Devlet neden, elektronik sigarayı yasaklıyor da, normal sigarayı yasaklamıyor?

Elektronik sigara sağlığa zararlı, bahanesiyle ülkemizde yasaklandı, ama sigarada sağlığa zararlı. Ayrıca sigarayı bırakmak için bir alternatif bu. Ülkemizde nedense, elektronik sigara satışı yasak, ama normal sigara satışı serbest. Tütün şirketleri ve bu sektörden gelir elde eden, fabrikalar, tarımcılar vs var diye bu yasaklanmıyor ama, teknoloji olan, ve üretim tesisleri olan, elektronik sigara yasaklanıyor. O zararlıysa, buda zararlı. Ayrıca ben elektroniğin, normal sigaradan daha zararlı olduğunu sanmıyorum. Çünkü. Sigara bağımlısıyken, boğaz ağrısı, öksürük, balgam, hırıltı, vs şikayetlerim oluyordu. Elektroniğe başladıkdan sonra tüm sağlık sorunlarım bitti. Eğer elektronik zararlı olsaydı sigara kadar zararlı olsaydı, sağlığım düzelmezdi. İyileştim diyorum. Kötüydüm. İyi oldum. Normal sigara kötü etti beni, elektroniğe geçtim, iyileştim. Eğer elektronik kötü olsaydı iyileşmezdim heralde. Aynı kalırdım hatta dahada kötü olurdum. İnternette orada burada zararlı yazıyor diye, her yazılana inancakmıyız? Velevki zararlı e normal sigarada zararlı, üstünde sağlığa zararlı yazıyor. Bile bile, göre göre içiyoruz hatta zararını görüyoruz. Zararını Yaşadığımız halde içmeye devam ediyoruz. Elektronik sigara bence yasaklanmamalı, yasaklancaksa normal sigarada yasaklansın. O çiftçiler falan gitsin, tütün yerine başka şey eksinler. Hem zaten tütüncüler işinden memlun değil, onlarda keşke başka şey eksek diyor. Tütün çok kazandırmıyor. Ayrıca uğraştıran bir iş. Öyle diyorlar. Zamanında tütün tarlasında çalışan bir arkadaşım söyledi. Tütün işi iş değilmiş. Zormuş. Başka şey ekseler daha iyi olur hem onlar adına hemde bizim adımıza.

Ondan vergi alıyor, diğerinden almıyor, oyüzden
Elektoniği yurtdışından ithal ediyoruz. Yasaklamak kolay oyüzden
Başka sebebi var
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Devlet neden, elektronik sigarayı yasaklıyor da, normal sigarayı yasaklamıyor?