Bugüne kadar ki yazılarımda İslam ve Muhammedten bahsetmiştim. Bugünkü yazımı Hristiyanlığa ayıracağım.
Öncelikle Hristiyanlığın bilinen en eski yazılı kaynakları Paulus'un mektuplarıdır. Yani, İlk yüzyılda henüz İncil diye bir yazılı metin yok.
İsa'nın yaşadığı iddia edilen tarihten yaklaşık 3 asır sonra günümüzdeki Hristiyan kutsal kitap kanonu belirlenmiştir.
4 İncil'in yazarları da anonimdir, kimliği meçhul kişisel tarafından yazılmıştır. Bu incillerin yazarlarının hiçbiri kesinlikle İsa'nın havarilerinden olduğunu iddia etmezler.
Bundan dolayıdır ki, İsa'nın yaşamıyla ilgili birçok olayı çelişkili bir şekilde aktarırlar.
Örneğin;
İsa'nın doğumu konusunda Matta ve Luka incilleri birbirleri ile çelişir.
Mattaya göre Hirodesin korkusundan Meryem ile Yusuf bebek İsa'yı alıp Mısır'a kaçarlar.
Luka da ise hirodesten kesinlikle bahsetmez. Yahudi geleneğine göre İsa sekiz günlükken Kudüs'e tapınağa sünnet merasimine götürüldüğünü yazar.
Diğer bir örnek; Sinoptik incillere göre ( Matta, Markos ve Luka ) İsa fısıh bayramından önce, Yuhannaya göre ise Fısıh bayramından sonra çarmıha gerilmiştir.
Bu örnekler, gibi sayısız çelişkiler
Detay kısmında yeterli olmayacağı için hepsini yazamayacağım.
Hristiyanlikta ki İsa karakteri ise aslında Pagan Roma Tanrısı Apollo'dur.
1. Konstantin Hristiyanlığa inanmış gibi gözükerek İsa karakterini Pagan Roma tanrıları ile harmanlayıp karıştırmıştır.
Örneğin; Pagan roma Tanrılarından Mitras;
Aynı İsa gibi ölüp 3 gün sonra dirilir ve ona inananlar onun etini yiyip kanını içerek günahlardan arınır ( hristiyanliktaki evharistiya ayini aynısı )
Apollo, İsa gibi başında dikenden taç vardır.
Kısacası özetle bu. Yazılacak daha çok detay var ama burada alan kısıtlı. Yorumlara göre daha detaylı cevap yazarız.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer