İnsanlar anlamıyor ama siz o ürünleri almadığınız zaman o ürünler üretilmeyecek diye bir şey yok. Siz cola almadınız diye israil savaşı şu an durdurdu gerçekten.. Arkadaşlar biraz aklınızı mı kullansanız. Müslüman kardeşliği diye bir şey yoktur, Türk Türkün kardeşidir. Zamanında bizimde ülkemizde savaş oldu hangi müslüman yardım etti? Kimse yardım etmedi tabiki. Biz kendi emeğimizle bağımsızlığımızı aldık. İmkanlarımız kısıtlı olsa bile bir şekilde yaptık. Bizim savaşlarımızda da yetim kalan çocuklar öldürülen çocuklar vardı. Hatta donarak ölen bebekler bile.. Siz daha kendi kanınızdan olana değilde ''Ayy filistindeki çocuklar ölüyor yardım gönderelim, boykot yapalımda israile para gitmesin.'' diyen kör cahil bir bireysiniz. Şimdi cola colanın ülkemizde fabrikası var mı? var tabiki. Şimdi fabrikada çalışan var mı? evet var. Şimdi fabrikada çalışanlar kim onlarda Türk. Sen İsraili engellemeye çalışırken kendi ülkendeki adama zarar veriyorsun. Anlatabildim mi? İsraile yardım göndereceğine Hatayda ve Kahraman Maraşta olan depremzede ailelere göndersen. En azından biraz bile yardımınız dokunur. Ben İsrail'i botkot falan etmiyorum. Kim ne derse desin kredi kartlarından falanda vergi alınıyormuş sanırım öyle bir söylenti de var. Hiçte değiştirmem. Zaten başka bir bankaya geçmek diğer bankanın kartını bloke etmenin zahmetinden bahsetmiyorum bile. Bide internette colaları döken türk vatandaşlar gördüm. Yani cahilliğin vücut bulmuş hali gibiler. Şimdi sen o colayı aldın marketten. Parasınıda verdin. Tamam da niye döktün bu boykot mu şimdi. Yani akılsızlık hat safhada. O colayı aldığın zaman ne kadar alırsan aldığın yerden stok düşüyor zaten. Marketteki kişiler colaya naptığına değil, alıp almadığına bakıyor. İstersen git çeyizine sakla. O colayı aldın ve parasını verdin. Stoktanda eksildi. Ayrıca döktüğün içinde paran boşa gitti. Böyle şeyler yapmanıza gerek yok. İlla birilerine yardım etmek istiyorsanız SMA hastası bebeklere yardım edebilirsiniz. Depremzedelere de olabilir. Ordaki bebeklere üzelmek yerine burada hastalıktan kıvranan TÜRK bebeklere üzülebilirsiniz. Ben İsrail'i boykot etmiyorum ve düşüncelerim bu şekilde
210 Yorumla- 1 yıl
evet cogu kapalı kadınlarda hepsi sov adam gibi müslümansa müslüman olsun sahsen müslüman değilim ama onlardan daha cok sey bildiğim söylenebilir. Dedikodu fitne fesatlık çogu kapalının altından cıkıyor gercekten. bide bana diyolardı bu yüzden lise zamanlarımda baya dısladım. dıslamak ya da baska birsey yapmak islam dinine göre günah değilmi sence önemli olan din mi yoksa insanın iyi ya da kötü ahlaklı olması mı? Çoğu kişi müslüman değiliz diyince bi.. anladın sen demediği kalıyor ben kendi halimde kimseye bulaşmayan bir insanım yani. Ona bakılırsa ön yargıda günah ya da yasak. cogu müslüman ve kapalıların sov icin ya da tarz icin yaptıklarını düsünüyorum yanlıs mıyım bilemem ama bence öyle
- 1 yıl
ince davranısınız icin cok tesekkur ederim ama ben coktan kararımı verdim. diğer konuda haklısınız ahlak olmadan islam olmaz. ama bir ergen ve liseli kafasında düsünecek olursanız diğer seneler için bahsediyorum. oruc tutmayı bile havalı bir hareket olarak görüyor ama agzından argo olsun küfür olsun eksik olmuyor. daha sonra da orucun sevabının azaldıgını ögrenince birsey olmaz diyerek geciyor. müslümanlar ordan burdan duydukları lafları gelip sınıfta anlatıyolar, torpille ordan burdan yakını olan din hocaları tecavüz vakaları olduğu kuran kurslarından duydukları laflarla gelip ders anlatıyor. ülke daha ne kadar batar bilemiyorum ama lisede hiçbir hoca bana yapılan saygısızlıklara bir şey söylemedi. bu mu yani müslümanlık birsey diyemiyorum ordan burdan bende bir şey duyup söylesem nasıl olur acaba birincisi saygı yok zaten karşındakine saygısı olmayanın kendisine bile saygısı olmaz. Kımıldasak haram diyordu kadın o kadar yobaz. Bu gidisle ülkenin cok gelisecegine inanmıyorum
