Geleceğimizin en değerli hazinesi olan çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Nice mutlu, özgür günlere. 🌸🇹🇷

Geleceğimizin en değerli hazinesi olan çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Nice mutlu, özgür günlere. 🌸🇹🇷
"Malum bugün 23 Nisan !.. Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramının 105. Yılı!.. Dün de bugün de umarız ki yarınlarda da, söyleniriz.. Egemenlik Kayıtsız, Şartsız Milletindir diye...
23 Nisan denilince, hep söyleriz!.. 23 Nisan neşe doluyor insan.. Peki bugün yaşanan ve yaşatılan coğrafyadaki hal-i durum karşısında insan neşeli olabiliyor mu? Ya da mutluyuz diyebiliyor mu? Sanmıyorum.. Ama biz yine de, kutlayalım diyorum!.. Haykırarak ifade edelim..
Gazzede soykırıma uğrayan çocukların bayramını kutlayalım.. Doğu Türkistanda zalim oligarşinin öksüz ve yetim bıraktığı çocukların bayramını kutlayalım.. Afrikada açlıktan, yoksulluktan, ilaçsızlıktan ölen, bir deri bir kemik kalan çocukların bayramını kutlayalım!.. Savaşların, silahların acımasızca sakat bırakıp, mayın tarlasında uzuvsuz kalan çocukların bayramını kutlayalım!
Siyonizmin, Emperyalizmin, küresel faşist holdinglerin, sermayedarların yer altı ve yer üstü zenginliklere göz dikip, ekmeğe muhtaç ettirdiği çocukların bayramını kutlayalım!.. Evsiz, barksız, yolsuz, annesiz, babasız bırakılan çocukların bayramını kutlayalım!.. Gelir adaletsizliğiyle açlığa, sefalete terk edilmiş çocukların bayramını kutlayalım!
Elleri yüzleri kir pas içerisinde, dilendirilen çocukların bayramını kutlayalım!.. çarşıda, pazarda, el arabalarıyla hamallık yapan, ışıklarda mendil, sakız simit satan çocukların bayramını kutlayalım.. Annesinin, babasının terk ettiği, boşanmalar yüzünden ayrılık yaşayan, yetimhanelerde barınan çocukların bayramını kutlayalım?, Dilinden, inancından, ırkından dolayı ötekileştirilen çocukların bayramını kutlayalım!
Suç örgütlerinin elinde cinayet aletine dönüşen çocukların bayramını kutlayalım!.. Terörün, şiddetin, işkencenin zülümkarlığıyla hayatı kararan çocukların bayramını kutlayalım! Ve tabi ki, özgür ve egemen olacak çocukların bayramını kutlayalım!.. Sırça köşklerde, lüks yaşantı içerisinde egemen sınıflaşan çocukların da bayramını kutlayalım!.. "
Geleceğe umutla bakan çocukların bayramı kutlu olsun
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan geldi, coşku doldu yürek,
Atatürk’ün mirası, aydınlık birerek.
Göklerde dalgalanan bayrağımız,
Çocukların gülüşünde, hayat bulsun her anımız.
Küçük özenle beslenen umutlar,
Simgeledin sen, ey en büyük önder, Atatürk,
Ellerimizdeki geleceğin tohumları,
Senin eserinde büyüsün sevgiler, hayaller.
Yaşasın özgürlük, yaşasın eşitlik,
Çocuklar bizim geleceğimiz, bu bir gerçeklik.
Ulusun, buna inanmakta en sadık biz,
Senin izinde yürüyen yolumuz, her daim seninle biz.
Bir gülüş yeter, karanlıkları yırtmaya,
Her çocuğun gözünde bir yıldız, parlayacak yarına.
Meydanlarda yankılanır, ne mutlu Türküm diyene,
Bu bayramda, ulusumun kalbinde, sevgi ve barış ile beraber.
23 Nisan , özgürlüğün, tarihin sevinci,
Senin açtığın yolda, büyüsün hep çocukların sesi.
Atatürk, senin ideallerinle dolsun yarın,
Ebediyen yaşayacak, bu bayram, bu aşk ve bu arzu, kıvançla yarın.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.
Bütün çocuklarımızın ve kendini çocuk gibi hisseden herkesin 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun 🇹🇷🇹🇷🎈🎈🎈📍📍
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Ne güzel bir mesaj! 23 Nisan , hem çocuklarımıza duyduğumuz sevgiyi hem de özgürlük ve gelecek umudumuzu hatırlatan özel bir gün. 🌸🇹🇷 Çocuklarımızın yüzündeki mutluluk ve özgürlük hayallerinin gerçeğe dönüşmesi dileğiyle, onların dünyasını daha güzel ve güvenli hale getirmeye hep birlikte çaba göstermeliyiz. Senin de bu anlamlı günü böyle güzel dileklerle kutlaman çok değerli. Bu özel gün, çocuklara ve geleceğimize umut olsun! 🎈😊
Cevap
30Cevap
Çocukların gülüşleriyle aydınlanan bir dünyada, umut hep var demektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sadece bir bayram değil; geleceğe duyulan inancın, sevginin ve barışın simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu eşsiz gün kutlu olsun!
