Bu surec nasil sonuclanmali , gidisatini begeniyor musunuz?
Ben ozellikle kurt arkadaslari merak ediyor ve anlamak istiyorum.
Bu surec nasil sonuclanmali , gidisatini begeniyor musunuz?
Ben ozellikle kurt arkadaslari merak ediyor ve anlamak istiyorum.
Çözüm süreci demek Türkiye'nin PKK nın önünde diz çökmesi demektir. Yeni anayasa ile türk tanımı kaldırılacak. Kürtlere özerklik verilecek daha sonra referandum ile bizden kopacaklar. Abdullah Öcalan ise kurulacak olan devlette başkan seçimi adaylarına girip başkan seçilecek.
Bu PKK kürtleri dinden çıkarttı adamları apo maymununu ilah edindi, istedikleri kadar Müslümanım desinler reber apo diyen kâfir oluyor. Apo ki tanrıyla savaştığını söyleyen mürted
Evet
Onların kanaatinin ne önemi var, hdpli arkadaş olsaydı da boş bir uğurda gittiklerini kanıtlasaydım. Bunlar zaferci Türkçü, Kemalist gibiler beyinleri yok, ideolojilerini putlaştırıyorlar.
katiliyorum da bu adamlari kazanmamiz lazim bro bu problemleri bir koseye birakip artik onumuze bakmamaiz lazim bu gibi turban gibi problemler yuzunden hep gelismekte olan bir memleket olarak kaliyoruz ve bundan asiri sikildim milletin derdi yapay zeka biz hala kac yuzyillik problemlerle ugrasiyoruz
Yakında sahaya çıkıp şu HDPli dingillere ders vericem, ne kadar kurtarsak kâr. Türklerde şu zaferci ergenleri bataktan kurtarsa çözülür bu iş
Cevap
1Cevap
Hiç bir zaman çözüme ulaşılamaz ortada Kürtlere haklarını tanımayan 2. Sınıf muamelesi yapan devletleri ve büyük israil projesini gerçekleştirmek için Kürtlerden faydalanmaya çalışan üst güçler var.. resmen halkı değnek gibi kullanıyorlar
1. Kürtçe dili yasak olması
CHP ki Birgül Ayman Güler meclisteki konuşmasında ne demişti? Türk ulusu ile Kürt milletini eşit, eş değerde göremezsiniz.
Kürtçe tiyatro oyununa yasak getirildi
Kocaeli de valilik Kürt dili hareketi derneğinin yürüyüşüne yasak yaptı.
Doğu'da halk için yaya geçitlerine yazılan Kürtçe önce yaya (peşî peya) yazısı karalandi üstüne Türkiye turktur türk kalacaktır yazıldı.
Devlet bahçeli kürsü de kim bizi Kürt düşmanı gosyeriyorsa alçaktır haindir dedi ama MHP eski mv. Ahmet Çakar Kürt dili ve Kürt halkı diye bir şey yoktur dedi.
Kürtçe sanatçı Aynur doğanın Kürtçe şarkı konseri yapılmasına müdahale edildi. Şiwan Perver yurt dışına sürgün edildi. Ahmet Kaya sürgün edildi.
Size daha milyon tane sayayım mi? Bırakın artık şu kardeşlik masalladinizi kardesimiz dediğiniz halkın haklarini göz ardı ediyosunuz vebali umarım hep. nzden sorulacak
Yine de her şeye rağmen şunu söylüyorum. Bu yaşadığımız malum cografyada siyaset insanın beynini çürütür hepsi bir oyun. Amaç insanları düşmanlık aşılamak yok etmek tek bir dünya gücü kurmak. Madem kardeşiz diyosaniz müslüman gibi takının Arap Kürt düşmanlığı yapmayın. Biz birbirimizden ayrı düştükçe onlar etimizden kemigimizden faydalaniyorlar çözüm için kendi icinizdeki sorunları çözün önce ırkçılık gibi.
Diğer arkadaş güzel anlatmış
oncelikle hanimefendi Turkiye devletinde yasayan herkes Turktur bunu irkicilik olarak kabul etmek abezdir. Turkiyelim diye sacma bir sey olabilir mi? Turkum bu bir irki temsil etmiyor bu ulusu temsil ediyor bu ulusun yapitasi kurt olur turk olur laz olur cerkez olur.
Herkes dilini kullanmakta ozgur olmalidir bu bir kimliktir kulturdur renktir bunu kimse yadirgayamaz. bunu okullarda veya konserlerde veya diger sanat dallarinda gormeliyiz de zaten bnunu savunamam. lakin bu ulkenin resmi dili Turkcedir bunda da abez bir sey goremiyorum resmi iletisim araclarinin da turkce ollmasinda bir abezlik gormuyorum. o zman orasu kurtce yazsin yukarisi lazca yazsin yan koy hemsince yazsin bu asil absurd olan.
Gecmiste elbet haksizliklar olmustur fakat bu ulkede kurde de turbanliyi da bazen is bilene bile haksizliklar olmustur yapici olmadan bunlari cozemeyiz
Sizin yaklasiminiz cok mu butunleyici yani
ben kardesim derim otururum kalkarim da emin olun her zaman da kardes olarak kaliriz
umarim sizle de iki cay esliginde oturur iki kelamin sonunu iki tebessumle bitiririz selamlar
Neyse ilk cümleyi görünce okuma gereği duymadım gerisini ok bbyyyy
Okudum aslında çok isterdim neden istemeyim muhabbetinize dahil oldum çayınızı içmiş kadar oldum 😊😊 sağolun
Ne demek efendim. ☺️
Valla zor süreç
Konu ne ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?