal bir şey
Fırat Dicle kenarları derken boydan boya kuzeye doğru değil sanırım
Mevcut sınırda bulan iller o da bir kısım.
Hepsi değil ancak büyük çoğunluğu
Çünkü çoğrayfa da çok çeşitli kürtler farslar ermeniler araplar rumlar ve hatta yahudiler de var Dı o dönemler de
Bugün dahi mevcut İsrail de urfalı Mardinli yahudiler var ve hem İbranice hem kürtçe konuşuyor lar
Birinci dünya savaşında millet devletleri ile sınırlar değişince herkes kendi ırkından olan devletin sınırlarına geçmek zorunda kaldı sadece kürtler i dört parçaya böldeler iran Irak Suriye ve Türkiye de olmak üzere dörde bölündü bunun sebebi de kut ul amare cephesinde ingilizlerin aldığı büyük yenilgi den dolayı cezalandırıldı çünkü kut ul amare de osmanlı ordusunun askerlerinin büyük çoğunluğu kürt kökenli askerlerden oluşuyor Du ( osmanlı devleti bir imparatorluktan oluştuğundan dolayı ordusu bulunduğu bölgeden vatandaşlarından askerleri barındırıyor Du ordu bünyesinde)
Nasıl kandırmışlar sizi vay be.. 1970'ten sonra ülkeye Kürt göçü olmuş he... yazık gerçekten hiç mi araştırmaya takatiniz yok.
Bir Evliya Çelebi seyahatnamesi oku
Bir Kutatgu Bilig'i oku
Bir Yavuz Sultan Selim'in Şarklen'e yazdığı mektubu oku
Bir Fatih Sultan Mehmet oku
Bir Nutuk oku be..
Kürtler bu ülkede binlerce yıldır yaşıyor...
Keske medeniyet sadece dil ile ölçulseydi. Turk milletinin kafa giderek küçülüyor ve sonunuzu hiç iyi görmüyorum şahsen.. bunun sebebini başkalarında kesinlikle aramayin kendi icinizden yiyorsunuz siz birbirinizi (not: sevmediginiz azerbaycan turkuyum jdjsbd)
@yaren2147 hayir sitede bile sebepsiz yere bize nefret kin besleyen beyinsiz topluluk var. Suç bizde tabi karsiliksiz iyilik yapan ve seven 3nayi millet oldugumuz icin
Turkiyenin sonunu cehalet getirecek üzgünüm..
@yaren2147 ama onlara sorsan araplasan biziz :d
@yaren2147 dizilerdeki tecavuz ve şiddet sansurlenmiyo ama :d
@yaren2147 koyun olmasaydı onlar da
Türkiye gibi çok kültürlü bir coğrafyada herkesin katkısıyla şekillenmiş bir ülke var. Kürtlerin tarihi, kültürel ve sosyal katkıları, Türkiye’nin zengin mozaik yapısını oluşturuyor. Dil ve kültürler zaman içinde birbirini etkiler, bu doğal bir süreçtir. Medeniyet ve gelişmişlik, farklı etnik kimliklerin bir arada yaşadığı ve birbirinden öğrendiği toplumlarda daha da güçlenir. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Farklılıkların birleştiği bir toplum sence nasıl güçlenir? 🌍🤝✨
Cevap
28Cevap
Bilgilerin kısıtlı sanırım 1970 de kürt göçü nereye olmuş?
Adamlar Taa Selçuklular zamanından da öte Güney doğuda yerleşiklermiş
Hatta daha öte kökenleri perslere dayanıyor.
Kastın Büyük şehirler sanırım.
Medeni konusuyordu şimdi öyle değil derken bile o Kürtlere hakaret etmiş oluyorsun ve bir de severim onları diyordun. Bence celisiyorsun kendinle
Onlar kadar asagilk insan yok bütün medeniyeti bozdular şu an bile kaçak elektrik onlarda kan davaları onlarda kadınları köle gibi kullanma onlarda. Pkk bile bunlar yüzünden geldi
peki sana sunu sormak isterim kürtlemi soyunın dedi kürler mi adetleri orf gelenekleri bırakın dediler alaksı yok
Kebaptannn , cigkoftedennn , beaaaklaavadann , lehmacundan eksik bir ülke olurduk 😃🥰 Türk kürt kardeştirrrr ☺️☺️
Kürtler olmasaydi hala yunanlar sizin memleketlerin sahipleriydi. Yunanca konuşurdunuz. Kurtulus savasinin nasil yapildigini hangi asiretlerin ne yaptigini inceleyin. Sonra dil uzatirsiniz nenelerinizi kurtaranlara.
Dilimiz bozulmuş dediğin yerde tekrardan durumu gözden geçirmen lazım çünkü Türkçe'nin yarısı arapça ve Farsça kelimeler barındırıyor
Onlarda zor şeyler yaşamış galiba. Kimse kötü olmak istemez
Terörü savunmuyorum. Siyasetçiler ona bakarsan birlik içinde olmasınıda biliyor yeri geldimi. Kürt halkının hepsi terörümü savunuyor sanki.
Kürt göçü falan olmadı Kürtler Mezepotamyalidir. Doğunun yerlisidir. Famo gerdo 😸
hayır zagros dağları
Türkiye'de kürtler değilde kemalci cemaat üyeleri hiç olmasaydı ülkenin refah seviyesi artar, suç oranları azalırdı.
insanları ayrıştırma kanka onlar olmasaydı diye bir ihtimal yok her yerde varlar var olacaklar (kürt degilim ama her ırka saygm var saygın olsaydı boyle bir soru sormazdin👋🏼
Onu bilmem anadolu insanını İstanbul'a sokmayacaklardı
Ülkenin suanki kültürünün oluşmasında onlrinda oldukça katkısı var olmasaydilar bı taraf eksik kalırdı ülke her rengi her dokusuyla guzeldir
@yolcu3434 bu kadar fazla olmasalardı daha iyi olamaz mıydı
@Esmatkr iyi akşamlar, bu siteye yeni üye oldum ben. Bişey soracaktım soru sorma hakkım bitmiş. İlk seni gördüm mesaj atamadım xperim mi ne yetmiyormuş ya. Tek kelime bişey soracağımda mesaj atabilme şansın var mı
Yani daha az nüfus olurdu ve halay kültürü olmazdı bence daha iyi yani
Bence ondan bozulmadı dil, cehalet yaygınlaştı, dile saygı kalmadı, itici şivelerle konuşan köylüler daha sempatik gösterilmeye başlandı. Olan oldu.
Millet yanlış anlamış, soran kişinin kürt göçü diye küstettiği sanırım ıraktan göç eden kürtler
Kastettiği*
Ya sen olmasaydın. O zaman sabahları ne için kimin için uyanırdım. İyi ki varsın yarınlarımın anlamı
<3
birlikte çok daha güzeliz demek çok kolay hatta tabloyu daha da güzelleştiriyoruz da denilebilir.. neden ırksal dinsel mezhepsel vb ayrımlara gereksinim duyulur ki
Terör olmazdı en basit
Severim iyi insanlardir.
detayda bir tane doğru info yok
Yanlış biliyorsun canım
Daha gelişmiş bir ülke olurduk kısacası
Harika olurdu keşke olmasalardı
Olaylar çok karmaşık aslında
Farketmezdi ama nüfus daha az olurdu sadece
Daha çok Yavuz döneminde getirildiler.
Daha kötü olurdu.
Daha güzel bir ülkemiz olurdu
güzel olurdu