Evlenecek misiniz ☺️
Resmi X hesabından yapılan paylaşımda önce “Seviyorsan git evlen bence…” dendi, peşinden 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi imkanı sağlayan ‘Aile Gençlik Fonu’ sitesinin linki paylaşıldı.

Evlenecek misiniz ☺️
Resmi X hesabından yapılan paylaşımda önce “Seviyorsan git evlen bence…” dendi, peşinden 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi imkanı sağlayan ‘Aile Gençlik Fonu’ sitesinin linki paylaşıldı.

Ülkemizi özetleyen şey yorumlarda belli ediyor.
Kredi faizsiz olduğu halde faizliymiş gibi yorum yapanlarda var. 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli yani 2 yıl geri ödeme yapmayacaksın 2 yıl sonra ödemeye başlayacaksın 4 yıla yayılacak 150 bin lira olan kredi.
Kredi geri ödemesi bir kaç yıl sonra geri ödenmeye başlanacak olmasına rağmen hemen ödenecekmiş gibi yorum yapanlar var.
Kredi miktarı günümüz şartlarına göre az ama enflasyon vb. durumlarını göz önünde bulundurursak eğer bu parayla güzel beyaz eşyalar alınabilir en azından rahatlıkla. Beyaz eşyalarını almış olacağınız gibi geri ödemesini ise 2 yıl geçtikten sonra 4 yıl olarak ödeme yapacaksın. Bugün 150 bin lira 2 yıl sonra çok daha zayıf konumda olacağı için bence güzel bir fırsat.
Ekonomi kötü olsada kampanya güzel. Zaten evlenmeye karar vermiş olan veya ekonomisi iyi olmayanlara destek amaçlı destek.
150 bin TL neye yetecek bir beyaz eşya mobilya masrafı çıkmaz benim arkadaşım evlenmek istediği ciddi düşündü kızla bu iş olmicanı anladı aldatma tezgahı kurdu geleceğini kurtarsın benle hayatı mahvolmasın diye ben yks tyt ayt ücretini yatıracak para bulamıyorum maaşım kira ev masarafına gitti ve gelecek maaşımda son günden sonra yatıyor ben hem üniversiteye hazırlık yapıyor hem fabrikada 3 vardiya Sürünüyorum çoğu kişi ailemde olmak üzere askere git evlen evlendim diyelim ben o kadına nasıl bakıcam fabrika ile diyorlar ya kadın isterse başarılı olur ama erkek başarmak zorunda diye bu arada kimsede yardım talep etmiyorum bu benim düşüncem olmadı seneye yapacak bir şey yok
Cevap
6Cevap
saçmaymış
Diğer ülkelerde doğum oranları düştü diye devlet çocuk başına yüksek miktarda para ödüyor (en son Güney Kore'de 75.000$ idi yanlış hatırlamıyorsam) bizim devlet de vatandaşını borca sokuyor, birçok kişi zaten geçim sıkıntısından çocuk yapmıyor. Madem bu kadar alakalılar konuya, vatandaşın boğazına kadar kredi sokacaklarına yurt dışındaki ülkeler gibi anneye ve çocuğa bakım/destek maaşı bağlansın...
TÜİK verilerine göre ülkemizde evlenme yaşı 28,5 olmuş. Bakanlığın evlilik kredisi şartlarından biri yaş sınırlaması ise, 28 🤣 yani" Türk Milleti'nin aklıyla dalga geçiyoruz. Biz böylece çooook eğleniyoruz. Kimse de hiçbir şey yapamaz, yapamayacaklar da. "Der ağalar. Diğer bütün sorunları görmezden gelirken.🤨 😡
Ayrıca kredi faizsizmiş, iki yıl geri ödemesizmiş vs. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devlet' i bunca çalanı, yalanı, soyanı talanı olmasa, şu içinde birçok Avrupa ülkesinden çok daha refah içinde yaşatabilir vatandaşını. Bu halkın sadakaya ihtiyacı yoktur ki zaten. Hak, hukuk, adalet olsa. Dipten tepeye gelir dağılımında adeleti sağlayabilecek kabiliyette, donanımda kaliteli insanlara yönetme görevi verebilseydik, Büyük Türk Milleti kuru soğana muhtaç olmazdı.
Öyle bir yüzsüz hale geldiler ki dalga geçer gibi iş yapıyorlar
Borca girdikten sonra bakanlığın onayı gerekmiyor. Onu göze alan bakanlığı takmaz. Bir al beş geri ver sistemine girmeyin.
