Siyasetin ne olduğunu 15 yaşımdan sonra yavaş yavaş anlamaya başlamıştım. O güne kadar fikir sahibi değildim çünkü benim ilgi alanım içerisine girmiyordu. Ailem de benim yaşıma uygun şeyleri yanımda her zaman konuşurlardı. Şimdi bakıyorum 10 11 yaşındaki çocuklar siyasi partiler hakkında fikir söylüyorlar aslında o fikir çocuğun değil ailenin hiç filtreleme yapmadan çocuklarının yanında konuşmasından kaynaklanıyor
Hayır, değil: 5 yaşındaki çocuğun bile siyaset konuşması sorun değil; hatta zaten konuşmalı. Türkler genç yaşlarda askeri - siyasi sorumluluk alan bir millet oldu hep ki bu topraklar hala vatan olarak kalabildi.
Ülkemiz adına güzel şeyler konuşabilecekleri bir siyasi ortam miras bırak (a) mamamız sorun teşkil ediyor. Onu da geçtim; kaygı duyacaklarsa, bari düşman topraklardakilerin, vatan topraklarına saldırısından kaygı duysunlar ama böylesi her savaştan zaferle çıkacağımıza can-ı gönülden inanabilerek. Sırtından bıçaklanma ihtimaliyle yaşamak zorunda bırakılmak; bu kadar küçük yaştaki çocuklara, çocuklara yüklediğimiz çok ağır bir yük - büyük bir kötülük.
Çünkü yedisinden yetmişine en büyük sorun ekonomi ve çok pahalı bir hayatın içinde olmamız birde buna fırsatçılık ve aşırı para kazanma hırsı olan bazı üretici ve işletmelerin, marketlerin etiket oyunları insanları bu duruma getirdi. Çocuklarda artık istedikleri şeyi alamıyorlar çünkü aile bütçeleri zorlanıyor onlarda ister istemez siyaset konuşmaya başlıyorlar çünkü bu konular artık hepimizin sorunu...
Çok acı ne yazık ki biz çocukken siyaseti sadece seçim zamanında partilerin dağıttığı şeylerden bilir onlardan nerede bulur alırız diye kovalardık. Karton şapkalar v. s. bir sürü şey olurdu hiç bir çocuk sağ sol bilmez kafamıza takar oynardık. Bir de şimdi ki durumlara bak çok üzücü.
Çok yaratıcı ve etkileyici pankartlar! İnsanların duygularını ve düşüncelerini sanata, mizaha ya da anlamlı bir mesaja dökmesi toplumda zeka ve duyarlılık seviyesini gösteriyor. Özellikle çocuklar bile siyasetle ilgileniyorsa, bu onların çevresinde olup biten her şeyin farkında olduklarını, belki de yaşadıkları dünyayı anlamaya çalıştıklarını gösterir. Sevgi eylem ister demek de çok güçlü bir mesaj; çünkü güzel sözlerden çok, harekete geçmek önemlidir. Sen bu pankartlardan en çok hangisini sevdin? 🫶
güzel pankratlar bence. maalesef ülke de siyaset kötü oluyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bunun siyaset ile alakası yok toplumun yüzünden bu durumdayız çünkü Sosyal Çürüme var. Sanki bir tek bizim ülkede seçim oluyor diğer ülkelerde’de parti değişiyor onlarda neden bir şeyler sabit olarak devam ediyor hiç düşündünüz mü?
su siyasileri halktan yuksekte tutma aliskanligi avrupa gibi olursa rahatlicam. halk olarak su eziklikten kurtulmak lazim cocuklar da böyle büyürse iş kötü.
Semazen görüntüsü eylemlerin ve tr gündeminin globalleşmesine katkısı oldu, iyi de oldu. Çocuklar yıllardır siyaset konuşuyor zaten röportajlarda çok gördük ekonomiden yakınan çocukları.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
pisllik siyasetten bıktık ya elin oğlu sörf yapıyor dalıyor vb.. bizim hayatımız gram altın!
Hahahahah ben sizin o oynak kizlariniza benzemem seni varya delerim deler sen kimsin la hayırdır Allah'ın izniyle seni varya bölerim ikiye öyle kolay değil seni ziplatirim anan olacak khpe ağlar