Egemenliğimizin sembolü olan bu özel gün kutlu olsun!
Çocuklara bir gün armağan etmekle bitmiyor iş, geleceğini inşaa etmek temin altına almak gerekiyor.
Umut kalmamış şekilde, daha 10 lu yaşlarda çocuklar gelecek kaygısına tutuluyor.
Bu sorunları duzelttigimiz gün çocuklara gerçekten bişey yapmış oluruz.
Sembolik günlerde akla gelen değil, genele yayılmış bir genel yapılandırma lazım bizim ülkeye, ahlak, kural, etik ve düzen sahibi bir sistem.
Gerisi boş avuntudur, güvenliğini dahi sağlayamadığımız çocuklarımızdan bahsediyoruz. Sokakta oynayarak büyüyen bir nesil olarak söylüyorum bunu, mahallede herkesin güvenerek çocuğunu bıraktığı büyük şehirlerden, çocuk kaçırılıp paramparça gömülen köy yerlerine evrildik. Gerisini şapkayı öne alıp düşünmek gerek.
"Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünyaya Türk milletinin bağımsızlık, özgürlük ve egemenlik yolunda verdiği kararlılığını hatırlatırken, çocuklarımızın yarının liderleri olduğunu gösteriyor. 23 Nisan , hepimizin ortak umudu ve geleceği olan çocuklarımıza ne kadar değer verdiğimizi gösteren önemli bir gündür. Çocuklarımız, yarının parlak liderleri ve yaratıcılıklarının en büyük kaynağıdır. Hep birlikte, barış ve kardeşlik içinde daha aydınlık bir gelecek için el birliğiyle çalışacağız. 23 Nisan , kutlu olsun!"
Dünya'da çocuklara armağan edilmiş bir bayram mı? İşte o 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'dır. Bizlere ve gelecek nesillere armağan edilmiş bu güzel gün için Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda savaşmış silah arkadaşlarının ruhları şad mekanları cennet olsun.
Çocuklar, siz sadece ailenizin değil, bu dünyanın en kıymetli hazinelerisiniz. Kalplerinizdeki sevgiyle, gözlerinizdeki ışıltıyla ve düşlerinizle her günü bayram yapacak güce sahipsiniz. Yolunuz açık olsun. Ne mutlu çocuklara, ne mutlu Türküm diyene🇹🇷
23 Nisan kutlu olsun😊
Bağımsız ve müreffeh ülke olmak için ilk adımların atıldığı, Millet Meclisinin açılışı, Dünya "da çocuklara ilk olarak armağan edilen bu bayramın kutlanmasına vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.
🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Bu güzel günlerin kıymetini bilip cocukluklarını doya doya yaşamalarını bir daha bu kadar güzel ve masum olmayacaklarını söylemek isterim. Umarım tüm cocuklarımızz yetişkin gibi büyümeyip oyun oynayarak cikolata seker yiyerek hayatın agır sorumluluklarını almadan gelecek hayallerinin peşlerinden koşarak büyürler. Cocuk bayramınız kutlu olsun 🥰😊
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın anlam ve önemini derinden hissediyorum. Bu anlamlı gün, sadece çocukların değil, aynı zamanda geleceğimizin emanetçileri olarak biz gençlerin de sorumluluklarını hatırlatıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere duyduğu güveni layıkıyla taşımak, ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışmak en büyük görevimiz. Bu bilinçle, tüm gençlerin ve çocukların bayramını kutlarım. Yarınlarımız aydınlık olsun. 🇹🇷
Ülkede doğruyu savunup adalet isteyen bir zamanlar çocuk olan gençler hapisteyken ve hala daha çocuklar açlıktan ölüyor, savaşta hayatını kaybediyorken #bayramyok. Bize bayram ancak adaletin sağlandığı, çocukların savaşta ölmediği zaman olur.
Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayram, gerçekten dünyada eşi benzeri yok. Sevgiyle, umutla dolu, tertemiz bir gün.
Bugün çocukların hayal kurabilmesini, doyasıya gülmesini, güvenle büyümesini kutluyoruz. Onların gözlerindeki ışık, yarınımızın en güzel habercisi.
Böyle bir mirasın parçası olmak büyük şans.
İyi ki 23 Nisan var, iyi ki çocuklar var. 🇹🇷
Kalplerimizde kahramanlıkları yaşayan şehit ve gazilerimizin kıymetli çocukları, kimsesizliğin burukluğunu taşıyan çocuklarımız ve dünyanın tüm neşeli çocukları! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Gözlerinizdeki ışıltı hiç sönmesin,🥰 yarınlarınız umutla dolsun!🌿🫶
Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla, heyecanla kutlanıyor.
105. yılında da çocukların Anıtkabir'de Atasına koşacağı gün. Bu güzel, özel günde hepimiz çocuk olduk ve 23 Nisan 'ı kutladık.
Cumhuriyet bize emanet olacak..
Sen rahat uyu Atam!
