Sağlık Bakanı'nın katıldığı bir televizyon programında yaptığı bu açıklama kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Olumlu
Olumsuz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Sağlık Bakanı'nın katıldığı bir televizyon programında yaptığı bu açıklama kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Aile olmak için o asıl tadı, neşeyi ve bağlılığı çocukla yakalamak mümkün ve önemli hatta tek çocuk bile gölgede kalıyor esas aile enerjisi gerçekten de en az iki çocukla geliyor. Tek başına karı koca olarak yaşamak bir yerden sonra sıkılıyorlar maalesef ama çocuk coşkusuyla neşesiyle geliyor cidden.
Herkes anne baba olmak zorunda değil. Çocuk dünyada ki en büyük sorumluluk ve sabır işi. İnsanlar ebevyn olmamayı tercih edebilir ve saygı duyulmalıdır. Anne baba o çocuğu büyütürken insanlar sadece akıl veriyor kimsenin yardım ettiği yok
Diğer durumda belki sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olamıyorlar. Böyle söylemlerle insanları üzüp kırmaya gerek yok.
Aile olmak sevgiyle başlar. O evliliği mutlu ve mesut bir şekilde sürdürebilmektir. Evini çekip , çevirebilmek. Zor zamanlarda yan yana olabilmek , engelleri beraber aşabilmektir. Çocuk sadece aşkın bir meyvesidir.
O Yüzden çocuk olmadan da aile olunabilir diyorum..
Bana göre aile olmak sadece çocukla tanımlanamaz. Çocuk büyük bir mutluluk ve sorumluluk getirir, evet, ama birbiriyle hayatı paylaşan, destek olan, sevgi ve saygı içinde yaşayan iki insan da bence başlı başına bir ailedir.
Bu tarz açıklamalar gerçekten çok hassas ve düşündürücü. İnsan yaşamında aile kavramı sadece biyolojik değil, aynı zamanda sevgi, dayanışma ve paylaşımla şekilleniyor. Hayat, çocuk olmadan da farklı şekillerde anlam bulabilir. Bu yaklaşıma olumsuz bakıyorum çünkü aile kavramını dar bir çerçevede değerlendirip, herkesin farklı deneyimler ve hayallerle yaşam kurabileceğini göz ardı ediyor. Belki de asıl önemli olan sevgi ve insanlıktır, ne düşünüyorsun? 😊
Cevap
15Cevap
Ekonomiyi düzeltmek yerine çocuk yapın diyorlar gadası
Kendileri multimilyoner paraları çok fakir nasıl çocuk yapsın ki bu devirde
Hayır aşırı saçma ve cahilce bir açıklama.
Haksız buluyorum. Herkes anne baba olmak zorunda diye bir şey yok. Aile olmak çocuk yapmaktan çok daha öte, buna katılmıyorum. Elbette çocuk aşkın meyvesi, isteyen bakabilen yapsın ama kimse zorunlu hissetmesin sonra çocuğa yazık oluyor.
Erken olduğunu birbirimize vakit ayırıyoruz çocuk bakabilecek piskoloji de gucde olmadigimizi her yönden hazır olduğumuzda yapmayı düşünüyorum derim aynı kişi sürekli sorarsa sinirlenirim istemiyorum yapmak sana ne derim
Halktan kopuk oldukları için istediklerini söylemekten asla gocunmazlar. Asgari ücret ile kira parasını ödesin sonra kalan 2 kuruşla da ev geçindirsin. Çocuğu nasıl besleyecek görelim. Yazık.
Çocuk istemeyenler veya çocuğu olmayacak olanlar sağlık sorunu olan çiftler evlenmesin ortak evde yaşasınlar😂 Madem aile olamıyorlarmış evlenmeye ne gerek var🤔
aynen öyle. benim 40 lı yaşlarda bi arkadaşım var çocukları olmuyor. tedavi de işe yaramıyor. en son sıkıntıdan birbirlerine sevgili ayarlıyolardı.
Bence içi boş bir söylem.
Çiftler çocuk yapmak zorunda mı? Yapmadılar diye aile olmadıklarını iddia etmek ne kadar doğru? Aile kutsal bir müessese ve bir erkek ve bir kadının evlenmesiyle, bu müessese kurulur.
Boş boş konuşanların ağızlarını kırıp ellerine vermek lazım.
Bu ülkede bakanlar kadar b*ş konuşan kimse yok. Hele bir Yusuf Tekin var ya, bu işin ustası ustası! :D
Çocuk neden yapılmaz?
- Dünya bozuk, böyle bi dünyaya çocuk getirilmez.
- Çocuk yapacak kadar sağlıklı değildir.
- Çocuk yapacak parası yoktur.
Bu üçünün nedeni de siyasedden geçiyo. Sağlık bakanı demeyeceksiniz bulaşıcı hastalık diyceksiniz.
Sağlık bakanının neden böyle bir açıklama yaptığını üzerine neden vazife olduğunu anlamaya çalışıyorum.. Çalışıyorum ama anlayamıyorum :))
Ya bir yandan haklı ama çocuğu olmayanlara ne yapabiliriz yani bence yanlış çünkü aile çocuksuz da olabiliyor yani
kocam yok çocuğum yok kopeğim ve ben bir aileyiz
evlendiğin zaman aile olursunuz illa çocuğa gerek yok ki aile olmaz için
Aile olabilmek için çocuk gerekmiyor. Kan bağın olmayan insanlarla bile aile olabilirsin.
allah onları bu açıklama ile sınamasın, ne diyim
Ya bunlar ne dedigini bilmiyor. Ama harbiden artık Türk halkı olarak ürememiz gerekiyor ulkenin dogusunda ureme var sadece cogu da vatan haini yetistiriliyor, ilerde felakete yol acar bu. Cocuklarınızı vatansever Atatürkçü milliyetci yetistirin bu vatani kolay kazanmadik kolay kolay vermeyiz
Bunların kafasi ilkkez mantikli bir şey demiş. Normalde makarnacilar böyle zekice konuşma yapmazlardi. O yüzden şaşırdım açıkçası
Sağlık bakanı önce hastaneleri adam gibi denetlesin yeni doğan çetesi yüzünden kaç çocuk öldü. Ondan sonra çıkıp boş boş konuşsun
Neden aileyi aule yapan çocuk mu? sağlık bakanı kimdir onu iyi araştırmak lazım. nasil gelmiş o mertebeye karatname nedir kimden yetki almış?
Dünyanın en saçma ve en aptalca açıklaması. Çocuğu olmayan aileler ne olacak ya? Ne kadar saçma canım fikirler bunlar bunlar nasıl bakan yönetici oluyır bu zeka ile
Doğru demiş. Çocuk yapmayacaksa bir insan neden evlenir ki?
Doğan cocuklara sahip çıkarmıyorlar bırde fikir mi beyan edio mk çocukları
Millet çocuk değil oe yapıyor 😄
Olumsuz buluyorum bu düşünceyi
Çocuk olması şart değil bence.
Çocuk olmadan da aile olunabilir
Doğru maalesef çocuk şart
çocuk için mi evleniyorlar
Nnnne alakaa
İtici bir açıklama
Acımasızca olmuş…
G. zekalıca buluyorum
Sığ bi açıklama