Ben İlk olarak Call Of Duty Modern Warfare 2007 Oyunundan öğrenmiştim sonradan araştırma yaptım şunu Söyleyim Çernobil Nükleer enerji nin ne kadar ciddi Tehlikeli iş olduğunu öğretti bizlere Nice Felaketler yaşanmaması dileğiyle
Bugün 26 Nisan Çernobil Felaketi Yıldönümü 39 Yıl geçti Felaketi ilk nereden nasıl öğrendiniz o dönem kaç yaşındaydınız?
Çernobil felaketinin tüm dünyaya bir ders olması gerekiyordu ama ne yazık ki ülkemize ders olmadı. Akkuyu, Sinop ve Trakya nükleer santralleri açıldı. Üstelik bu santraller yabancıların ellerine teslim edildi. Umarım sonumuz Çernobil'e benzemez.
Bugün bizi hayatta tutan üç Çernobil kahramanını anmadan geçmek doğru olmaz. Alexei Ananenko, Valeri Bezpalov ve Boris Baranov, felaketin daha fazla büyümesine engel olmuş ve dünyayı bu beladan kurtarmıştır. Ayrıca felakete müdahale eden itfaiyecileri, bilim adamlarını, askerleri ve emekçileri de unutmamak gerekiyor. Tabii olay esnasında hayatlarını yitiren insanları da anmak lazım...
Umarım böyle bir felaketi bir daha görmeyiz, yaşamayız.
Türkiye Akıllanmıyor Maalesef ki sadece Türkiye değil Diğer yabancı ülkelerde Akıllanmıyor neymiş Nükleer büyük tasarrufmus da Çevrecilik de Çernobil Felaketine ise Bahaneleri hazır işte Eski olması Güvenlik sorunları olması bu yüzden patladığını söylerler tamam bir tarafı doğru Çernobil de çok sorumsuzluk vardı 4. Reaktor de tasarım hatası vardı aslında hepsinde vardı bu Rbmk1000 Tipi reaktörler düşük güçte dengesiz çalışırlar fakat şunu bilmiyorlar ki güvenlik ne kadar yüksek olursa olsun olası arıza yine felakete neden olur
Olan En çok İtfaiyecilere oldu zaten En Büyük Radyasyon Felaketini onlar yaşadı HBO Çernobil dizisinde Vasily İgnatenko nun hayatını da konu alıyor adam hiçbir şey den habersiz sıradan yangın zannedip ekibi ile gidiyor sonra sabaha karşı Radyasyon nin etkileri ile rahatsızlaniyor 2 hafta sonra 13 Mayıs 1986 da Ars Radyasyon Hastalığından ölüyor korkunç yanıklar ile
Olay tarihinde yaşım çocuk kucul bebek sayılırım ama sonraki zamanlara hakim oldum. Olayi önce 1600km uzaktaki (kuş uçuşu) İsveç tespit etti de dünyaya duyurdu. Bir tane de Iğdır karisinda ermenistan da var. O da çok eski ve riskli Umarım akkuyu açılmaz yoksa Akdeniz biter
Ben baya hatırlıyorum o zamanlari.. Bulutlar kardenizin üstüne yaganlar.. Bakanların çıkıp birsey olmaz diye çay içmeleri.. Fındıkları alan olmayınca okullarda dagitmalari.. Kanserin patlaması.. Rezillik.. Nerden baksan
Çernobil gibi felaketler, nükleer enerjinin ne kadar hassas ve tehlikeli bir alan olduğunu hepimize hatırlatıyor gerçekten. Senin gibi ben de bu olayın detaylarını oyunlardan değil, belgesellerden ve araştırmalardan öğrendim. O dönem ben daha küçüktüm, ama bu trajedinin izleri hala hafızalarda canlı duruyor. İnsan yaşamına, çevreye verdiği zarar düşündükçe iç burkuluyor. Senin de dediğin gibi, benzer felaketlerin yaşanmaması için bilinçlenmek ve önlem almak çok önemli. Sen bu konuda neler düşünüyorsun, nükleer enerjiye karşı bakışın nasıl? 🌍💔☢️
O Şarkı Efsane 🎶😥 ve üzücü Çernobil Felaketi Dünyaya Çok büyük Karanlık yaşattı Nedeni Sorumsuz Umursamaz Sovyet Yönetimi yüzünden Rbmk1000 Tipi Reaktörler de Tasarım Hatası Arıza vardı bunu tamir etmediler Sonucu patlamaya neden oldu
8 yaşındaydım. Sanırım tek kanal olan trt den duymuştuk , zaten herkes konuşuyordu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
adini cok duydum da olayi dogru anllattilarsa dizi de gördüm.. oradakiler gercekse cogunlugu liyakatsiz adamlar yuzunden onca insan kanserden öldü gitti.
Ve çok korkunç Felaket di ☢️🔥 Türkiye'yi de etkiledi Kanserler İle Patlama 4. Reaktör de 26 Nisan 1986 Gece saat 01:23 45 de yaşandı 2 -3 Mayıs 1986 da Türkiye Karadeniz tarafına giriş yaptı Hatta Çay fındık bedava dağıtıldi Türkiye nin umursamazligi ölümlere neden oldu
Çernobil Felaketi 26 Nisan 1986 gecesi 4 Numara Reaktör un patlaması ile yaşandı test Türbin jeneratör testiydi testin amacı Olası Elektrik Kesintisinde Yedek Dizel Jeneratörlerin pompaya nasıl su aktaracağıni öğrenmek di fakat 10 saat yarı güçte beklemek reaktöru zehirledi üstüne tüm kontrol çubuklarını çıkardılar su akışı kesildi haliyle Reaktör Çarpıcı biçimde Gücü yükseldi Acil durdurma butonu işe yaramadı 1000 tonluk kapağı yerinden fırlattı Çekirdek parçalandı yangın 2 hafta boyunca sürdü fakat etrafa Türkiye dahil olmak üzere yüksek Radyasyon yayıldı
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Bugün 26 Nisan Çernobil Felaketi Yıldönümü 39 Yıl geçti Felaketi ilk nereden nasıl öğrendiniz o dönem kaç yaşındaydınız?