Daha mı cesur, daha mı çekingen?
Hakkını arayan bütün gençleri saygıyla selamlıyorum ✊🏻🇹🇷

Daha mı cesur, daha mı çekingen?
Hakkını arayan bütün gençleri saygıyla selamlıyorum ✊🏻🇹🇷

Hemen hemen dünya ile benzer protestolara şahit oluyoruz. Ancak bizde ki gençler bir tık daha faşist. Cami kapılarını kırmak, pisletmek, damlarında içki içmek, aşırı faşizanlık içeriyor.
Neyi neden savunduğunu bile bilmeyenler var aralarında. Sadece sosyal medyaya görüntü atmak için protestolara katılanlar var.
Savundukları siyasetçi modelinin ülkede seçim kazanmaktan başka bir başarısı yok. Makarnacı diye aşağıladığı kesime 40 liralık yemek satıyorum diye aylardır övünen, başarısız belediye başkanını savunuyorlar.
Hatta bunun için gidip dayak yiyiyorlar. Yiyene afiyet olsun.
Protesto kültürü, polise saldırmak madde atmak, baltayla vurmak, darp şiddet, taş atmak değildir. Kamu malın, çevreye, tarihi eserlere zarar verip protesto edilmez. Barbarlık vandallık yapılanlar resmen. Hak arayan kişi mezar taşlarını mı kırar? Camilere mi işer veya bira şişesi mi atar? Polise mi saldırır? Tarihi eserleri mi kırar parçalar zarar verir? Bunlar hak aramak değildir.
Hep diyorum akp başta kalmasını chpye borçlu diye. Bu barbarlıklar görüldükçe milet akpye kayıyor gene.
Diğer ülkelerle kıyaslarsak mesela Çin hükumeti yetkiyi vermişti binlercemi milyonalrca kişiyi mi ne öldürmüştü protesto edenlerden vaktinde zaten bir daha cesaret edebilen olmadı protestoya Çinde.
Amerikada polis zaten vurma yetkisine sahip ya da kol bacak kırıp hapse tıkabiliyor.
Fransa, Almanya vb. ülkelerde vurma yetkisi dışında şiddet olarak yetkileri daha fazla.
Türkiyede rahatlar çünkü polislerin önünde tahrik içeren hareketleri yapabiliyorlar polislerin yetkisi kısıtlı olduğundan. Keşke bu gençlerimizi aynı protestoyu Amerika veya Çin gibi ülkelerde yaparken görebilsek. Yetkisi çok kısıtlı polislerin önlerinde şov yapmak yerine yetkisi daha geniş olan polislerin olduğu ülkelerde şovlarını yapabiliyorlarmı görmek isterdik.
Saçma olan zaten Chp chpye operasyon çekiyor millette akp yaptı sanıyor. Ekremi ifşa eden itirafçılar zaten Chpliler :D KEmal tekrar başa geçmek için içerideki ajanlarını kullanıyor. Devlete itirafçıları sundu. Zaten Eko daha ilk göreve geldiğinde vatandaşların verilerini izinsiz almak ve kullanma depolama gibi bir kaç olayı olmuştu daha o zamandan beri gözetim altında ve soruşturma başlatılmıştı ekoya.
bence oldukça cesur ama ülkede adalet ya da fikir özgürlüğü yok maalesef.. Amerika da bir kişi donalt trumpı eleştirebilir. kimse bir şey demez. ama burada cumurbaşkanını eleştirdiğin zaman hapse kadar gidebilirsin.
Karşılaştırma yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü hiçbir zaman öyle bir hayatımız olmadı, hiçbir zaman onların yaşadığı özgürlüğü yaşayamadık ve eğitim olarak, maddi olarak her açıdan yani aklınıza gelecek her açıdan o şekilde olamadık o yuzden öfkemiz daha büyük bütün bunların birikimidir şu an ki durum
Türkiye’de gençlerin protesto kültürüne bakıldığında genelde cesaret ve dayanışma göze çarpıyor. Özellikle Gezi Parkı, Boğaziçi ve son dönemdeki çeşitli toplumsal olaylarda gençlerin etkili rol aldığını gördük. Ancak, diğer ülkelerle kıyaslandığında, baskı ve müdahaleler nedeniyle daha dikkatli ve temkinli hareket ettiklerini söylemek mümkün. Yine de bu, onların tutkusunu ve adalet arayışını gölgelemiyor. Gençlerin tepkilerindeki yaratıcı yöntemler ve güçlü duruşları gerçek anlamda takdir edilmeli! ✊🇹🇷
Cevap
15Cevap
Her gün Saraçhane gidiyorum çok protestoya katıldığım oldu
Sahtekarliği savunmaya gerek yok sokağa çikanlar yanliş yapiyor
Diğer adamlari da mahkeme alsin tek suçlu imamoglu degil ama tek suclu imamoglu olmamasi imamoglu icin sokağa cikmami mücadele vermemi gerektirmez gerektirmemeli
Bizde maalesef firsatçılar hemen kalabalığin arasina sizip olay çıkartıyor. Polis mudahele edince digerleri de olayalara karisiyor bu sefer. O yüzden bu isler pek bizim ulkeye gore değil.
Yolsuzluğa aksızlığa karşıyız diyenlerin yolsuzluk yapan kişi için sokağa dökülmesi komik 😀
Kötü maalesef. Ne anlamda kötü olduğunu yazsam linç yerim ama
Başkalarının canına ve malına zarar vermedikçe tabi.
Daha çekingen kalıyoruz maalesef halkta yüksek sayıda bi muhafazakar kitle var onların gözünde hak arayan insanlar terörist olduğu için yeterli destek alamıyor gençler bu konuda Fransa gibi bi halk olsak şimdiye 50 kere rejim değişmişti
Benim de aynı şekilde ama daha çok destek çıkılması gerektiğini düşünüyorum sadece üniversite öğrencileriyle kalmamalı bu durum her yaştan kitlenin yoğun katılımı olmalı
Bizim millet daha cesur. Tankın önüne yatmaz bizimkilerden başka kimse.
Söz konusu vatan olunca gerisi teferruat 🙃
Aynen öyle 🇹🇷
Üniversite öğrencileri beklediğimden iyi çıktı.
Başka ülkede hükümet düşer bizde protesto yapanlar gözaltına alınır
İnce mizah var. Güzel.
Bana göre boş işler onlara göre protesto yapıp devlet onlara göre ilerlemiyor.
Daha nasıl yapmaları gerektiğini bilmiyorlar.
Keşke hiç kıyaslamasak
Yetersiz görüyorum daha fazla olmalı
Türkiye halkı cesurdur
Bizde cesaret çok fazla..
Türk gençleri hakkını arayan en iyi gençliktir
Cesuruz bence
Kötü maalesef
Son derece cesurca
Kötü ya
Cesurca benim icin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?