Yok kabe Petra yok Hz Muhammed Ürdün doğumlu olup Medine göç etmiş
Petra eski Kabe miydi bu konuda bilgisi olan var mı
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yok kabe Petra yok Hz Muhammed Ürdün doğumlu olup Medine göç etmiş
Petra eski Kabe miydi bu konuda bilgisi olan var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Mevzu doğru, eğer Muhammed diye bir karakter yaşamışsa ki 4 farklı dönemde 4 farklı MHMD de olabilir ama asıl kastedilen karakter yaşamışsa PETRA tarafında olduğu ve İslam'ın başlangıç noktasının burası olduğu kabul edilebilir. Bu mevzunun araştırmacısı DAN GİBSON, kendisini takip ederek bulduğu sonuçlara ulaşabilirsin. Burada soru başlığı açıp 2 cümle yazarak doğruya ulaşma şansın yok, ben sadece bu Dan Gibson'ın bulduklarını analiz eden yanılmıyorsam "Doruktaki Beyin" Youtube kanalının Petra olayı için yaptığı 10-12 saatlik yayınların tamamını 2 kere izledim daha iyi anlamak, atlamamak için. O yüzden soru sorup cevap alıp 3 dakika içerisinde çözebileceğin bir mevzu değil. Mekke sonradan oluşturulmuş bir şehir, su kaynağı, tarlası, hayvan otlama alanı hatta mezarlığı bile olmayan bir şehir, 8. yüzyıla kadar varlığı haritalarda bile işaretlenmemiş bir alan yani insan yaşamına uygun olmadığı gibi kervan güzergahında bile değil. Hadislerde anlatılan Mekke ise Petra ile bire bir örtüşüyor, Hendek savaşında Mekkeliler diye tabir edilenler Medine'ye kuzeyden giriyorlar, Petra evet kuzeyde ama Mekke güneyde. Kureyş kabilesi günümüz Ürdün civarlarında bulunuyor yani Mekke ile alakası yok. Zamanında bir Halife adayının hacer-ül esved'i Petra'dan Mekke'ye taşıdığı düşünülüyor yani yeni Kabe'ye. Erken dönem camiilerin neredeyse tamamı Petra'ya dönük. Hadislerde bir Müslüman karısını ikna etmiş dine döndürmüş, sonra çıkıp derede abdest almışlar. Mekke'de dere yok, Petra'da ise benzer bir akan su mevcutmuş. Hadislerde Lut kavmi anlatılırken her sabah önünden geçersiniz deniyor, Mekke'ye çok uzak ama Petra'nın dibi. Şehrin 2 girişi olduğu söylenir, Petra böyle iken ve iki geçit bulunmuşken Mekke neredeyse düzlüktür. Buna benzer onlarca yüzlerce konu anlatımı ve araştırması mevcut.
Antik bir kent
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!