150 ne en az 500 k olmalıydı. Bir şey yapıyorlarsa tam yapsınlar
Tabiki yetmez ama en azında rahatlatacak bir miktar olmuş olur. Kalanını da kendi birikiminle yaparsın. 500 k olsa mantıklı olurdu bence
18 bin liraya nişan elbisesi kiralıyorsanız bu sizin ekstra masraf çıkarmanız demek. Bu kadar pahalı kiralamak mecburiyetinde değilsiniz ki. Nişan için çok daha uyguna elbise bulunabilir yani evleniyorsanız aşırı abartmayın siz de böyle şeyleri
10-15 bin liraya satın alabileceğiniz bir sürü güzel nişan elbiseleri var. Sen 2 saatlik kirası 18 diyosun. Harcamayı bu şekilde fuzuli yapıyorsanız zaten değil 500 k 1 milyon 500 k da yetmez size
Zeki kadınlarla evlenmelisiniz o zaman. S*laklar evde kalsa da önemli değil. Bedavaya evlenin demiyoruz tabiki harcama yapılacak ama akıllıca harcama yapılması lazım. Herkes ayağını yorganına göre uzatacak. Aylık 50-100 k arası gelirleriniz varsa alın 200 k ya oturma grubu eyvallah. Ama atıyorum asgari ücretle çalışıyorsanız 200 binlik oturma grubu senin harcın değil kusura bakma yani. Daha sonra para biriktirirsen alırsın 200 binlik oturma grubunu. 1 kere evleniyorsun diye gelinliğin güzeli değil en pahalısı olsun diyip hava atma derdine düşen, nişan elbisesini beğendiği için değil de en pahalısı olsun, en güzeli olsun 1 kere evleniyoruz diyen çomarların alayı görgüsüz. Ki üzgünüm ama bu kafada olan kızlar fakir ve hiç para görmemiş aileden gelen kızlar oluyor. Yanlış anlamayın fakirleri küçümsemek için söylemiyorum ben de zengin değilim yani ama bu durum ciddi anlamda görgüsüzlük oluyor. Bunları görünce bana bile itici geliyor siz nasıl bu kafada kızları kabul edip evleniyorsunuz onu anlayamıyorum
Kime neyin havasını atıyorlar yani? Düğününe gelen hiçkimse 2 gün sonra senin düğününü hatırlamicak bile. Haddini aşan borçları öderken yardım da etmeyecekler, bırak etmeyi ah vah bunları nasıl ödeyecekler diye üzülüp arkandan dua bile etmeyecekler. Bunlar için yaptığınız gösterişe değer mi Allah aşkına 😂
Fakir olup evlenenler hâlâ var. Buna engel ekonomiden ziyade insanın ve daha çok toplumun kafasındaki tabular. Yoksa bir nikah dairesine gidip nikah da kıyabilirsin. Evi nasıl dizicez diyenler için de bekar olup ayrı eve çıkan insanlar nasıl ev dizip çıkıyorsa siz de o şekilde bir ev dizip orada yaşayabilirsiniz öyle değil mi? Hani hiç imkanı olmayanlar için bu bile bir seçenek. İmkanı olan tabi daha fazlasını, daha iyisini yapabilir
Herkes çok iyi biliyor ki hep daha iyisinin, daha fazlasının istenmesinin sebebi elalem ne der kafası. 1+1 ev olmasın çok küçük derler, misafir gelse kalamaz derler. Kalmayı versin ya. Misafir kalamicak diye mi evlenemiceksin mesela? Ya da takımlar 2. el olmasın ama eski olursa insanlar beğenmez falan. Bunun gibi bin tane örnek verilebilir bu süreç için. Ha bak bedava evlenmeye karşıyım hani o kadar da kolaya kaçılmamalı. Tüm bunları savunsam da şöyle bir gerçek var ki birine ne kadar çok masraf yaparsan o kadar vazgeçilmez oluyorsun. Bazı erkekler de bunu hak ediyor ama herkes için demiyorum tabiki. İmkan dahilinde masraf yapılsın. Sadece boyunu aşmasın o masraflar
"Bu parayla şey bile çekilmez." -Kemal Sunal
150 bin bir de geri ödemeli he sanki cok para gibi.. bu paraya muhtacsam zaten neden evleneyim
Zorla evlendirme ve çocuk kampanyalarını göstermeleri çok slakça. Bu ülkede ne ürenir ne insan gibi yaşanır zengin değilsen.
Sevecek birini bulsun ben evlenirim para pul şöhret istemiyorum 😅
150 ye ne geliyor acaba
Kimse evlenmek benimle
Komedi filmi çekiyorlar galiba.
Dalga geçmeye doymadılar
Sacmalk
Oha 😂
150kya evin depozitosunu ödersin ancak
Normal bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?