Birleşmiş Milletler Dünya Mutluluk Raporu'nda Türkiye 98. sırada yer alırken, Finlandiya birinci, Afganistan ise sonuncu oldu.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Birleşmiş Milletler Dünya Mutluluk Raporu'nda Türkiye 98. sırada yer alırken, Finlandiya birinci, Afganistan ise sonuncu oldu.
Bu tarz istatiklerde verimli çalışma yapmak bana göre tam anlamıyla mümkün değil. Anketler genelde bir konu ışığında gelişiyor çünkü ve yorumlamayı doğru yapmak gerekiyor. Neye göre mutlu muyuz mesela? Alım gücüne göre mi yoksa aile yapısına göre mi? Başrol parametre ne burada?
Bu haber tüm kişisel mutluluğumu hüzne çevirdi.
Ülkemiz dünyada olabilecek en güzel konumda (en yaşanabilir 2 kıtada).
Ülkemiz bir gezegende olabilecek en güzel nimetlerin bolca olduğu bir ülke ( Güneş, deniz, göller, nehirler, orman, verimli topraklar, madenler).
Ülkemiz demografik olarak en şanslı ülkelerden biri ( genç nüfus, aynı dine inanma, benzer ırklar kümesi vb ).
Ülkemiz dünyada en eski medeniyet ve devlet geleneği olan bir ülke ( onlarca devlet kurmuş, dünyanın yarısına hükmetmiş vb )
Buna benzer bir süre avantajı olan bir ülke ve toplum olmamıza rağmen mutlulukta 98. sırada olmamız ( ben buna da inanmıyorum ya) aşırı üzücü.
Teşekkürler hocam.
Rica ederm
@Çokdiplomalıcahil o kadar hsklisiniz ki 😔
Bu kadar zengin ve verimli topraklarda, boylesine sahane bir ulkede bu kadar acinasi bir hayat surmek de harbiden ayri bir basari.😏
Mutluluk kişiden kişiye değişiyor bence. Maddi durum, sosyal çevre, sağlık gibi etkenler önemli ama iç huzur olmadıkça hiçbirinin kalıcı etkisi yok. Ben bazen küçük şeylerle mutlu olabiliyorum; sevdiğim bir şarkı, güzel bir kahve ya da dostlarla samimi bir sohbet yeterli oluyor. Tabii ki her zaman mutlu değilim ama hayatın iniş çıkışlarını kabullenince huzur buluyorum. Belki de mutluluk, aradığımız kadar uzakta değil, sadece fark etmiyoruz.
Korkarim ki TR siralamasi her gecen yil dusustedir. Cunku gercekten cok mutsuz, cok umutsuz ve psikolojisi her gecen gun daha da dibe coken bir nesil geliyor 😔😔😪
Eic icin tskrler 🙏🥰
Ricalar 🥰🌷
Cevap
8Cevap
Daha da aşağılarda olmamız gerekiyor bence
Belki de arastirmada 100 ulke baz alindi 😅
@wkertenkele bak o olabilir hjkkll
Hayır mutlu değilim.
Bugünün şartlarında, bu ülkede, bu toplumda "ben mutluyum" diyebilenler için iki ihtimal var.
İlki fazlasıyla zengindir.
İkincisi cahildir.
Ben her koşulda hep mutluyumdur. Hayatımda her şey tam da olmasını istediğim gibi ve daha daha iyi olacağına inanıyorum. Asıl önemli olan mevcut şartlarımızı düzeltmek için çabalamak bana göre. Birileri bize mutluluk vermeyecek, o mutluluğu bizim kendimizin yaratması gerek. Bunun bilincine varan zaten mutlu olur.
Afganistan'ı geçebilmişiz bununla da övünenler olur 🤔 Ne hale geldi ülkem.
Yok be çoğu kişi Türkiye'de mutlu değil ki ne arar mutluluk bizde
Çokta şey etmeyin ya. Bu tür araştırmaların ciddiyetle alakası yok.
Umarım oluruz 🤣
Son zamanlarda mutlu değilim
Huzurumu kimse için bozamam 💁🏼♀️
Allaha şükürler olsun mutluyuz
Afganistana fark atmışız
Şaşırtmadı nedense
Mutsuz cicegm ben
Evet çok şükür
Hayır lo
Malsef mutsuzuz
Gene dibi görmüşüz
Mutsuz