Kuaförler beklerken müşterinin canı sıkılmasın diye televizyonda, radyoda açtığı müzik kanallarından dinleteceği şarkılar için artık eser sahiplerine para ödemek zorundalar. Sebebi ise telif talebi oldu. Kuaförlerde radyodan veya çeşitli aletlerden müşteriye müzik dinletiliyor. Yapılan düzenlemeye göre bundan sonra kuaförler açtıkları müzik için ya eser sahiplerine ücret ödeyecek veya kuaförde müzik açmayacak.
Müşterisine müzik dinleten kuaförler artık eser sahiplerine ücret ödeyecek! Kuaförünüz size müzik açıyor mu?
Evet, kuaförüm genelde müzik açıyor ve açıkçası bu durum hoşuma gidiyor. Özellikle yoğun bir günün ardından saç kestirirken arkada hafif bir müzik çalması gerçekten rahatlatıcı oluyor. Genelde slow pop ya da 90’lardan parçalar çalıyor. Bazen sohbet yerine sadece müziğe odaklanmak istiyorum, bu da güzel bir alternatif oluyor. Müzik sayesinde ortam daha samimi ve sıcak hale geliyor. Eser sahiplerine ücret ödenecek olması da gayet yerinde bir karar. Sonuçta emek veriliyor ve telif hakkı önemli bir konu. Umarım bu uygulama tüm işletmelere yayılır, herkes hakkını alır.
evet bu var. ve gece kluplerinde ozellikle müzik satan insanlar duydum. sanırım bi 2 yerini oynayıp değişik diye satıyorlar. bence yanlıs bi karar. bence bi sarkı bi x süresi sonunda toplumun olmalı. parasız. o sürede kişi tabi kullansın emek harcamıs ok anlıyorum para kazansın. bu ayrıca kucuk esnafa işlemez. bi kere kim şikayet etcek kim buna takılcak. tv acar olur biter radyo ya da . bedava bişeyler açar adam. bunlar üst düzey yerlerde bence olmalı. bence acmazlar müzik. abi sen buranın wifisi var gir abi ordan aç istersen der. bu işinde cılkı cıktı bence artık. futbolda da misal yasak fotograf bile yasaklanmıs. tv de yorumcular ekrana veremiyor vidyoyu fotografı. ne oluyo bu sefer. iyi mi oluyor bence hayır.
Bu yeni bişey değil, yıllardır varolan uygulama. Şöyle düşün sanatçısın yıllarını vermişsin emek harcamışsın ömrünü müziğe vermişsin eserler çıkarmışsın. Bunun karşılığı olmamalı mı? Oteller, restaurantlar, kafeler, barlar, avmler veya müzik yayını yapan marketler mağazalar bunların tamamı yıllardır telif hakkı için ödeme yapıyorlar. Bu paralar sanatçılara pay ediliyor. Sanatçı konser turne yapmıyorsa nereden kazanacak😊 Tamamen sanatçıların haklarını korumaya yönelik uygulama.
Hangisini dinletmek istiyosa söylesin ben kulaklık takar yotupdan dinlerim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 ay
Müşteri bugün şarkılar benden diyerek şarkı açar olur biter. Kuaförleri tek tek denelemeye giderken yanlış park edenleri, kuralları ihlal edenleri de bildirsinler.