Doğrusu şu yaradan bize bir can verdi canımıza bile bile işkence edemeyiz ama insanın ne yaptığı kendine yani kimse kimseye müdahale edemez sonuçta senin karşı tarafı rahatsız etmiyor zarar vermiyorsan sorun yok
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Diyanet’in yaptığı açıklamalara tamamen inanmak ya da inanmamak kişisel bir mesele bence. Bazı konularda söylediklerini mantıklı ve dini kaynaklara dayalı buluyorum, ama bazen de günümüz şartlarına pek uyumlu gelmiyor. Din, sadece kurallardan ibaret değil; insanın vicdanıyla, aklıyla da şekilleniyor. O yüzden sorgulamak önemli. Körü körüne kabul etmek yerine, araştırmak ve anlamak bana daha samimi geliyor. İnanç, biraz da kişinin kendi iç yolculuğudur.
Sigara içen biri değilim haram mı değil mi bunun kararını da ben veremem... yetkili merci diyanet.. ama daha önceleri mekruh diyip de şimdi haram demeleri olmuyor inandırıcılığını yitiriyor
Diyaneti pek takmam yaptiğı bir çok açıklama saptırılmiş. Yanliş bilgi. Ama sigara haram diye biliyorum bende. Yaratılan vücuda her insan en iyi sekilde bakmakla mükellef. Sigara da zarar veriyor. Mantık bu. O zaman devlet sigara satmasin demek vs. Çocukça. Ölünce devlet satmış o zaman bu adam haram işlemiş olmuyor denmiyor. Günahlar kişisel değerlendirilir. 😅😅 yani yorumlardaki arkadaşlarin kılıf bulmasına epey şaşırdım. Bence bir beynimiz varsa bunu verimli kullanmalıyız.
Mustafa Kemal Diyaneti Allah’ı anma, Onun çağrısını iletme vesilesiyle kurdu. Onlar ise bugün bu gayeden saptırıldılar ve Allah adına yalan söylüyorlar. Rabb’inizin çok şiddetli azabını tadacaksınız. Artık sizi Ona karşı koruyacak hiç kimse yok
İşinize gelmese bile bu fetva doğru. Sağlığa kesin delillerle zararlı olan hersey haramdır. Bunu diyanet degil bir Musevi bile söylese haramı helal ya da mekruh yapmaz
Bunla onun ne alakasi var. Halk fakir diye ac yatıyor diye hic bir asker operasyonlarini iptal ediyor mu ya da hiç bir bilim insanı projelerini kapatıyor mu. Diyanet in gorevide zannederim ki bunlara açıklık getirmek. Bence işini yapmışlar hos söylediğim gibi bu bilgiyi bir Hristiyan bile vermiş olsa İslama göre doğruysa dogrudur. Söyleyen kişi yanlış olması söylenen doğruyu yanlis yapmaz
Devlet satmasin o zaman. Dünyanın vergisini oduyoz sigara için yerse
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Hadi bee haram degil mekruh yanlis fetva vermek bile gunah ama insanlarin iyiligi icin yapiyolar biryerde ama haram degil mekruh mekruh da gunah sayiliyor fakat alkolle bir tutulamaz jaram olan alkol vs.
Sigara haram zaten. Sizin vucudunuza, sagliginiza, psikolojinize zarar veren her sey haramdir. Diyanet aciklama yapmasa bile akil var mantik var, kullansaniza
Sigara konusunda helal veya mekruh diyenlere değil; haram diyenlere katılıyorum. Diyanetin ne dediğini önemsemiyorum. Daha önceden de haram diyenlere hak veriyordum.