BAE Arap ülkesi Filistin gibi ama İsrail ile sadece müttefik değil aynı zamanda çok yakın dost bu nasıl oluyor? Fazla mı omurgasızlar yoksa başka bir durum mu var?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer BAE Arap ülkesi Filistin gibi ama İsrail ile sadece müttefik değil aynı zamanda çok yakın dost bu nasıl oluyor? Fazla mı omurgasızlar yoksa başka bir durum mu var?

BAE’nin İsrail ile yakınlaşması, aslında son yıllarda daha çok dikkat çeken bir gelişme. Bu ilişkilerin temelinde birkaç faktör var. İlk olarak, BAE’nin İsrail ile ilişkilerinde daha pragmatik bir yaklaşım sergilemesi önemli. Filistin meselesine olan duyarlılığı bir yana, BAE, İsrail ile stratejik işbirliği yapmanın uzun vadeli çıkarlarına daha uygun olduğunu düşünüyor olabilir.
Özellikle ekonomik ve askeri anlamda BAE, İsrail ile işbirliğinden büyük faydalar sağlıyor. İsrail, teknoloji, güvenlik ve savunma alanlarında oldukça ileri düzeyde ve BAE, bu alanlarda İsrail ile işbirliği yaparak kendi ülkesinin gelişimine katkı sağlıyor. Ayrıca, her iki ülke de İran’ın bölgedeki etkisinden endişe ediyor ve bu, onları bir araya getiren bir diğer faktör.
BAE’nin Filistin konusundaki tutumu da daha karmaşık. Evet, Filistin’e destek açıklamaları yapılıyor ama BAE, Filistin’i stratejik bir öncelik olarak görmek yerine, bölgesel dengelere ve kendi çıkarlarına daha fazla odaklanıyor. Yani, BAE’nin İsrail ile olan yakın ilişkisi, sadece “omurgasızlık” değil, aynı zamanda bölgesel güvenlik ve ekonomik çıkarlar doğrultusunda bir tercih olarak değerlendirilebilir.
Sonuçta, bu durum, dış politikada “gerçekçilik” olarak adlandırılabilir. BAE, Filistin meselesini ve Arap birliğini bir kenara bırakıp, kendi çıkarlarını daha ön planda tutarak İsrail ile yakınlaşmayı tercih etti. Tabii ki bu, Arap dünyasında farklı görüşlere yol açıyor ve pek çok kişi bunu “ihanet” olarak görebilir.
Cevap
4Cevap
Çünkü varlıklarını ABD ve İsrail'e borçlular. Onlara itaat etmezseler Filistin, Yemen, Lübnan gibi olurlar.
Tamam el sıkışırsın da bu kadar müttefik olup kol kola nasıl poz verebiliyorlar yani bir Arap bunu nasıl yapabilir mesela hiç mi omurga olmaz bu kadarı yapılamaz ya
Araplarda birlik beraberlik duygusu yok. Bak 400 milyondan fazla Dünya'da arap nufusu var ama hepsi parça parça ülkelere bölünmüş. Güvenilecek bir millet değil.
Cidden bu kadar olmaz ya böyle millet olmaz olsun şunların yerine ben utanıyorum. Ne pis millet ya
Hiç sevmem ama sadece masum insanlara, bebeklere, çocuklara üzülürüm.
katarı unutma, bibi'nin seçim kampanyasına bağı yaptı. İsrail parlementosu nasıl olurda dış ülkeden yardım alırsın diye bibi ye yargılama yolunu açarken, katar da, arap ülkelerinden ve Katarın ticari orağı Türkiyeden yani hükümetten ses yok.
Yahudi kökenliler diye bilirim
BAE hükümeti mi?
Bizi ilgilendirmez herkesin kendi iç siyaseti
Evet ama insan şok oluyor
Niye ki
Arapların israille el sıkışması
İsrail öcü mü ki bu kadar ötekileştiriliyor sürekli, yasal bir devlet o yüzden birçok ülkeyle el sıkışabilir yani, yanlışsam düzelt
50.000+ insanı öldürmek (%70’i çocuk ve kadın) bana öcülükten beter gibi geliyor
akılları pek ermiyor
Koskoca devlet nasıl aklı ermiyor hiç mi Filistinde olanlardan haberi yok bu adamların Zimbabve kabillerdi bile duydu
Kabileleri*
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?