https://x.com/bpthaber/status/1885668463068258571?t=H6dCHi77QwRb5zw0-d2GFg&s=19
ANKA: TSK’dan ihraç edilen Teğmenler, eğitim giderleri için tazminat ödeyecek.
https://x.com/bpthaber/status/1885668463068258571?t=H6dCHi77QwRb5zw0-d2GFg&s=19
ANKA: TSK’dan ihraç edilen Teğmenler, eğitim giderleri için tazminat ödeyecek.
kendilerini siyasetin icine atmalari yuzunden yapailan her sey hak onlara..
birileri de cikip kardrsim ihrac ederseniz edin bizi hicbir parti unlu bizi agzina almasin deyipte tepki koydugu yok beklentileri var..
eger ki dilekce verip red edilme mevzusu oldugu halde bunu yapmislarsa bu konuyu daha fazla uzatmayalim.. bugun birisi mustafa kemal dedi diye disiplini bozdu denmiyorsa yarin da adam aponun askeriyiz desin ona da kimse bir sey yapamaz o zaman. yasalar kurallar kisilere gore uygulanmamali. ulkede adalet yok diyr böyle seyleri kucuk goruyoruz.. bu da yanlis diger yapilan tum adaletsizlilerde yanlistir.
Ne alakası var. Birisi TSK'yı kuran kişi, diğeri TSK'nın en büyük tehditlerinden biri. Kurucu değeri anmak ne zamandan beri düzen bozmak oldu?
@Kizgin_Kitty hala ne alakasi var diyorsan git biraz kitap oku algin gelissin. hala isime takili kalmissin.. isimler degil konu... bir kural var ve sana diyorlar yapma kardesim yasak uygun degil. resmi olanin disina cikamayiz. sende inatla gidip sen kimsin kardesim yaparim diyorsun. böyle de cezayi keserler.
Kanunda var öyle birsey sadece askerler için de geçerli değil birçok meslek guru için var mesela eğitim için devlet memurunu bir yere yolluyor sonra belli bir süre çalışma sarti koşuyor istifa ederse süre bitmeden eğitim giderlerini ödüyor. Maaşını değil ama maas iade edilmiyor
Normalde de bu durum geçerli. İstifa edenler veya disiplin suçu ile ihraç edilenler bunu ödemekle yükümlüdür. En başta tüm adaylar taahhüt senedi imzalar. Bu polis adayları için de geçerli askerler için de geçerli.
Bu yeni bişey değil her zaman böyleydi. Askerlikte disiplin ve kurallar herşeyden önce gelir o kurallara uyacaksın, uymazsan gidersin. Mustafa Kemal'in askerleriyiz TSK'nın kullandığı bir söylem de değildir tamamen siyasi bir söylem ve bazılarının adli durumlarda kullandığı siperdir. TSK bu millete asker yerleştirir birilerine siyasi militan değil.
Cevap
25Cevap
Fetö ile iş birliği yapanlar tazminat ödedi mi bu ülkede..
Biri de çıkıp sormuyor işte, sen çok yaşa

...
Atamızın adına bile tahammül edemeyen kitleler yarattılar. Nefes almayı bile atama borçlular ama bunu idrak edecek zihniyet maalesef yok.
Kendi kendilerini yakmalarına üzüldüm TSK disiplinsizliği kaldıramaz, hani anlatırlar arıza yapan tank senelerdir dağ başında cezalı çalıştırılmıyor. Allah aşkına tanka bunu uygulayan bu hareketi yapana ne eder. Mesele yav askeriyiz demeleri değil. O kılıcı kaldırıp baş kaldırmış gibi hareket etmeleri bunca dönem mezun veren Harp okulunda onlardan başka akıllı yok muydu aynısını yapmamışlar He tazminat ağır olmuş.
Hayir canım bu ülkede tazminat odemeyen çok bar
@Altinbasakk canım denizlide otelde yangın çıkmış haberin var mı
Yok canım, ne zaman
@Altinbasakk canım habere baktınmı
Baktım canım
@Altinbasakk ok sana yakınmı
İşte böyle renklerini belli etsinler, işimizi zorlaştırmasınlar. Neydi o sahte milliyetçi tavırları...
