Orta çağa kadar da aşağı yukarı boylelermis ve beyaz tenli olmaları aslında yeni bir şey... beyaz ten ise bugunki Kafkasya Avrasyadan Avrupa'ya yayilmis...

Orta çağa kadar da aşağı yukarı boylelermis ve beyaz tenli olmaları aslında yeni bir şey... beyaz ten ise bugunki Kafkasya Avrasyadan Avrupa'ya yayilmis...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
normal değildir inanmam
Bilim adamları diyor
Tek bir iskeletten yola çıkarak "Ingilizler'in atası aslında siyahiydi" demek limonlu turtayı aslında vişneli browni olarak itelemekten daha zor olsa gerek
Orta çağ dediğin 1300 1400 Ler o yıllarda krallarinin portreleri var diğer kişilerin vs hiç biri böyle değil bu kadar kısa sürede ten rengi böyle beyazlayamaz
Soyluların ten rengi takıntısı vardı... bembeyaz olmak için civa içerikli ürünler kullanırlardı hatta solucan lavrasi yiyip zayıf ve beyaz kalmaya çalışırlardı... nedeni de halk gibi esmer siyah değil beyaz olmak icin
Bana inandırıcı gelmiyor açıkçası
İnsanlık Afrika'da yayıldı... tabi ki de insanlar köyü tenliydi...
İlk insanlar koyu tenli miydi yani
Evet... beyaz ten de mavi göz de bir mutasyon aslında ve yakın çağlara kadar yoktu...
Peki sence de beyazdan esmere evrilmesi daha mantıklı görünmüyor mu
Hayır... beyaz tenli insan sayısı daha az ve belirli bölgelerde.. beyaz tenlilerin güneşin altında kalıp bronzlasmasiyla esmerlik olmuyor zaten...
O zamanlar için beyaz tenlilerin az olduğunu diyorsan onu bilemem, zaten esmer tenin güneşten olması bana da mantıklı gelmiyor yani bir adaptasyondur ve benim bildiğim koyu ten baskın gendir.
Ben de onu diyorum baskın bir gen çünkü insanların ten rengi koyudur... beyaz ten bir mutasyon sonucu öldüğü mavi göz rengi ise baya baya dünya nüfusunun %8 gibi bir oranda var ve hepsi aynı atadan geliyor... yani mavi gozlulerin hepsi genetik olarak uzak akraba
Şimdi başka başka yerlere baktım da kimi kaynaklar ilk insanların beyaz tenli olduğunu söylüyor kimi kaynaklar da UV radyasyonuna adapte olduklarını söylüyor yani kafa karıştırıcı 😅
Hiçbir kayanak ilk insanların beyaz tenli olduğunu soylemez... mutasyonun neden olduğu tartışılıyor ve üstünde durulan UV adaptosyonu en mantıklı seçenek ama kesin değil...
Evrim ağacı sitesinde yazıyordu bilemiyorum arkadaşım
Evrim ağacını bende takip ediyorum... evrim teorisine göre zaten insanlık Afrika'da çıktı... nasıl beyaz olucaklar
evrimagaci.org/insanlarda-deri-renginin-evrimi-ve-killarin-seyrelmesi-uzerine-81
Bu araştırma gösterdi ki, bundan yaklaşık 6 milyon yıl önce, şempanzeler ve insanlar birbirinden ayrılmaya ve türleşmeye ilk başladıklarında, bu iki türün ortak atasının deri rengi açık renkli veya beyazdı ve üzeri siyah kıllarla örtülüydü
Yazan bu arkadaşım ben bilmiyorum o kadarını
İlk defa duyuyorum bunu ilginçmiş
Yeni öğrendim öğrenmek iyidir
Kesin bilgi mi hocam
BBC independent gibi haber sitelerinde yer alıyor... kesin
Benim bildiğim İngilizler sömürgeciydi. Futbol milli takımında bile devşirme oyuncuları var
Ne alaka...
Bence sokratese sorsan güzel savunmaydı der