Evet
Hayır
Başka bir fikrim var
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
sebepleri bu aralar rusyaya bel balamışlar Herhangi bir ülke tarafından tanınmayan cumhuriyet, kendi varlığını 1994'e kadar sürdürmüştü. Gagauz Özerk Yeri ise 23 Aralık 1994'te Moldova Cumhuriyeti sınırları içerisinde kurulmuştu
söyle bir sıkıntı var rusyanın için 6 7 tane özerk türk devleti buluyor bunlar çıksa rusya çok küçük bir devlet kalır baltıklarda nufusunu bu yüzden genişletiyor bence harita olsa üzerinden anlatsam süper olur da üşendim yazmaya :)
Cevap
6Cevap
Sırf türk diye diğer türki ülkelerin ne düşündüğüyle ilgilenmiyorum. Adamlar moldova ile Türkiye arasında kalsalar gider moldovayı seçer bizimkiler hala onlar türk bunlar türk diye gaza geliyor savunuyor.
Rusya'ya baglansinlar o zaman Rusya'da ki Türklerin ne cektiklerinden haberleri yok onlarin
Moldova’dan ayrılıp Rusya’ya bağlanmak istiyorlar zaten
Mallar çünkü
Aslında Gagauzya ve Transdinyester de dahil tüm Moldova 27 Ağustos 1991’e kadar Sovyetler toprağıydı. Sovyetler dağıldıktan sonra aradan 33 yıl geçti. Bu kadar kısa bir süre içerisinde geçmişi unutmuş olamazlar. Belliki Gagauzlar’ın Rusya’ya ve Putin’e sempatileri var
Bu arada Transdinyester de Gagauzya gibi Rusya’ya bağlanmak istiyor
Putin'i savunan bir millet ya aptaldır ya da hain Putin kendi halkını soyan bir diktatörken Putin'in himayesine girme isteği hiçbir mantıkla izah edilemez
Kafkas Türkü'yüm Rusya hiçbir konuda haklı olamaz olsalar da umrumda olmaz☝🏻
Türk dusuncesi zaten bunlar baglamak istiyorsa bana ne Türk degilim Türk olanlar dusunsun
Demek ki bazıları başka ülkelerle ittifak
Orası zaten Rusya Federasyonu 🤦🏻
Moldova sınırları içerisinde
Moldova dediğin Rusyadır.
Hepsini ezip geçelim 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?