AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Kurt aleviler vardır
Ama Kürtlerin çoğunluğu Sünni geri kalan kısmı alevi ve şiidir
Kürt Alevi diye bir şey yok
Aleviler Sünni değildir gidipte camide namaz kilmaz
@policeofficer35 www.google.com/.../Kurdish_Alevism%26hl%3Dtr%26sl%3Den%26tl%3Dtr%26client%3Dsrp%26prev%3Dsearch&ved=2ahUKEwiV987u-5KLAxVT_rsIHcJHI54QFnoECBwQAQ&sqi=2&usg=AOvVaw24ZUh6RtTDY3-WXZ6HoN1f
Konu onla bunla ne dediği değil
Kürtler sunnidir
Kürtler camide ibadet eder Aleviler Sünni değil
Yani alevi Kürt diye bir şey yok
Prof var desede yok çünkü alevilik başka bir mezhep türk eski ataları gibi hemen hemen Arap dini gibi değil
@policeofficer35 alevi Araplarda var ayrıca Aleviler muslumandir boş yapma
Suriye'de Nusayriler falan hep alevidir
Hatay'da Arap nüfusun geneli alevidir
Cahillik edeceksen konusmayalim
Türkiye'de Aleviler Şii de değil Şii ler namaz kılıyor Sünniler gibi bazı şeyleri farklı sunnilerden
Ben Aleviler müslüman değil demedim kardeşim bölge bölge değişiyor anladın
Kürtlerin ufak bir kısmı alevidir çoğunluğu sunnidir
Türkler içinde aynı şey geçerli
Doğu turkistandan edirneye kadar Türkler genelinde muslumandir
Kürt Alevi olmaz ama onlar kurtuluşu savaşı zamaninda errmeni vatandaşlar
Suanki Aleviler Bektasiler türk soyundan gelmedkte
Yani şunu diyim kardeşim Türkiye'deki Aleviler için diyorum Türkmen alevileri eski Tengri inanışına inanıyorlar
Onlara göre Müslümanlık Arapların dini yani
@policeofficer35 abicim iyimisin mezhebin milleti olmaz
Hatay'da mesela alevi nüfusun yüzde 90 ı Arap'tır
Suriye'de büyük bir alevi nüfus var
Tunceli'de hdp neden her zaman yüksek oy alıyor sence
Kardeşim bak ben sana ne dedim farklı iller farklı anladın mı yani yaşantı farklı sen hatay'daki Araplarla Türkiye'deki Alevilere bir kıyaslama onlar ta ne zaman gelmiş anladın mı
@policeofficer35 Orta Asya'da bile tengrj kalmamış iken hatta doğu Türkistanlilar tüm Türk kavimlert arasında en koyu müslümanlar iken tengrinin hala kalması düşüncesi komik geliyor
Bektaşilik İran'da ortaya çıkıp Anadolu'ya yayıldı Tengri ile uzaktan yakından alakası yok
Hatay Alevileri çok farklı onlar namaz kılar şey yapar onlar Arap Arapçada adı üstünde ama Türkiye'deki Aleviler Türkmenler bunlar tanrı inancı yani Türk Türkler anladın mı Türkler diyorlar ki biz Arapların dinine inanmıyoruz namaz Yok onlarda demek istedim sen anlamıyorsun o adamlar Allah'a inanır peygamberlere inanır ama namaza inanmaz bunlar uydurma der
Aleviler her yerde aynı değil şimdi bak git Çin'in bir köyüne oradaki Aleviler orada da var Ali Uygur Türkleri var Aleviler semah dönüyorlar duydu mu peki sen bunu
Bak bizden kaç kilometre ileride kim var Çin dünyanın öbür ucunda adamlar Uygur Türkleri var adamlar Türkmen Türkmen hakiki Türkmen işte onlar Türkler adamlar semah dönüyor
@policeofficer35 Aleviler yüce Allah'a ve onun peygamberi Hz Muhammed e inanmıyorlarmi?
