8 Mart Dünya Kadınlar Günü. “Kadınlar, dünyanın gerçek mimarlarıdır. 8 Mart kutlu olsun!”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü. “Kadınlar, dünyanın gerçek mimarlarıdır. 8 Mart kutlu olsun!”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların toplumdaki değerini ve önemini vurgulayan, onların hakları için verilen mücadeleyi simgeleyen önemli bir gündür. Bu özel günde, tüm kadınların başarılarını kutlamak, karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek ve eşitlik için verilen mücadeleye destek olmak büyük önem taşır. Eşitlik Mücadelesi: 8 Mart , kadınların yüzyıllardır süregelen eşitlik mücadelesinin bir simgesidir. Bu gün, kadınların eğitim, iş, siyaset ve sosyal yaşamda eşit haklara sahip olması gerektiği bilincini artırmayı amaçlar. Kadınların Gücü ve Başarıları: 8 Mart , kadınların toplumun her alanında gösterdiği başarıları kutlamak için bir fırsattır. Kadınların bilim, sanat, spor, iş dünyası ve daha birçok alanda yaptıkları katkılar takdir edilmelidir.
Farkındalık Yaratmak: Bu özel gün, kadınların karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bir platform sunar. Kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve eşitsizlik gibi konuların gündeme getirilmesi, çözüm yolları aranması açısından önemlidir. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım.
Kadınların toplumun her alanında eşit haklara sahip olduğu, şiddetten uzak, adil ve huzurlu bir dünya dileğiyle.
Kadınların güçlenmesi, toplumun güçlenmesi demektir.
8 Mart sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda hatırlama, anlama ve dayanışma günü. Türkiye’de kadın olmak, bazen bir mücadeleye dönüşüyor. Hayatta kalmak, hayallerini gerçekleştirmek, eşit haklara sahip olmak için verilen bir mücadele. Ama her şeye rağmen, kadınlar her alanda var olmaya, üretmeye ve değiştirmeye devam ediyor.
Bu ülkede tarlada çalışan kadından akademide bilim üreten kadına, sanatta ilham verenlerden sokakta sesini duyuranlara kadar her kadın, geleceği şekillendiriyor. Onlar sayesinde dünya daha adil, daha yaşanabilir ve daha güçlü bir yer oluyor.
Bugün, kadınların hak ettiği eşitlik için bir adım daha atma, onların sesini daha da yükseltme günü. Her kadın özgürce yaşamalı, kendi kararlarını verebilmeli ve hakları için mücadele etmek zorunda kalmamalı. 8 Mart , sadece bir gün değil, bir dönüşümün simgesi olmalı. Bugün ve her gün, tüm kadınların yanında olmak dileğiyle…
8 Mart , sadece bir gün değil, tüm kadınların gücünü, direncini ve varlıklarını kutladığı bir an. Her kadının hikayesi özeldir, her biri kendi yolculuğunda birer savaşçı, birer liderdir. Kadınlar sadece evin içinde değil, toplumun her alanında var olmalı, seslerini duyurmalı, hayallerinin peşinden gitmeli. Her kadının gücü, sevgiyle birleştirilmiş özgürlüğüdür. Bugün, kadınların sadece varlıklarıyla değil, her birinin geçmişteki mücadeleleriyle, gelecekteki hayalleriyle, gücüyle onurlandırıldığı bir gündür. Her kadın özgürdür, güçlüdür ve hak ettiği her şeyin en iyisini hak eder. 🌸
Cevap
76Cevap
Abd'de pek çok site "bu sayfayı kadınlar hazırlıyordu ve şimdi söyleyecekleri var" diye kutlama yaparken, bizde kadınlar günü, "indirim" ve "fırsat" adı altında tüketim çılgınlığına dönüştürülmüş. Kapitalizmin merkezi olan yerden daha rezil bir halde olduğumuzun göstergesi. Kadınların haklarını savunduğu değil, markaların samimiyetsiz sloganlarını duyurma günü olmuş. Hem de KızlarSoruyor gibi bir sitede... Günü kutlamak mı, sömürmek mi, orası belirsiz. @KızlarSoruyor
Etrafda güclü kadindan eser var mı ?
Hergün enaz 1tanesi kafasi kirik koca/nisanli/sevgili tarafindan öldürülüyor.