En İyi Cevaplar
1 yılPeh. Etrafıma kaç kere bunu anlatmaya çalıştım. Bir millet ürettikleri bir içeceği bir avuç insan almadı diye batmaz. Ülkece, ülkelerce yapılması gereken bir eylem. En başında veriliyor onların ödemesi, ülkeye giren şeyin ödemesi zaten yapılmıştır. Yani sen al veya alma; o para oraya gitti, geçmiş olsun. Koltuktaki şahıs ülkeye giren ithal ürünlerin alım satımını durduracak (ki direkt silah gönderiyor) ki bu boykotun bir anlamı olsun. Ayrıca zamanla ülkedeki fabrikalar satılıp üretim azaldıkça bizim elimizde yerli ürün marka da azaldı. Olanlar da ithallerin yerini tutmuyor. Önce ülkede üretim yapılmalı, neden bizim de dünyaca ünlü ve kaliteli bir markamız olmasın? Biraz da bu dış güçlere muhtacız, özellikle temizlik ve gıda sektöründe. Durum buyken millet neden niçin boykot yapsın? İhtiyacı var, başka alternatif yok ve yapsa bile boşuna. Başka ülkelerin kendi markaları olması nedeniyle bu kadar boykot yapan yabancı var. Yoksa Türk milleti zalim değildir. Atamızdan kalanlar bu duygular... Savaşın devlet ile devlet arasında olmasının, sivillerin özellikle kadın ve çocukların bu duruma dahil olmaması gerektiğinin farkındayız. Masum olan kimse, onun tarafındayım.
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılDaha önce de yazdım. Boykot etmek kola almamak ya da kahve içmemek değil. Mesela sosyal medyayı bırakmak lazım. Bilgisayarları çöpe atmak gerek çünkü Intel işlemci bizim ve Tel Aviv'de fabrika. Sonra sebze meyve yememeli çünkü tohum bizden gidiyor size. Bir çok ilacı (ağrı kesiciden, nefroz ilaçlarına , parkindon sma) kanser ilaçlarına kadar kullanmayı bırakmalısınız. Temizlik maddelerinin çoğu bizim. Türk sirketi ya da üretimi gözüküp menşei bize ait çok ürün var. Hangi birini sayayım. Özellikle öyle yok CHP'ye oy vermedim, kola içmiyorum. Bunlar gülünç şeyler. Boykotu tam yapmaya kalksan yaşaman çok zor.
11 Yorumla
1 yılilk basta ediyordum da olacak gibi degil. destek vermeyen urun yok denecek kadar berbat. insanların karismasi da sinir bozucu. bi tanidigim yiyecek icin niye bu marka aldın diye soylendi. sonra gitti trendyoldan apple watch siparis etti 😀 ya da starbucksa gidip elinde iphonela siz vicdansizsiniz diye bagiran ablalar ayrı bi komik zaten. belirli markalar hep boykot listesindeydi yeni olan bir sey değil. ben alacagım urune para veriyorum, o kisinin o parayla ne yapacagı benim sorumluluğum altında olmaz.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇin ve İsrail ürünlerini elimden geldiğince boykot ediyorum ve çevremi de bu konuda bilinçlendiriyorum. Her zaman yerli malını desteklerim. Boykot başlayınca, çok kaliteli yerli ürünlerimiz çıktı. Ayrıca; tıbbi aletler, telefon, bilgisayar, internet, yazılım ve işletim sistemleri konusunda da yerli ve milli üretimler yapmamız gerekiyor. Ve her zaman ata tohumu kullanmamız, suni gübre yerine doğal hayvan gübresi kullanmamız gerekiyor. Ben, tarlama ata tohumu ekiyorum ve doğal hayvan gübresi kullanıyorum.
