Türklerle ilişiği olup da Türklere en az zararı veren milletlerin başında Gürcüler gelir. Yine en az zarar verenler arasında Araplar da vardır. Sosyal medya atıklarıyla kafanızı yanlış bilgilerle dolduracağınıza istirham ediyorum kendiniz okuyun. Üşenenler için ben çok kısa özet geçeyim:
Araplarla Türklerin ilk karşılaşması Halife Ömer b. Hattâb zamanında ölmüştür. Halife Ömer, Arap ordularının Ceyhun Nehri'ni geçmemesini istemiş ancak Araplar fazla ganimet uğruna nehri geçerek Türk yurtlarına girmişlerdir.
Arapların, Türklere en büyük zararı Emeviler zamanında olmuştur. Özellikle Kuteybe b. Müslim komutasında Arap ordusu, Türkistan'da soyguncu faaliyetlerde bulunmuş, Türk öldürmüş ve Türkleri zorla Müslümanlaştırmaya çalışmışlardır. Ancak Türkler, Arapları soyguncu olarak gördüklerinden dinlerini de kabul etmemişlerdir. Yine de 7'nci Emevi Halifesi Ömer b. Abdulaziz devrinde, Türklerden zorla alınan mallar geri iade edilmiştir.
750'de Emevîlere darbe yapan Abbâsîler iktidarı ele geçirmiştir. Abbâsîler, Emeviler gibi Arap milliyetçiliği yapmamış, Türk, Fars, Berberi gibi diğer ırk ve toplulukları eşit muameleler yapmıştır. Hatta Müslüman olan Türkler arasında, Abbâsî ordusunda paralı asker olarak görev yapanlar da vardı.
Abbâsîlerden sonra Türk-Arap gerginliği yaşanmamıştır. I. Dünya Savaşı sırasında da tüm Araplar isyan etmemiştir. Şerif Hüseyin, İngilizlerden hilafet başta olmak üzere birçok vaat almıştır. Sadece Şerif Hüseyin'in yandaşları isyan etmiştir. Hatta birçok Arap, Şerif Hüseyin'i isyan etmemesi hususunda uyarmıştır.
Biz Türkler, Abbâsilere son verdik. Büyük Selçuklu hükümdarı Tuğrul Bey, 1055'te Abbasileri kendisine bağladı. Bu tarihten sonra Arap halifeler Türklerin himayesi altında yaşadılar. Bir diğer Türk devleti olan Memlüklerin himayesinde uzun yıllar barış içinde hayat sürdüler. Ondan sonra Osmanlı 4 asır kadar bu Arap eyaletlerini elinde tuttu, Araplar hiçbir sorun çıkartmadı.
Yani adamlar, esasen Türklerin buyruğu altında yaşadılar. Balkanlarda isyan edip Türk kesen Sırp, Yunan için de böyle konuşuyor musunuz? Veya Ruslar için? Adamlar içimizden geçtiler.
Arap sevdalısı bir adam değilim. Arapları sevmiyor da olabilirsiniz, saygı duyarım. Lâkin oradan buradan duyduklarınıza inanmayın lütfen.
Yorumlar zırcahil kaynıyor, böyle bayağı tipler ile aynı ortamda bulunmak bile midemi bulandırıyor. Evet, Araplar Osmanlıya ihanet etti ve evet, Araplar Türkleri talkan ve curcan katliamları ile zorla Müslümanlaştırdı bunları kabul etmeyen zırcahil embesiller sıktı artık, parayla mı cahil kalıyorsunuz yoksa 2 satır açıp okumuyor musunuz ve evet, Filistin her defasında ihanet edip on binlerce askerin canına mal oldu ve yine evet, Filistin'in ihaneti ile öldürülen asker sayısından çok çok daha az bir miktar Arap Çanakkale'de vardı, bunun başlıca sebebi ise Osmanlı'nın Müslüman, başta İngilizler olmak üzere rakiplerinin Müslüman olmayışıdır yani Türkleri sevdiklerinden değil, Müslüman olmayanları sevmediklerinden çok az bir Arap azınlık Çanakkale'de vardı. Tarih bilmeyen bir grup zavallı eziğin bu soru altında toplanması çok enteresan olmuş, bu ezik tipler kendi ırklarını kusursuz, kendi dinlerini en tepede görmeye bayılırlar ve en ufak bir hatayı, zayıflığı reddetmeye meyillidirler. Bende Türk'üm ve ırkımdan her insan gibi gurur duyarım ama ırkımın kılıç zoruyla Müslümanlaştırıldığı gerçeği benim ırkımı ezmez veya daha aşağı yapmaz ama Arapların şrefsizce arkadan vurması onları pekala aşağıIık yapabilir, o dönemin Araplarının aşağıIık olması günümüz Araplarının da aynı şekilde olacağı anlamına gelmez ama geçmişleri hakkında fikir verebilir, neler yapabilecekleri konusunda kısa bir ön gösterim sunabilir. Eski bir Müslüman olarak inandığım dönemlerde de Müslümanların yaptıkları katliamları reddetmezdim, şimdi de reddetmiyorum. Zaten son din İslam oluncaya kadar cihad size farz kılındı diyen bir dini kimse "barış" dini olarak tanıtamaz, o palavralarla anca 5 yaşında çocukları kandırırlar. Hee inanacak mısın? O halde bunu bilerek inanacaksın, yokmuş, olmamış gibi yapmayacaksın ve kabulleneceksin seve seve. Esenlikler.
