Deneyde, daha derin uyuyan katılımcıların rüyalarını hatırlamakta zorlandığı, buna karşın hafif uyku aşamasında olanların daha iyi hatırlama yeteneği gösterdiği tespit edildi. Hayal kurmanın da rüyaları hatırlamakta etkili olduğu belirlendi.

Deneyde, daha derin uyuyan katılımcıların rüyalarını hatırlamakta zorlandığı, buna karşın hafif uyku aşamasında olanların daha iyi hatırlama yeteneği gösterdiği tespit edildi. Hayal kurmanın da rüyaları hatırlamakta etkili olduğu belirlendi.

Rüyalarımı genelde hatırlamam, bazen uyanır uyanmaz bir şeyler hatırlıyorum ama hemen kayboluyor. Rüya görmek ilgimi çeker, ama çoğu zaman sabah uyandığımda hiçbir şey kalmaz aklımda. O yüzden rüyaların anlamı veya gizemi bana çok uzak kalıyor. Yani, uyandığımda geriye sadece bir boşluk kalıyor, bir iz bırakmıyorlar.
Rüyaları sonradan yaşayınca hatırlıyorum. Çok ilginç bir şey sonraki günlerde yaşadığın bazı şeylerin öncesinde rüyada yaşadığını farkediyor insan.
Hatırlarım hatırlamadıklarımıda günlük yaşadığım zamanlarımda rüyalarımı hatırlatacak bir şeyler oluyor o zaman gördüğüm rüya aklıma geliyor ve gördüğüm rüyalar genelde çıkar benim
Cevap
11Cevap
Evet ben de rüyalarımı bazen hatırlarım ama anlam aramam
Bazı rüyalarımı hatırlıyorum. Hatta etkisinde olduğum, unutamadıklarım bile var. Ama bazen de kısa sürüyor. Onları hiç hatırlamıyorum.
Aaaa demek ki ben hep derin uyudugumdan hatirlamam hic ruyalarimi 🤔
Nadiren hatırlarım, geneli de önemsiz rüyalar
Eğer boş bir şeyse mutlaka hatırlarım ama önemli bir şey ise mutlaka unuturum derin uyuyorum🙄
Bugünlerde tuhaf rüyalar görüyorum ama hatırlamıyorum ve uyku düzenim hiç yok
Uyanır uyanmaz hatırlamıyorum. Gün içinde hatırlıyorum.
Uyanmaya çok yakınken gördüğüm rüyaları hatırlıyorum
Rüya pek görmüyorum gördüklerim de uyandıktan 5 dk sonra hafızamdan siliniyor
Yok hatırlamıyorum. Geç yattığım için zaten ölü gibi yatıyorum, rüyada görmüyorum gahsheh
Ben derin uyurum rüyalarımı hatırlarım ama herzaman değil
Kimi Zaman hatırlarım kimi zaman hatırlamam
Evet bazen hatırlarım
Hatırlarım hemen hemen hepsini
Son zamanlarda hatırlamıyorum
uykumuzada rahat yok desene :D
Bazılarını hatırlarım.
Hayır rüya çocuklukta kaldı
hayırr
Hile nerede?
Hayallerimde boğulacağım hahsha
Hatırlıyorum hepsini