Bu ülke için emek vermiş sınavlarına girip kazanmış eğitimini almış Mustafa Kemal Atatürk dedikler için ihraç ediliyorlar bi de üstüne üstlük aldıkları eğitimin parası isteniyor. Para konusundan önce ihraç edilme konusunu nasıl bulduğumuzu konuşmalıyız diye düşünüyorum
Bu teğmenler sonunda orduya dönecekler. Onları ihraç edenler ordudan atılacak
Mahkeme bu kararı verdi ise doğrusu budur. Yargı, aldığı her kararı dayanakları ile alır
Ödemesinler enflasyona yenik düşer o borç zaten.
Kendilerini yaktılar böyle bi hatayı çocuklar bile yapmaz gururla sessiz sedasız diplomalarını alıp göreve başlayacaktılar
Yıllardır orduya yapılanları görmedilermi !
Daha henüz deği hainler hizmet eden yargı mensuplarının kararı bozulacak.
Tabi ki adaletsiz. Bu ulkeyi mustafa kemal atatürk kurdu, hepimiz onun askerleriyiz. Zorlarina gidiyosa arabistan'a gidebilirler.
Ülkede yaygın din islam bir yere gitmiyoruz muhafazakar sağcı kesim olarak 5 vakit ezan sesi duyuyoruz
Ulkenin ozeti bu arkadas.
Senin gibi olmakdan iyidir
Turkce de bilmiyor..
Senin, benim gibi olmani zaten istemem, kendime hakaret olur bu :D
Müslüman olmak cesaret ve akıl ister asıl senin gibi olmak kendime hakarettir
Yazdigim hicbir seyde muslumanlik veya islam hakkinda bi kelime, bi anlam yok. Senin kendi kompleksin hepsi :D max profiliniz bu zaten. Uza.
Sizin Max profilin ne olduğu İzmir'den belli en çok aldatma İzmir 'de varmış neden acaba puhahaja
@sarıyiğenim ne kadar cahhilce bir konusma tarzı ben senin adına utandım yahu
Bildiğim kadarıyla ihraç belirli mevzuat hükümlerine aykırılıktan doğar ve kusurlu davranışların sonucu hükmedilen bir hukuki yaptırımdır. Davranışlarını kusurlu kabul etmişler bundan dolayı bu şekilde bir karar verilmiş olabilir.
Atatürk siyasi bir görüş değildir olmamalıdır da çünkü ülkenin kurucusudur ve ihraç edilmeleri kadar saçma bir şey olamaz her zamanki gibi atam yine dert olmuş bazılarına işte
Yerinde bir karar kurallar herkes içindir ait olduğun kurumun saygınlığına gölge düşürecek Bir adım atarsan bedelini ödersin
Vatansız bayraksizlar ülkenin başında artık , PKK meclise , Tegmenler ihraç o. clari
Atıldıkları için tazminat ödemezler. Bıraksalar öderlerdi. Kendileri bugün Anıtkabir'e gitmişler, gururum devrelerim.
Devlet her zaman en büyük oldugunu bir kez daha kanıtladı yerinde bir karar kimse devlete baş kaldıramaz
Tam bir rezil ülke olduk ya. Erken seçim şart abi
İhraç edilmeleri büyük hata
Yanlış buldum ihraç edilmelerini doğru bulmuyorum
Bu ülke yaşanmaz bir hal almaya başlıyor
Bence gayet iyi oldu, resmen baş kaldırı yaptılar.
İhraç edildikleri için tazminat ödemeleri normal ödesinler bakalım
Sanırım girmeden önce imzalanıyordu oyle şeyler
Buna yürek dayanmaz çok acı
Tam bir akp
Umrumda değil
Banane aq
On numara. Siz kimsiniz devlete sopa salliyorsunuz
Devletine sopa sallamaz TÜRK milleti..
Bu konuda devletine, ordusuna sahip çıkanlar cezalandırılıyor sa
Ceza veren devleti yönetenler..
Ceza alan devletini ve ordusunu seven bir kaç subay..
Kim devletin yanında kim karşısında.. kim yalancı.. kim sahtekar.. kim vatansever
Devlet milletine sopa sallamaz...
Devlet milletni aldatmaz..
Devlet milletine yalan söylemez..
Devlet enflasyon 100 iken 40 gösterip milletinin cebinden rızkını çalmaz..
Türk devleti asla bunu yapmaz..
Devlet Milletin sözünü dinler..
Devlet Millete verdiği sözü tutar..
Tıpkı bu günkü sevgili devletimizin yaptığı gibi..!
Doğru karar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?