Sıradan insanlara maksimum yüzde 12 zam, meclis insanlarına yüzde yüz zam. Sıradan insanların tüketimlerinde yüzde yüz on zam, meclisin lokantısına yüzde bir! Sayılar abartıdır ama mantık doğrudur.
Şimdiye kadar düzelmedi şimden sonra mı düzelecek bu yüzyıllardan beri aynı ekonomi hep bozuktu hatta Osmanlı zamanında bile fakirlik ve sefalet vardı ama fakirlik olsada insanlık vardı Osmanlı'nın gelenek ve görenekleri on numaraydı insanlar birbirine daha saygılıydı yani ekonomi yıllardan beri aynı tas aynı hamam gram değişme yok Fakat şunu söyleyebilirim Eski dönemlerde her ne kadar fakirlik olsada yani her istediğinizi bulamasanızda alım gücü vardı yani paranın azda olsa kıymeti vardı Euro gibi Kuveyt Dinarı gibi tam manasıyla kıymetli olmasada iyi kötü kıymeti vardı ve insanlar iyi kötü geçiniyordu şimdi ise marketlerde her şey bulunuyor ama alım gücü yok yani eskiden çoğu şeyler özellikle temel gıda maddeleri ucuzdu Özellikle kira kavgaları günümüze nazaran daha azdı insanlar kiralarını iyi kötü ödüyordu Yani kısacası eskiden orta direk vardı yani para belirli kişilerin etrafında toplanmıyordu yani zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu bir dönem yoktu şimdi ise orta direk yok oldu zengin parasına değer kattı fakir iyice fakirleşti
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Meclis, milletvekili gibi kelimelerin tamamen eyyam olduğunu düşünüyorum. Ben kendimi bildim bileli siyaseti takip ederim. Otoriteye karşı halkın güçsüz olması zaten kötüdür ama "demokrasi" kötüler arasında yeğlenecek bir yönetim biçimidir. Yönetme gücü meşruiyetini seçimlerden alır. Yönetenlerin doğru yönetip yönetmediğini, meşruiyetini düzgün kullanıp kullanmadığını yasalar, medya gibi erkler denetler. Sonuca gelelim milletvekili, meclis diyerek yönetimin direksiyonunu elinde bulundurmayan çok geniş bir çatıdan bahsediyoruz. Asıl sorun ne? Bunu tanımlamıyoruz. Bunu tanımlamaktan kaçıyoruz. Sorun ne kardeşim? Sorunun kaynağı ne? Ben 22 - 23 senedir milletvekilleri, meclis bedava hayat yaşıyor deyip eleştireyim, bunun hiçbir anlamı yok. Bunu alkışlamamak gerekir. Hangi parti yönetemiyor? Bunu tespit ettin mi? Ettin diyelim, o zaman adını verip, hukuk ve demokrasi yoluyla gitmesi için elinden geleni yapacaksın. Gelen çok mu iyi olacak sorusu geliyor akla? İşte demokrasinin otoriteye gücü vermesinin - teslim etmesinin kötünün iyisi olan bir yönetim biçimi olması da buradan geliyor. Buna da katlanacağız. Kötü çıkarsa tekrar değiştireceksin. En iyi başkan ve hükumetler bile dünyada birinci dönem iyi yönetse de ikinci, üçüncü dönem bozuyor.
Ekonomiyi unutun artık adam gibi biri başkan olsa bile... anca 30yılda düzelir ekonomi ülkenin gelirini sağlayan faktör sanayi sanayiiii ve ülkemizde de sanayi çok geri kaldı... dış satış yok alım var ya/ konya buğday-adıyaman tütün, petrol-batman petrol-Zonguldak kömür... ve sayamayacağım bir çok şey var ya bor bile işleyemiyoruz tarım öldü sanayi yarı yarı yer altı kaynakları bitek adam gibi kömür çıkıyor