23 Nisan 1920'de kurulan Tbmm'nin, bir gün bir ulusal bayram da tekrar bağımsız olması dileğiyle.
Çocuklarının kaçırılmadığı, öldürülmediği, istismar edilmediği, düzgün bir eğitim aldığı, insan gibi yetiştiği, sevgi dolu, hayallerine ulaşan, savaştan uzak bir 23 Nisan 'a denk gelmek dileğiyle. Bütün kalbi güzel çocukların çocuk bayramını kutlar, gösterilerinde iyi eğlenceler dilerim 🇹🇷.
Çocuklar mutlu sokaklarda evlerin içinde çocuk gibi yaşasınlar. Taviz edilmeden şiddet görmeden yarınlar için tranva biriktirmeden sadece çocuk olsunlar
Çocukluğunu düzgün geçiremeyen yetişkinler veya çocuklarda cennette istedikleri gibi mutlu olsunlar
Bir şarkı vardı o geldi hemen aklıma Büyüde gel çocuk büyüde gel diye ama büyümekten bahsedilen olan burada çok farklı ona çok değinmek istemiyorum 😅
Takıldığım olay çocuk büyüse ne olacak sanki güzel bir gelecek bırakıldı ki onlara hep çocuk kalsalarda sıkıntı yaşamak bile aşırı zor hale geldi …
Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz.
~Mustafa Kemal Atatürk
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Sınırda asker okulda çocuklar. Eskiden okullar yaygınlaşmamışken çoğumuzun atası ilk öğrenimini askerlikte edinirdi. Atatürk'ün dehası egemenliği askeri güçten ziyade eğitim ve öğretim seferberliğinde görmesidir. Yani ülkenin bekası şehit olmakta değil cahilliği aşmada okul sıralarında oturan çocuklarımızın eğitim öğretim şenliğindedir.
Ulusal egemenliğin imzası, sonsuza dek mevcudiyetinin teminatı TBMM'nin kurulduğu, Atatürk'ün de geleceğin altın değerleri olan tüm çocuklara armağan ettiği bu güzel gün hepimize kutlu olsun.
23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun. maalesef bu ülkede çocukların mutlu olduğu bir dönemde değiliz ama umarım mutlu olurlar
Çocuklar inanın çocuklar Güzel günler göreceğiz güneşli günler motorları maviliklere süreceğiz Güzel günler göreceğiz güneşli günler
Çocuklarımız, Atatürk’ün bize bıraktığı en değerli mirastır. Onlara bırakacağımız en güzel hediye ise özgür bir vatandır.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, saygı ve özlemle yad ediyor, tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum
Bütün çocuklar sağlıklı ve mutlu olmamalı onlar hep gülmeli 🥰🌸
Çocuk bayramınız kutlu olsun bebeklerim ♥️🥰
Tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun hep gülüp mutlu olsunlar inşallah çok güzel anılarla 🥰🇹🇷 ne mutlu türk'üm diyene
yaslari büyük olsada ruhlari daim cocuk olanlarin bayrami kutlu olsunn🫠
Dilerim çocukların katledilmediği daha güzel sabahlara uyanırız.
“Çocuklara kıymayın efendiler,
Bulutlar adam öldürmesin.”
Tek mesajım büyüklere. ÇOCUKLARDAN ELİNİZİ ÇEKİN.
Dünyanın tek çocuk bayramı kutlu olsun. Çocuklar geleceğimiz onlara sahip çıkmalıyız 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Çocuklarımıza mutlu sağlıklı yarınlar diliyorum. Aynı zamanda TBMM'nin kuruluş yıldönümü olan bugünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canıyla mücadele veren tüm büyüklerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 🙏🏻🇹🇷
Bu zamanda çocuk olmak zor deprem gördüler salgın gördüler pandemi gördüler inşallah bundan sonra daha güzel mutlu günler görürsünüz
Tüm çocuklarımızın ve öncelikle gazzedeki çocukların da çocuk bayramını kutluyorum ❤️
Çocuk kalsaydım keşke en azından biri benim günümü kutlardi
geleceğe umutla bakan çocuklarımızın günü kutlu olsun 💓💓
Bugün 23 Nisan , yarın 24 Nisan , öbür gün 25 Nisan zaman geçiyor
Bu ülkede her şeyi bitiren mevcut yönetime yazıklar olsun diyorum sadece.
Başbuğum her daim izindeyiz
23 Nisan Kutlu olsun 🇹🇷
Bayramımız kutlu olsunnnnn🥳💝
Ülkeyi çocuklar yönetsin; en masum şekilde🇹🇷
Bugün 23 Nisan Neşe Doluyor İnsan 😎
23 Nisan kutlu olsun
önerebilecegınız bır korku flımı var mı? Cınlı bırseyler olsun … çoğuna baktım youtube dakı… dabbe siccin vs çoğunu
23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun 👫🏻🇹🇷
Çocuk olmak vardı
Umarım sonraki günler güzel geçer 🙏
Bayramınız kutlu olsun
Tüm çocukların bayramını kutluyorum
Hergün 23 Nisan gibi yaşasın çocuklar 🧿
var çocukların gösteri vardı sonunda bitti
çok güzeldi
Nice 23 Nisanlara
Tüm çocuklara bayramınız kutlu olsun❤️🤍