Arap dini ne alaka
Ben sana diyorum ki Allah'a ve peygamberlere inanırlar ötekileri adamlar diyor ki şunu söylüyor Kur'an sadece bir sefer indi 550 kere bunları museviler kendi kafasına göre herkes öldü Ömer kendi kafasına göre yazdı anladın mı Kur'an'da 5 vakit namazla alakası yok Kur'an'da yazmıyor diyor adamlar yazmıyor
Ya bunu ben söylemiyorum kardeşim bir gidin ülkeleri bir gezin farklı şeyler gibi görün anasını satayım adamların Alevilerin bektaşilerin bu Türkmen alevilerine inanışı göktenlidir sadece adamlar Türk mü adetine göre yaşarlar
Türkiye'deki Alevilerin çoğu Türkmen bunlar Türk örf adetine göre yaşıyorlar Türk örf adetine göre onlara göre senin anlattığın Kur'an Arapları ne uydurması anladın
@policeofficer35 Uygur Türkleri tüm Türkler arasında en dindar Sünni Müslüman olan kavimdir , bizden çok daha dindarlar Tengri falan yok o bölgede
Orta Asya'da kimse tengici değil sadece bizde biliniyor hatta
Tengri eski bir pagan inanışı idi diğer inanışlar ile birlikte yok oldu
Semah dönmek İrani bir gelenektir Anadoluya İran yöresinden gelmiştir
Ayrıca Türkmenler , bizde. Daha önce müslüman olan Türk kavimleridir dini konularda bizden daha dindarlar
Kardeşim bak sen yine yanlış anladın sana diyorum ki içine ula ben gittim biz yatıyorum sana da internette de vardır belki bunlar
Senin hangi köy olduğunu unuttum adamları Uygur türkü adamlar semah dönüyor
Sana demek istediğim şu insanlar bölünmüş anladın mı biz nereden geldiğimiz belli mi 500 sene 600 sene önce sen kimsin ben kimim anlatmak istediğim bu sana aslında anladın mı bu dinlerin kim çıkartmış kim bile biliyor kim çıkarttı da veya Kur'an indi kur'an'dan sonra neler oldu kim bilir
Peygamber öldü 3 gün kimse cenazesini kaldırmadı oradan neler oldu Bir kadın geçmiş kadının vücudu görmüşler kafalarına göre bunları soruyor musun
Yani çok şey var sorulacak ama soramazsın anlatabildim mi insanlar cahil okumadan bilinçlenmeden inandırmışlar adamlara hiç kimse şu ülkede İnan ki Kur'an okumuyor ama sorsan herkes kendine göre bir ihtimal başka bir ırk olsa o atıyorum sana bir şey Alevi öldürürler bunlar Türk öldürürler bunlar Kürt öldürürler ama okuma yazması yok sadece onlar kulaktan duyma şeylere inanmislar
Adamlar savaşmış milletin karılarını göstermişler birbirlerini öldürmüşler kelle almışlar kelle vermişler ama görsen peygamber seçilmişler bazı şeyler çok düşündürücü kimin savaşa yollamışlar bunun karısı bize bunun savaşı yollayalım bunun karısına göz koymuşlar küçücük kızlarla evlenmişler çok Arap seni çok farklı recep'i oku bu kardeşine güven Arap dini çok farkli
@policeofficer35 sana şunu anlatmaya çalışıyorum alevilik bir millete has bir şey değil
Alevi Türkler var Türkmenler var Kürtler var Araplar var yani genel bir şey
Tunceli'de alevi Türk nuufs gelende CHP ye Alevi Kürt nüfus ise hdp ye destek verir
Senin dediğin gibi değil
Tunceli'de askerlik yaptım hozatra
Hozatta
Tunceli'nin aslını araştır birde Türkiyede yaşıyan diğer Türklerin tunceli gerçek Türkmen bir baksınlar gör Tunceli ama asimile olmuş işte savaş gordukleri için 1936.37
38 sonra devlete düşman oldular
Tuncelin Türkmen şehri normalde yüzde 90 Türkmen
Kürt ailevi de Sünni de vardır Türklerin olduğu gibi
Olanı vardır
gevurlar türkmüdür hjhjhjhjj
Peki sence Türkler Kürtmudur?
ne alaka
Hoşlandığım bey sivaslı da ondan
olur
Hayır Kürttür
Hepsi değil
kürtler kürttür