13 Yorumla- 1 yıl
Allah razi olsun sizden
Cevap sahibi1 yılAmin, cümlemizden.
Cevap sahibi1 yılBu arada, ben hiçbir zaman kola alıp dökmedim. Bu çok saçma bir şey. Çünkü kola alırsam, zaten onun parasını ödemiş oluyorum. Burada maksat, boykot ürünlerine para ödememek ve bu sayede satışlarının düşmesini sağlayıp, üretimini azaltmak. Kola alıp dökmek hiçbir işe yaramaz. Bunun yerine yerli kola markalarını almak gerekiyor. Artık kola alıp dökme saçmalığı kalmadı zaten. Yaptığımız boykot sayesinde boykotlu ürünlerin fiyatları yarı fiyatına düştü.
Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı. https://www.youtube.com/embed/GpVOGHvu2YMPek ilgimi çekmiyor öyle mevzular ama (Kehanetik varsayım : boykot ve boykota benzer sebepler nedeniyle yaşanan kuyruk acısı sonucu Rusya Kafkasya'daki Müslüman çoğunluğa saldırdı)
11 Yorumla
1 yılDünyadaki markaların çoğu onların ürünü zaten. Boykot etmiyorum. Çünkü işe yaradı zannediliyor ama yaramıyor aslında. Ha bu filistinlilere üzülmüyorum demek değil. Sadece ben boykot edince savaş durmayacak onlar umursamayacak bile.. Burada satmassa başka yerde satar. Ne olursa olsun zarar etmez.
11 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılBoykot :)
İsrail insanlığın kabul edemeyecegi ve hep utancı olacak bir soykırım yaptı hic bir başka tarifi yok
Boykota gelince h7kumet İsrail mallarinin ithalatına izin verdigi surece gümrükte parasi odenip ülkeme giren her urunu kendi esnafimdan satın alırım.
12 Yorumla- 1 yıl
Tarif edilemez zeka
Popeyes, KFC ve Burger King Türkiye'de Tab Gıda A. Ş tarafından işletiliyor. Üçü de aynı şirkete bağlı ve kâr payları aynı yere gidiyor. Starbucks Türkiye ise Kuveytli bir holding olan Alshaya Group'un alt şirketi, Amerika veya İsrail ile hiçbir alakası yok
12 Yorumla- 1 yıl
Cehalet zor zenat dostum yapacak birsey yok
- Gündem konusunda 322 cevap paylaştı.
1 yılNiye etmemmi gerekiyor ulkedeki hersey israil mali yedigin domatesin ilaci gubresi yedigin ekmegin unundaki katki cesmenden akan suyun kloru neyden bahdeyorsunuz arkadaslar gercekci olun artik
21 Yorumla
1 yılBunları almayıp boykot etseniz ne olacak kullandığınız çoğu ürün İsrail ya da İsraile destek verenlerin markası baştra Loreal Domestos Fanta Rexona gibi markalar olmak üzere
13 Yorumla- 1 yıl
Alıp yerlere döküp yakıp güya boykot ettiğini sanan var birde
1 yılisraili protesto etmek için bir sebep görmüyorum
1945-55 yılları arasında filistinin israillilere yaptigini bugun israil filistine yapiyor
çorbanda ne varsa kaşığına o çıkar12 Yorumla- 1 yıl
aynen öyle
Senelerdir elimden geldiğince boykot ediyorum. Bu bir siyaset değil de, insaniyet meselesi..
