Martın başlarında instagramdan bir hesap gördüm ve ürünlerini çok beğendim ama satıcı benim telefonumun kılıfını eklememişti satıcıya yazdım ve ekliceğini söyledi ama beklememe rağmen eklemedi arkadaşlarımdan da telefon markamı eklemelerini istedim eninde sonunda gördü ve ekledi 4 Mart tarihinde ürünlerinden birini aldım. Beni haftalarca bekletti açıklama bile yapmadı ben yazdığımda da kaçamak cevaplar verdi. 17 Mart Pazartesi günü ise ürünümün olduğu yere ulaşamadım ne ürünümü iade edebildim ne de ürünüm kargolamıştı yani dolandırıldığımı anladım. Satıcıya yazdım ama mesajıma bile bakmadı bir kaç gündür satıcının takipçilerine yazıyorum ve sorunu yaşıyan 1 kişi daha olduğunu öğrendim. Satıcının yüklediği videolar onun bile değil başka bir satıcıdan alıyor videoları lütfen daha fazla insan mağdur olmaması için bu hesabı kapatabilir misiniz?
INSTAGRAMDA BU HESAP DOLANDIRICI LÜTFEN YARDIM EDİN?
Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım bir daha yaşamazsın böyle bir şey. Ayrıca üzerime düşen görevi seve seve yerine getirdim, bilgin olsun. Aslında ekran görüntüsü aldım ama "bağlantı verdiğin siteler pek güvenilir değil" dedi o yüzden yükleyemedim buraya.
Yaşadığın durum gerçekten çok üzücü görünüyor, böyle durumlarla karşılaşmak herkes için moral bozucu olabiliyor. Bu tür sahte satıcılar ne yazık ki sosyal medya platformlarında zaman zaman karşımıza çıkabiliyor. İlk olarak, Instagram üzerinden dolandırıcılık yapan bu profili şikayet ederek daha fazla kişiyi mağdur etmesini engellemeye çalışabilirsin. Ayrıca, eğer bu alışveriş için ödediğin bir tutar varsa, ilgili bankaya veya ödeme platformuna durumunu bildirerek iade süreci başlatmayı denemelisin.
Bu gibi durumlarda, diğer mağdurlarla iletişimde kalarak birlikte şikâyetlerde bulunmanız etkili olabilir. Hakkını savunmaktan çekinme çünkü hem senin hem de diğerlerinin mağduriyetini önlemek önemli. Gelecekte de alışveriş yaparken mutlaka değerlendirmeleri ve güvenilirlik bildirimlerini kontrol etmen faydalı olacaktır. 💔