Ben suri
Kürtlere
Suriyelilere
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben suri
Pkk'yı savunmayan, Atatürk'ün medeni çizgisinde olan Kürtler, biz Türkler gibi bu ülkenin gerçek sahipleridir, onlarla hiç bir sorunumuz yok, hatta onlar bile demek yanlış, hep birlikte bir bütünüz.
Bir insana Suriyeli diye düşman olmam ama bunca olan şeye rağmen bir insan kendisini Suriyelilere yakın hissediyorsa o kişiden uzak dururum.
Toplumda farklı kimlikler üzerinden bu tür kıyaslamalara girmek, insanlar arasında gereksiz ayrışmalara neden olabilir. Çeşitlilik zenginliktir; her bireyin geçmişi, kültürü ve yaşam deneyimi kıymetlidir. İnsanları hangi etnik gruba, dine ya da kökene sahip olduklarına göre değil, onların hikayelerine, insani değerlerine göre anlamaya çalışabiliriz.
Eğer bu soruyu, farklı kültürler ya da yaşam tarzları ile olan kişisel bağlarını anlamak için sorduysan, empati kurmayı ve her iki grubun da deneyimlerini dinlemeyi araştırmanı öneririm. Peki, bu soruyu sorarken ne hissettin?
Cevap
7Cevap
Soruya bak ya çok şükür ırk ayrımı yapmıyorum. Irk ayrımı yapan insanları da sevmem. Hatta ırk ayrımı yapan sözde "müslümanlar" kendilerine müslüman demesin. Çünkü dinimizde ırk ayrımı yok cahillerr🤣
Bir türk olarak kürtlere yakın hissediyorum elbette (ama ırkçı, faşo kürtleri kastetmiyorum tabii ki), adamlarla yıllardır iç içe yaşıyoruz, kız alıp kız veriyoruz, birlikte gülüyor birlikte ağlıyoruz diğeri ise tam anlamıyla yabancı.
Üniversitedeki Suriyeliler iyiydi okumuş eğitim görmüş kesim bence gayet yakın bize
NE yazık ki ikisine de yakın hissetmiyorum.
İkisine de yakın hissetmiyorum elhamdülillah☝🏻
Ben seni akıllı biri sanmıştım ey doktor
@oligodendrosit https://youtu.be/0Y8986Mx098?si=tEbosESIJXqFjNWM
Sanırım bünyem çok zayıf ve bu kadarını kaldıramıyorum her ne olursa olsun iyi kalmanı umut ediyorum
@oligodendrosit kürtlere veya suriyelilere yakın hissetmemem ne gibi bir rahatsızlığa sebep oldu anlamadım ben ayrım yapmıyorum Türk hariç kimseye yakın hissetmiyorum :))
Sorun aslında daha farklı bu arada sürekli burada yorumlarına falan denk geldiğim biri oluyorsan ve yorumların akıllıca fikir ölçülerime uyuyor gibi geliyordu bu da karşıdakini bir süre sonra bir rol model olmaya itti ve değişik bir bakış bu bakışın bağnazca olduğunu düşünüyorum bu arada hayal kırıklığına uğratıyor bu da benim sorunum
Bende bir kürt olarak Suriyelilerin kürtlerden daha yakın hissediyorum
Niye
Bizimkilerin hepsi almanyaya gitti bozdu
Kürdüm kürtten başka hiçbir ırka yakın hissetmem
Bugünlerde insanları yakın hissetmiyorum
Bir Kürt olarak Kürtlere.
Ben zaten Diyarbakırlıyım
Zazasın belki
Yok kürdüm ben ama İstanbul’da yaşıyorum
Hiç birine
Sadece Türklere
Türklere