41 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılelinde tuttuğun telefonun işlemcisinden tut bir çok parçası yahudi ya da amerikan malı. o zaman neden telefon kullanıyorsun? ben de seni boykot ediyorum. he gelip o bana lazım ihtiyaç diye bahane sunma, sizin gibi showculardan çok var tabi
22 Yorumla
Cevap sahibi1 yılprofildeki sensen valla hiç akpli tipi yok sende, umarım trol sorudur
1 yılYok ben valla kokokola iciyorum likir likir ziyafet
12 Yorumla- 1 yıl
Gel beraber olsun abim 😋
1 yılAlternatifi olmayan şeylerde edemiyorum, onun dışında tek kuruşumu vermiyorum onların ürünlerine
11 Yorumla
1 yılCogu sey israil mali zaten mecbur almak zorunda kalinir ama almamaya calisirim
11 Yorumla
1 yılÇoğunlukla hayır ama oradaki bebeklere üzülüyorum o yüzden bazen ediyorum
15 Yorumla- 1 yıl
Ahaha
- 1 yıl
Başlama yine
1 yılListedekilerin hepsini tüketiyom düzenli olarak sdlfkisdcf çok da umrumdaydı israilin sağladığı gelir, yemeye de devam edicem
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayır. Bu tarz propagandalar, be. yinsizlerin takip edeceği şeyler.
11 Yorumla
1 yılİnsanlar sanki sen boykot yapınca bir şeyler değişiyor gibisinden sözlerle geliyor ama benim param beni ilgilendirir ben savaşı bitirmeyi değil kendi paramla savasin devam etmesini istemiyorum🙋🏻
11 Yorumla
1 yılFilistin destekçisi ulkelerin urununu almıyorum İsrail'i boykot etmiyorum.
10 Yorumla
1 yılDostum sana kim mizahın iyi dediyse acilen iletişimini kes
11 Yorumla
1 yılBen önüme ne gelse onu yiyip içiyorum 🤣
22 Yorumla- 1 yıl
Ne danası 😡😡
Ben etmiyorum
13 Yorumla
1 yılYanlış yeri boykot ediyosunuz.
11 Yorumla
1 yılCoco cola'ya devam İsrail'e selam
11 Yorumla
1 yılar*plar zerre umrumda değil
11 Yorumla
1 yılediyorum ama gene alıyorum
15 Yorumla- 1 yıl
sen düşünme İlber
- 1 yıl
sensiniz o kxidns
boykot yapmiyorum
114 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBurger de boykot.
27 Yorumla
Cevap sahibi1 yılRestaurant Brands International bünyesindeki firmalardan birisidir. 1999'da ilk kez Batı Şeria'daki gayrimeşru İsrail yerleşimine bir şube açması nedeniyle boykot edilen Burger King,
Destek veriyordu
Cevap sahibi1 yıl@niggative üretim yeri illa ki olucak Türkiye sınırlarında bunları hazır getiremezler sonuçta kuruluş yeri destekleri önemli diye düşünüyorum
- 1 yıl
Frenchies ne demek biliyor musun ablam? Amasya'nın Suluova ilçesinden çıkan bir şirket haklarını ve kazançlarını almış diyorum. Senin Burger King Türkiye'de yediğin hiçbir ürünün tek bir kuruşu bile yurt dışına gitmiyor çünkü Frenchies anlaşması kapsamında zaten şirketin hakları için ücret çoktan ödenmiş. Bunun üzerine kazanılan her kuruş Tab Gıda'ya gider. Frenchies mantığı budur.
Gizli Üye(25-29)1 yılOrta sınıf ürünler kullanmıyorum.
11 Yorumla
1 yılEvet edıyorum
22 Yorumla- 1 yıl
Amin cümlemizden
1 yılEdiyorum
21 Yorumla
1 yılHayır
11 Yorumla
1 yılBoykotla işim yok benim meselem değil.
11 Yorumla
1 yılEtmeye çalışıyorum
11 Yorumla
1 yılÇok komiksin ablacım
11 YorumlaGündem konusunda 1,6b cevap paylaştı. etmiyorum
11 Yorumla
1 yılEvett
11 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılBoykot etmiyorum.
11 Yorumla
1 yılhayirrr ask
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKonuşmasam daha iyi
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılGoogle kimin
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği