Sürekli dini ölümü Allahı sorguluyorum. Neredeyse hergün ateist sitelere giriyorum. Ve anlattıkları mantıklı geliyor bazen. Psikolojim bozuldu artık. Tekrar eskisi gibi olmak mümkün mü?

Sürekli dini ölümü Allahı sorguluyorum. Neredeyse hergün ateist sitelere giriyorum. Ve anlattıkları mantıklı geliyor bazen. Psikolojim bozuldu artık. Tekrar eskisi gibi olmak mümkün mü?

Doğru yoldasın, görsellerde şahane. Bedir savaşı denen Müslümanların Mekkelilerin kervanlarını soyma girişimi olan hadisede toplam 70 Mekkelinin öldürüldüğünü biliyor muydun? Evet, 5000 Melek iniyor güya ama hepi topu 70 Mekkeli ölüyor, onlarında yarısından fazlasını Ali ve Hamza öldürüyor. Melekler o sırada ne yapıyorsa artık, 700 kanadı olan varlıklar olarak anlatılan meleklerden 1 tanesi bile binlerce Mekkeliye yetmesi gerekirken sırf destansılaştırmak için üfürmüşler. Doğru yoldasın ve öğrenmek için çaba gösteriyorsun, kulağını tıkayıp mış gibi yapamazsın şu saatten sonra.
Ramazân ayı gelince şeytan vesvesesini arttırıyor. Bahsi geçen ayetleri oku, tefsirini oku, gerçeği kendin gör.
Ayrıca evrim ile islamın ne alakası var?
Evrim olduysa onu da Allah var etmiştir. Biz Hristiyan değiliz, evrimciler de teolog değil. Meyve sebze çarşısında tuğla çimento satılmaz.
Geçer dimi? Çünkü hala Allah inancı korkusu var içimde hissediyorum.
Bu imanın belirtisidir. Aslı astarı olmayan, iftira dolu bu tarz meselelerin iç yüzünü derinlemesine incelemeden böyle devâm edersen, imanın zayıf düşer ve derin bir boşlukta bulursun kendini.
Madem önce aklına hitap istiyorsun, dediğimi yap. Gerçekler akla oldukça yatkın ve mantıklı çünki.
Miras durumunda meselâ, kadına 1 erkeğe 2 verilir ama erkeğin sorumluluğu dinen fazladır ve kendine düşen payla birçok kişiye balmakla yükümlüdür, kadın ise kendisine düşen pay ile hiç kimseye ( çocuğuna bile) balmakla yükümlü değil sadece kendine harcamakta özgürdür.
Erkeğin çok kaıdnla evlenmesine izin vardır ama rıza yoktur.
Allah'ın razı olduğu tek eşliliktir. Şimdi bir erkek çoklu evlilik yapmak istiyorsa, her kadına hem maddi hem seks anlamında âdil ve eşit olmak zorundadır. Bunu beceremezse haram işlemiş olur.
Bir erkek için Allah'ın izni mi önemli rızası mı?
Her soruya mantıklı cevap bulmak, halis niyetli biri için zor değil. Kur'an oku. Dua et.
Evet mümkün, şu an depresyonda felansanız sizdeki bu sorgulayicı düşünceleri tetikliyor olabilir belki biraz toparlanmanın gerekiyordur psikolojik olarak ve bide ateist sitelere fazla takılma bence çünki onlar daha çok sorgulamalar itiyor ve insan kafayı yiyor
Evet zor bir dönemden geçiyorum. Depresyonda olabilirim. Çünkü Allaha karşı hala bir inanç ve korku var içimde. Dediğini yapacam bundan sonra fazla kurcalamıycam bu
konuyu. Umarım her şey düzelir.
Evet evet aynısı bende de oldu , övünmek için söylemiyorum ama ben hafızlık yaptığım halde bana da sürekli öyle düsünceler geliyordu boşa yasıyorum gibi hissediyordum çünki travmatik bir olay geçmişti başımdan ama tedavi olunca düzeldim çok şükür , bence sen de iyi değilsen bir doktora felan git mümkünse psikiyatriste git çünki psikolog ilaç yazamıyor sadece konuşuyor o da depresyondaki biri için fayda etmiyor, Allah yardımcınız olsun
Cevap
6Cevap
Ben de herhangi bir dine inanmıyorum ve düşünce olarak bu konuda sonradan öğrendiğim uzere Einstein'a aşırı benzer bir yaklaşımım var. Spinoza's Ethics yazıp wikipediada detaylarina bakabilirsiniz buna çok benziyor
en.m.wikipedia.org/.../Spinoza%27s_Ethics İngilizceniz iyi değilse yazıları chatgpt ile Türkçe diline çevirebilirsiniz. İyi akşamlar
Böyle araştıra araştıra üç büyük dinin uydurma olduğunu kavrayacaksınız.
Aydınlanmana az kalmış... Bir adım daha atsan çizgiyi geçip özgürleşeceksin.
Sence her şey belli değil mi mükemmel bir simülasyondayız
Oralara girersen böyle olur işte, engelle gitsin Müslüman insanlarla beraber ol sana doğru yolu göstersinler ya da dini kitaplar oku
Uyanış evresindesn devam
Cehalet özgürlüktür girmeseydin baştan.
Ooo senin işin zor yandım bu saatten sonra
Doğru kaynaklardan araştır
dine yönel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?