Diyorlar ya imamoğluna şikayet var diye. Bu konuda şikayet mi yok? Kimsenin derdi çalanı korumak değil adalet herkese eşit ilerlesin sadece hükümete rakip olana değil derdinde...

Diyorlar ya imamoğluna şikayet var diye. Bu konuda şikayet mi yok? Kimsenin derdi çalanı korumak değil adalet herkese eşit ilerlesin sadece hükümete rakip olana değil derdinde...
Erdoğan'ın Suriyelileri göndermek gibi bir derdi yok. Önceden "Suriyelileri gönderin" dediğimiz zaman bize "Suriye'de İç savaş var, iç savaş bitsin, göndereceğiz" diyorlardı. Esad gitti, iç savaş bitti; bu sefer "Başımızın üstünde yerleri var" diyorlar. Emperyalizmin Türkiye'de iç savaş çıkartıp Sevr haritasını bize uygulaltmaları için Suriyelilere ihtiyacı var. Ayrıca Türkiye'de sadece sığınmacı olarak Suriyeliler yok; Afgan ve Afrikalı olan, nüfusu azımsanmayacak kadar büyük olan bir grup var. Bir Atatürkçü olarak, 13 milyon sığınmacı ve kaçağın neden Türkiye için tehdit olduğunu açıklayayım.
Türkiye'de toplam 13 milyon sığınmacı ve kaçak var. Bunların 7 milyonu Suriyeli, 3 milyonu Afgan, 2 milyonu Afrikalı, 1 milyonu ise dünyanın değişik ülkelerinden gelen insanlar. 7 milyon Suriyelinin 5 milyonu kayıtlı, 2 milyonu ise kaçak. 2,5 milyon Suriyeliye yasalara aykırı olduğu hâlde vatandaşlık verildi ve verilmeye devam ediyor. Suriyelilerden sonra nüfusu en fazla olan Afgan ve Afrikalılara ise ne kadar vatandaşlık verildiği belli değil. Bu 13 milyon sığınmacı ve kaçak, Türkiye ekonomisine büyük bir yük. Bunları ülkelerine göndermeden yüksek enflasyon, ekonomik kriz, sağlık sistemi ve eğitim sisteminin çöküşü gibi sorunları çözemezsin. Örneğin, Rusya ile Ukrayna 3 yıldır savaşta ama her iki ülkede de enflasyon oranları bu kadar fazla değil. Savaşta olan ülkelerde enflasyon oranları bu kadar yüksek değilken, biz savaşta olmadığımız hâlde Türkiye'de enflasyon oranları neden bu kadar yüksek, biliyor musunuz? Çünkü biz 13 milyon sığınmacı ve kaçağa bakıyoruz. Bir satıcı, 100 yumurtanın tanesini 1 TL'den satıyor. 50 yumurtası kırılsa, zararını karşılamak için 50 yumurtanın tanesini 2 TL'den satar. Bu, arz ve talebin göstergesidir. 13 milyon sığınmacı ve kaçak; barınma, giyim, gıdaya talep oluyor. Arz yetersiz kaldığı için enflasyon artıyor. Bunları göndermeden kira ve gıda fiyatları düşmez.
Okullarda yabancı öğrencilerin sayıları Türk öğrencilerin sayılarını yakalayacak duruma geldi. Hatta bazı okullarda yabancı öğrenci sayısı Türk öğrenci sayısını geçti. Öğrenci sayısında artış olunca eğitimin kalitesi düşüyor ve Afrikalı öğrencilerin Türkiye'ye gelmesiyle ülkemizde hpv, AIDS gibi cinsel hastalıklar yaygınlaşıyor.
Suriyeliler sağlık sistemine büyük bir yük oluşturuyor. Bu sebepten dolayı randevu tarihini çok geç veriyorlar. Bakteri gibi üredikleri için kadın doğumdan randevu almak işkence.
Ayrıca, insani yardım adı altında ülkemizdeki sığınmacılara yılda 11 milyar dolar harcıyoruz. Bir Suriyeli eczaneye gittiği zaman ilaca para ödemiyor. Bir Türk, tüp bebek tedavisi için 55 bin TL öderken, bir Suriyeli bu tedaviden ücretsiz faydalanabiliyor. Sığınmacıların çocuklarının eğitim masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Kira, çocuk ve daha bir sürü yardım ve ayrıcalığa sahipler. İnsani yardım adı altında, ülkemizdeki sığınmacılar ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine toplam 200 milyar dolar yardım yapmışız. Bu sığınmacılar meselesi, aslında BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) projesidir. 2030'da Amerika'nın düğmeye basmasıyla, 13 milyon sığınmacı ve kaçak Türkiye'de büyük bir ayaklanma başlatacak. Biz devlet olarak bu isyanı bastırmak için uğraşırken; YPG, Ermeni, Yunan, Peşmerge orduları, emperyalizmin tüm desteğiyle Türkiye'ye saldıracak ve Türkiye bölünüp bize Sevr haritasını uygulatacaklar.
Buna kim inanır Allah aşkına, gelip burada düzen kurmuşlar gidecek miydiler? Devlet bir şey yapmalı bu konuda ama ne yapa bilir onuda bilmiyorum o kadar insanı nasıl gönderecekler. Toplu deport etmeleri gerekir
Hükümetin bu sorunu çözmek adına bir sıkıntısı yok. Çünkü onlara göre en başından sıkıntı yok zaten. Ama bunu hep red ettiler. Her şey düzelince gidecekler dediler. Bende bugün bu söylemleri üzeine soru sormak istedim açıkçası. Allah sonumuzu hayr etsin. Giden surilerin çoğu Türkiye çok pahalı diye gitti çeşitli yerlere zaten. Hükümet gönderdiği için de değil...
Bu konu gerçekten toplumda büyük bir rahatsızlık yaratıyor. Suriyelilerin geri dönüşü noktasında somut bir çalışma olmaması insanları tedirgin ediyor. Hükümetin, bu konuda daha net bir yol haritası sunması şart. Adaletin de herkes için eşit şekilde işlemesi gerektiği fikrine kesinlikle katılıyorum. Eğer hukuka güven azalırsa insanlar daha büyük bir kırılma yaşar. Sen ne düşünüyorsun, çözüm ne olabilir?
Cevap
3Cevap
gitmezler maalesef
hayırlısı olur inşalllah
Gitmiyoruz ne yapacaksınız?
Sorunun seninle bir derdi yok. Hani senelerce sizin varlığınızı övüp gidecekler her şey düzelince diyen tayfayla muhattabım şu anda...
Tamam
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?