Bina yanarken benim bildim kadarıyla çatıdan başlar orta aşağıya doğru ateş yayılır ateşler sadece çatı ve alt bölgede çıkış yerlerinde yangın vardı orta bölümde yangın yoktu hatta bir mağdur ateş başlamadan çatıya birşeyler atıyorlarmış gibi bir ses duydum diyor bence bilinçli yapıldı özellikle yangın çıkışı kapılarda yangın vardı sizce
Yangın kaynağın olduğu yerden başlar.. binalardaki yangın kaynakları ağırlıklı olarak mutfak, jeneratör odaları, orta gerilim merkezleri, sigorta ve panoların bulunduğu bölümler oluyor. Bunlar çatıda mi olur?
1
14 Yorumla
Soran
1 yıl
Sen ne saçmalıyorsın kendi kendine teşhis kormuşssın bir kişi bunları dedi diye doğrumu sayıyorsun yangın çıkış noktası hala araştırılıyor hatırlatırım artı birtek çatıda değilen alt çıkış yerlerinde de yangın vardı hadi bir yer bozuldu diyelim hem alt hem üst katta mı bu aynı anda olacak bunlar çatıda mı diyonda çatıdan başladı zaten yangın ve alt katlardan
Saçmalayan sensin, kendi kendine teşhis koymuşsun, yangin catida başlamiş demişsin. bilirkişi değilsin, uzman değilsin, kazazede değilsin.. Ben piyasa 6 yıl görev yapmış uzmanım. Bomboş bir konu.
Konuyu bomboş diyen bir kişiyide kale almakta zor gerçekten hiç izleyim olayı yapanlardan duymadın mı anlatıklatımın çoğunu kendileride söylüyorlar artı 6 yıl görev yapan 😅😂 en fazla ne kadar geliştirmiş olabilir bununlamı övünüyor bir 10 yıl sonra konuşalım
Kazazedelerin dediklerine göre yangın mutfak bölümünde yani orta kısımdan başlamış.. çatıyla alakası yok, çatıya sonradan çıkıyor yangın. Binalardaki yangınlarda genelde çatıdan başlamaz, bahsettiğim noktalardan başlar. Oteldeki mutfak bölümleri orta kısımda dikkat edersen.
Emin ol hiç okumamışsın hiç yangını görmedinmi 😅 orta kısımdan başlıyor ortasında yangın yok çatıdan ve alt kattan yangın alevleniyor diyorum hiç mi görmedin yanarken binanın yanışını orta bölümden başlasa orta kısım ilk yanmaya başlardı en son orta kat yanıyor artı çatıda bulunan bir kadın kendisi söylüyor çatıdan sesler duydum yangın oldunu düşünmedim sonradan yangın sesi duydum diyor buda mı yalan artı uzman olmak için en az benim gözümde bir 15 yılını tamamlanan gerekiyor bu işte 6 yıl çiçeği burnunda elemanlara denir
Şakamısın sence neyi araştıracaklar yangından sonra bile baştaki padişah kürsüde büyük zafer diye kutlama yapıyor neyden bahsediyon depremde bile ölen sayıları yanlış belgeleyip yaydılar o yalanı
Sana ağladımı nerden çıkardın dediklerin sadece pozitiflikten oluşuyor bir mutfak diyorsun bir başka bir bölge olabilir diyorsun ama bunun sebebi ne demiyosun neden oldu demiyosun belki bir yer patladı olabilir peki bunun kim sorumlusu demiyorsun dediklerinin çoğu erozyon gibi kendiliğinden olan olaylar gibi anlatıyorsun bu canımı sıktı "uzman"
Ben bu otelde araştırma yapan bilirkişi ekibinden değilim, bu firmada risk analizi yapmış uzman değilim, yangına yeterlilik vermiş belediye görevlisi değilim, durumu araştıran savcı değilim nereden bilebilirim böyle soru olur mu Allah aşkına. Sorduğun sorularda mantık yok. Tabiki ihtimaller üzerinde duracağım, yangınlar çatıda başlar diye bir genelleme yapmışsın bu genellemen yanlış diyorum sana sadece.
Bende çatıdan birileri bir şey atmış olabilir diyorum ondan bu yakın en üst kesimlerde bukadar yoğundu çayıdan başlamasa neden en üst kattakiler ilk önce yandı sıkıldım cvp yetiştirmekten yorum için sağol
Bilincli degildir heralde artik. Olmamali yani. Pes. Kimse yokken yansaydi bilincli denirdi sigorta vs denirdi ama icnde insanlar var tatil sezonunda hele... o kadar da orman cocugu degillerdir diyorum.
1
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Bence öyle gidipte saç ektşrmek için 12 tane bebek öldüren kişiler var bu Türkiye'de sence bu neden olmasın? Bilmiyorum hiç dikkat ettin binanın yanma şekli hiç tesadüfen gibi gözükmüyor gidipte bir yangın nasıl istese altında çıkabilşr aynı anda onu geçti tesadüfen çıksa bütün bina yukardan aşağı ya da aşağıdan yukarı yanar hiç gördün mü çatı ve altkatlar yanıp ortası yanmayan bina yüzde doksan suikastçılar binanın içine girmek istememişler alt kat çıkış yerlerine artı çatıya ateş atabilirler çatıda bulunan kadın bunu söylüyor çatıya birşeyler düşüyordu diye budamı tesadüf
En son depremde de kayıları 50 bin ölü diye yazdılar bir yıl sonra bir bakan ağzından kaçırdı 130 bin diye artı bide kayıplar vardı sen düşün bir araba kazasında bile 30 35 kişi ölüyor 10 kişi diye geçiyorlar korkunç
cikis sebebi belli degil ama bolu belediyesinin ne mal oldugunu gormus olduk. aralik 2024 te denetim oluyor yangina karsi tehlikeli diye sonra ocak 2025 te bolu belediye baskaninin yeğeni iptal ediyor onu artik kac para aldilarsa
2
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Korkunç ya bana bilinçli gibi geliyır dikkat edersen hep ünlü eğitimli insanlar öldürüldü doktor hakim artı 79 ölü diyorsa oda yalan oraya giden sağlıkçı kadın en az 150 üzeri dedi sayıları küçültüyorlar onu geçtim toplam binada 237 kişi varmış hadi kurtulan 90 diyelim 80 di en son ölen 80 küsür geriye 70 küsür kişi daha nerede?
Bugün öğrendim nedenini mutfakta gece calisma başlıyormuş ve aralarında biz söndürürüz demişler ama bilinçli olmadıkları için yapamamışlar ve elektrik kapatmışlar bunun yerine havlu ile durdurabilir veya drek alımlar devlete sokmalilardi
Artı itfaiyede hiç iyi yapamadı işini hatta hiç ne olcak torpille konulanşardan nasıl bir performan bekleniyor ki hatta o yangının yanında diğer birtane daha otel var oradan izleyenlerin bir kaçı neden itfaiye bişey yapmıyon diye yakınmışlar burdakiler bahane veriyor yol uzundu diye gelseler ne oldu işide iyi yapamadılar yabancı kanallarda bile yankı getirilmiş bazı yabancılar 2 saat sonra itfaiye geliyor tam bir ortaçağfan kalma diye linçlemişler