Türklere ihanet eden satılık Arapları görüsününüz ama kadının son damlasına kadar Osmanlı toprakları için savaşan Arap komutanları asla konuşmazsınız. Çünkü eğitim sisteminiz sizi bu şekilde yetiştiriyor. Koskoca osmanlı toprağında yaşayan bütün bir Arap ırkını birkaç kişi sebebiyle hain ilan ediyorsunuz ama aynı kandan olan ve Osmanlı için savaşan Arap komutanlar sizin için sadece önemsiz detaylar. Müslüman nefretinizi bir ırka yönlendirmenize gerek yok. Batı hayranlığınızı bir dine yönlendirmediğiniz gibi. Senelerce Orta Doğu'yu kana bulamış İngiltere ve türevi "modern" ülkeler için de aynı nefreti güdüyor musunuz yoksa beyniniz mi yıkanmış?
Ben kimsenin kardeşi kardeşi değilim kimseyle de kardeş değilim kimseyi de sevmek zorunda değilim el ele araplari hiç sevmiyorum din ayrı bir konu arabaya da Arapçaya bağlı değiliz Araplar tarih boyunca Türklere zulmetmiş katletmiş nefret etmiş Ve bizleri köleler olarak görmüş bir milletler bize hep aşağılanmışlar aşağı görmüşler hizmetkarları görmüşler o yüzden Araplar sevmek için herhangi bir neden yok şimdi çıkıp tanrının elçisi de Arap demeyin o ayrı bir konu Türkiye’de boşuna kişiler köpeklerine Arap ismini vermiyorlar
Lawrence'nin faaliyetleri sebebiyle onları anıp Çanakkale'de şehit düşen Araplar'ı anmamak olmaz, bu tutumunuz politik. Savaş üstadı Çin'in zorla Budist yapamadığı Türk'leri savaş kabiliyetsizi Arap'ların güya zorla İslamlaştırdığını abesle iştigal etmektir ve politik bir tutumdur.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Tarihi araştırdım sadece , ve bulduklarımı paylaştım ben sadece
ya tarih okumadan osmanlıya ihanet etti diyemezsiniz hadi deseniz bile şu an onların yaşadıklarını hakketikleei anlamına gelmez sonuçta bu bı soykırım nasıl ki hitler zamanında yahudileri sabun yaptı bugünde netanyahu daha kötüsünü yapıyo masun insanlar var azıcık vicdanınız varsa anlarsınız
Yunanlar, Yahudiler , Ermeniler , İngilizler , Fransızlar , İtalyanlar Yapmadılar mı Ayrıca Arap isyanı hakkında ne biliyorsub Neden diğerleri olunca bişey olmuyorsa Araplar yapınca ihanet oluyor Objektif bak Mısırlı Arap Mehmet Ali Paşa'nın Osmanlı'ya karşı zafer kazandığını göreceksin, sonra aniden İngiliz ve Fransız kuvvetlerinin Osmanlı İmparatorluğu uğruna Ali Paşa'ya saldırdığını göreceksiniz (biz Türkler Müslümanlarla savaşmak için iki kez batılılarıçağırdı). Şimdi Birinci Dünya Savaşı'nda ne olduğuna bakalım? Osmanlılar yani Türkler müttefikiydi. Osmanlı generallerinin çoğu Alman'dı. Araplar da aynısını yaptı ve İngilizler le müttefik olup onlar ile birlikte savaştı, ancak Osmanlıların aksine onlar daha iyi tarafı seçtiler. Araplar kazanan taraftaydi , bu bir savaştı ihanet değil
Elin araplarına ben din kardeşim diyip sahip çıkmam onlar benim düşmanlarım. Onlar benim ecdadlarımı atalarımı öldürdü arap nefretini ne dersen de içimden atamazsın. Nokta
Saçmalık. tumuyle yanlis bir argumana dayaniyor. uluslarin dostlugu diye bir durum diplomaside yoktur, var olan sey ulkelerin cikaridir. siyasette romantizm olmaz 90 larin sonunda Azerbaycan bizden destek için uçak istedi o zamanki yönetim vermedi Oysaki Azerbaycan Türk. her şey çıkara dayanır. Ayrıca Arap isyanını tek açıdan degerlendirmen anlamsız. Osmanlı İmparatorluğu son yıllarında ummetcilik fikrinden Türk milliyetçiliğine doğru kaymış ve Araplara düşman gibi davranmaya başlamışti İttihatçılar döneminde, Arapları askere almaya zorlanmış, Arap topraklarından Anadolu'ya yiyecek ve eşya gönderilmiş, bu da birçok Arap şehrinde açlığa ve düşük yaşam kalitesine yol açmış ve 1916 Büyük Arap İsyanı'na sebep olmuştur. Olaylar hiçbir zaman tek boyutlu değildir Siyasette ihanet veya kardeşlik olmaz Çıkar olur
Müslüman değilsen zaten din kardeşin olamaz bunu anlamak zormu Ama eğer müslüman isen din kardeşindir Çünkü müminler kardeştir Kimse müslüman olmayan Türkler ile Arapların din kardeşi olduğunu söylemiyor
Müslümandım, dinden çıktım yalan yok. Arapların türkleri zorla Müslüman yaptığı Talas savaşında yaşananlar dan sonra türklerin şamanizim dinini bırakıp bian da Müslüman olması şaşırtıcı bir değişim.