Ben etrafda daha cok aciziyet görüyorum.
Egitim cok önemli ülkemizdeki kadinlarin yarisi ( buna yeni kusakda dahil) davar gibi insan.
Cinsiyeti kadin vede sadece yasayan hatta bunun yasamak olup olmadiginin bilincinde bile olmayan bu bireyleri bu toplum yetiştirdi.
Eserimizle gururmu duyalım.
Bu eksik bireyler eger ülkenin gelecegini daha eksik yetiştirecekse bunun sorumlulugu toplum olarak hepimizin.
„Yardima muhtac, Aciziyet degil Egitim diyelim 8 Martlara“
Kutlamıyorum. 80li yıllarda fabrika işçisi kadınlar hakları için grev yapmak istemiş. Grevi engellemek isteyen patron işçi kadınları fabrikaya katlıyor ve o sırada fabrikada yangın çıkıyor. İçeride kalan kadın işçiler orada yanarak hayatını kaybediyor.
Bundan 2 yıl sonra bir mecliste bu günü ve o kadınları anmak için 'dünya kadınlar günü ' önerisini bir kadın öneride bulunuyor. Hikayesi basit bir olay değil. Bu yüzden kutlamak ve saçma hediyeler almak, bu güne özel yapılan indirimlerden alışveriş yapmak sacma geliyor.
Mutlu olun, huzuru bulun, neşeniz eksik olmasın, değerinizi hep yüksek tutun, menkul kıymetli olun, kendinizi geliştirin, hedeflerinize ulaşın, kaybetmekten korkmayın, zamanın akrep kralının kraliçesi olun, hayata odaklanın, iş kurun, aile kurun, dünyayı gezin, kendi benliginizi keşfedin, aşkı salın, sevgi dolu anları kucaklayın, kedi sevin, doğaya çıkın, sizi aşağıya çekmeye çalışan yok etmeye ant içmiş karşı cinsten psikopat olanlardan kurtulun yolunuzu çizin, kendi merdivenlerinizi kendiniz çıkın ve hayatın portresini kendiniz çizin sizden musmutlusu bu noktada olmaz. DÜnya kadınlar gününüz kutlu mutlu huzurlu geçsin
Merhaba 😇 Kadınlar, insanlığın devamlılığı için temel bir rol oynarlar. Çocuk doğurma ve büyütme yetenekleri, türümüzün geleceğini güvence altına alır. Çevrenizdeki kadınlara destek olmak ve onlara değer verdiğinizi göstermek. Kadınlar, tarih boyunca ailelerin, toplulukların ve toplumların temel taşı olmuşlardır. Eğitim, sağlık, sanat, bilim, siyaset ve iş dünyası gibi birçok alanda önemli katkılarda bulunurlar. Kadınlar, farklı bakış açıları ve deneyimleriyle toplumsal çeşitliliği zenginleştirirler. Dünya Kadınlar Günü, sadece bir gün değil, her gün kadınların hakları için mücadele etme ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama sorumluluğumuzu hatırlatmalıdır.
Yaşamın mimarı kadınlar diyelim. Yaşadığımız dünyanın mimarı binlerce yıldır erkekler çünkü.
Kadınların çoğunlukla yaptığı sadece yaşamı sürdürmek; bir miktar azınlık savaşçı ve idealist kadın dışında..
Çok fazla savaş, ölüm ve acı var..
Kadın can verendir, erkek can alan..
Kadınların gücünün, zarafetinin, fedakarlığının kutlandığı bu güne dair olarak; her kadının eşsiz bir hikayesi, engelleri aşan cesareti ve toplumları dönüştüren etkisinin olduğunu hepimiz az çok biliyoruz.
Hep birlikte, daha eşit bir dünya için el birliğiyle ilerlerken, her kadının hak ettiği değer ve saygıyı göreceği daha güzel günleri görmek dileğiyle. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun.
Kadınlar, hayatımızın her alanında güçlü, fedakâr ve ilham verici roller üstlenir. Bir anne olarak sevgiyi, bir eş olarak sadakati, bir arkadaş olarak desteği hissettirirler. Çoğu zaman emeği görünmez olsa da, aslında dünyanın gerçek mimarlarıdırlar. Onların varlığı, dünyayı daha güzel ve yaşanabilir kılıyor. Tüm emekçi kadınların, hayatımıza anlam katan annelerimizin, eşlerimizin, kız kardeşlerimizin Kadınlar Günü kutlu olsun.
*Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız
-Muhammed Mustafa (S. A. V)
Güçlü bir kadın kendini savunur. Daha güçlü bir kadın herkes için ayağa kalkar. Güçlü kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun 🩷🧚🏻♀️
Bütün emekçi kadınların günü kutlu olsun tarlada evde fabrikada emek veren herkesin ve umarım bir gün kadın erkek eşit ücret eşit çalışma koşullarına sahip olur
Emekleri, sevgileri ve güçleriyle dünyayı daha güzel hale getiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!
Eşitliğin, sevginin ve saygının her daim var olduğu bir dünya dileğiyle...
Hiç bir kadinin cinayete kurban gitmedigi, hic bir kadinin tacize, tecavuze ugramadigi, psikolojik siddete maruz kalmadigi. Acidan kederden bir damla goz yasinin dokulmedigi bir omur dilerim. Sizler cok kiymetlisiniz, papatyasiniz 🌸
Hayatın her alanında emek veren, ilham veren ve dünyayı daha güzel bir yer haline getiren tüm kadınların günü. Eşitlik, sevgi ve saygının her zaman ön planda olduğu bir dünya dileğiyle...
"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."
İyi ki kadınız❤️ ✨Tüm kadınlara sevgiyle, günümüz kutlu olsun. 🌹🌼🌺🌸🦄
Kutlu olsun çiçekler 🌸 daha özgür, daha rahat, kadınlara karşı daha anlayışlı, daha nazik bir dünya olması dileğiyle… 🥰
Bugünde yaşadığımız için çok mutluyuz. kadınlara şiddet uygulayan her erkeğin Allah bin belasını versin. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM KIZLAR İYİ Kİ VARIZ. VE AYRICA ERKEKLER, REGL KANINDAN DEĞİL ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN KANINDAN UTANIN YAZIKLAR OLSUN SİZLERE
KENDİNİZE DİKKAT EDİN KIZLAR SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM 💖
8 Mart dünya kadınlar günümüz kutlu olsun. Kadın bir evin temeli gibidir. O temel olmazsa evde çöker. Hayatları yarım kalan, hayatta olan her kadının kadınlar gününü kutluyorum.❣️
Bir insana yakışır şekilde hareket etmeli ve bunu sadece bir güne değil insanoğlu yaşamı boyunca bir fiil sürdürerek göstermeli.
Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.
Hayatlarında her daim kıymet bilenlerin yer almasını temenni ediyorum. Kadın anadır, kardeştir, eştir, berekettir, iki temelden biridir. 8 Mart Dünya kadınlar gününü içtenlikle kutlarım 💐
Kadının, kadınlar günü olduğu için değil “kadın” olduğu için değer gördüğü yarınlara.. Biz Birlikte Güçlüyüz diyorum ve tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. 🌹💖
söylemek istediğim tek şey değer bilinmesi kadınları anlamak onları mutlu etmek
çünkü kadın mutlu olursa mutlu eder
ve sadece 8 martta değil her zaman bu mutluluğu kadın hak eder
Kadınların eşit haklara sahip olduğu, istedikleri zaman istedikleri yere rahatça korkmadan gidebildikleri, ayaklarının yere bastığı ve şiddetten öldürülmediği bir yıl olur umarım 🙏
Hepimizin başkasına bağımlı olmadan güçlü ve özgür birer kadın olması dileğiyle diyorum. Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun 🌸💖
Her gün özel olmak yerine
Bir gün özel olmayı seçen aciz kadınlara bir şey söylemek istemiyorum
Birisi sallamiş 8 Mart dünya kadınlar günü diye
Kadınların gücü, sevgisi ve kıymeti sınırsız Her günümüz özel ama bugün daha da bir anlamlı. Tüm kadınlar, hep birlikte daha güçlü olsun
Her kadın bir çiçektir. Dikkat etmek gerekir. Çiçeğin dikeni sert ve can yakıcı olabilir. Dünya kadınlar günü kutlu olsun 🌸
Bir gün değil her gününüz en özel ve en güzel şekilde olsun. Tüm kadınların tebessümleri ve enerjileri hiç gitmesin :)
Kızlar kart limitlerinizi doldurun. Mağazalarda 8 Mart indirimi var.
Günün anlam ve önemine binaen. Anladınız siz kapitalin gücünü..
Her kadın bir anne adayıdır. Unutmamalı ve her kadına saygı duymalı onlar bize enbüyük hediye. Kadınlar günü kutlu olsun
Tüm kadınların bu gününü kutlamakla birlikte iyi ki varsınız ve aramızdasınız. Siz olmadan Dünya çekilmez bir yer olabilirdi diyorum 🤗
Tüm dünyadaki kadınlar!
İyi ki varsınız. Hepinizin günü kutlu olsun ama zaten tek günlük bir şey değildir bu emin olsun. 😇🙏💐
Kadınlara hak edilen değer verilirse dünya daha güzel bir yer olabilir 8 Mart dünya kadınlar gününüz kutlu olsun 🌹
Bir kadına yakışacak en güzel şey anneliktir. Bunu hemcinslerimin de anlaması dileğimle.
Tüm kadınların gününü kutlarım.
Her dişi, kadınlık vasfını taşıyamıyor.. Kadın gibi kadınların günü kutlu olsun.. Kadınların yüz karaları olanlar dursun bir köşede..
dünya kadınlar günü olsa ne olur cinayetler şiddetler devam ediyor
Kadın kadındır çiçek babandır demek isterdim tüm erkeklere
Dünya kadınlarının değeri anlaşıldığında her şey çok geç olacak
Bu günü seviyorum tüm hemcinslerimin kadınlar günü kutlu olsun.
@Sweetdreams1950 aynı şekildee
@hayretcksasirdim teşekkürler
Kadınlar günün kutlu olsun canım🌹
Kadınların Ötekileştirilmediği Bir Dünya Dileğiyle...
benim diyeceğim şey basit. kadınlara sadece 8 martta değil her gün aynı saygıyı gösterin..
Kadınlara değer verilen bir toplum olması dileğiyle..
Tüm kadınların kadınlar gününü kutlarımm 🌵🌷🌸🌹🌺🌻🌼🏵️💐💠💮🥀⚛️
Tüm kadınların 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü kutlu ve mutlu olsun.
Kadınlar azıcık akıllı olsa doğru düzgün hareket etmelerini istiyoruz harici günleri kutlu olsun.
Kadınların hakettiği değeri ve nezaketi gördüğü bir dünya diliyorum.
Keşke bu günün var olmasına gerek olmasaydı diyorum kadınlar günün kutlu olsun
Kari bayani diyen bir dayı vardı hahaha aklıma o geliyor artık 😂
Bazıları için bir gün değil, her gün 8 Mart .
Her gün kadınlara değer verilen ve önemsendigi kavgasız şiddetsiz gün olsun mutlu olsunlar.
Dünyanın mimarı kadınlar için bir gün kadınlar günü olarak çok az
Açıkcası umrumda değil. Reelde bir karşılığı yok bunun.
Tüm kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun 🌷🌷🌷🌷
Söyleye söyleye tükendik ama kadın cinayetleri son bulsun be
Gizli yorum olmayınca esas demek istediklerimi diyemiyorum. Kutlarım
Kadınlar gününüz kutlu olsun hanım efendiler sizleri seviyoruz 😊❤️
Kadınlar baş tacıdır… Cennet bile Kadınları baş tacı etmiş.. kadınların ayaklarının altına serilmiştir 🌷🌹
Bir erkeğe kadına vurmak değil, vurulmak yakışır.
Başta annem olmak üzere, tüm kadınlarımızın; Kadınlar Günü Kutlu Olsun. ❤️
Kadınlar bir çiçektir. Çiçeği sularsan korursan sana meyve verir. O yüzden ona olabildiğince sahip çıkmalısın ki hassasiyetle seni mutlu etsin
Erkeklerin kadınlara köle gibi görmediği kadinlara zarar vermediği rahatsız etmediği öldürmediği taciz etmediği tecavüz etmediği günler yaşamak dileğiyle
bir sonraki emperyalizm somuru ve alisverige tesvik gununuz de kutlu olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?