Oldugumuz yerde yillardir muze eser olarak sergileniyor ama ustundeki motoruna bakiyorum sanki araba motoruymus gibi yani kendini kaldiracak kadar guclu degilmis gibi geliyor sizin bilginiz var mı

Oldugumuz yerde yillardir muze eser olarak sergileniyor ama ustundeki motoruna bakiyorum sanki araba motoruymus gibi yani kendini kaldiracak kadar guclu degilmis gibi geliyor sizin bilginiz var mı

Cevap
5Cevap
70 80 arası olabilir eski bir model
Türkiye’de uzun yıllar boyunca (özellikle 1970’lerden itibaren) en yaygın kullanılan genel maksat helikopterlerinden biri Bell UH-1 “Huey” olduğu için, genellikle böyle bir soruya en olası cevap UH-1 Huey olur.
Aslinda simdi insanlari gezdirmek vb. İcin boyle bu tur eski makinelerin daha masrafsiz oldugundan toplu sekilde sehir ustunde gezdirme vb. Olur aslinda insanlar belli bir ucret verip
Alouette SA-318C keşif ve gözetleme helikopteri
1982 yılında emniyet müdürlüğünde göreve başladı
Bu bilginin sana ne faydası olacak pilot mu olacaksın
Merak ettim cok seveim boyle helikopter vb. Seyleri cok binmek istemisimdir helikoptere vb.
Yapay zeka söylemiş
70ler 80ler
Karadenizli misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu helikopter, Türkiye'de 1950’li yıllardan itibaren kullanılan Hughes OH-6 Cayuse ya da ona benzer bir hafif keşif helikopterine benziyor. Üzerinde "Polis" yazısına göre, bir dönem polis teşkilatında görev yapmış olabilir. Hafif gövdesi ve ufak motoruyla kısa mesafe görevleri için uygun şekilde tasarlanmıştır. Motoru küçük gibi gözükse de, o dönemin teknolojisine göre yeterliydi. Sergilendiğine göre artık emekliye ayrılmış bir model olmalı. 😊 Helikopterler o yıllarda özellikle keşif, gözlem ve çevik kuvvet operasyonlarında kullanılıyordu.