Küresel ısınmanın etkisiyle son 10 yılda dünya genelinde buzullar erirken birçok kalıntı gün yüzüne çıktı. Bu, “buzul arkeolojisi” adlı yeni bir bilim dalının ortaya çıkmasını sağladı.

Küresel ısınmanın etkisiyle son 10 yılda dünya genelinde buzullar erirken birçok kalıntı gün yüzüne çıktı. Bu, “buzul arkeolojisi” adlı yeni bir bilim dalının ortaya çıkmasını sağladı.

Yaklaşan son hızla geliyor.. Bu demek oluyor ki deniz seviyeleri hızla yükselecek ve şehirler sular altında kalacak hani şu felaket filmlerinde izlediğimiz sahneler gibi dünya nüfusu yok olacak.. Başta İstanbul etkilenir Akdeniz deki su yüksekliği Karadeniz ve Hazar Denizi'ni yutar.. şu an yaşadığımız çeşitli kuraklı ve sel baskınları nin aslında arkasında yatan etmen bu..
Dünya 6. ve son büyük yokoluşa hazırlanıyor malasef kaçınılmaz son ama dünyada yaşam sona ersede her seferinde bir yolunu bulup yine başlıyor, şöyle düşünmek lazım üzerindeki parazitleri temizliyor yani insanlığı yaşaması için bunu yapması lazım dünya yaşayan bir organizma yaşam bir şekilde yolunu buluyor ve devam ediyor.
@Firu_Zen teşekkürler🫡✌️
Teşekkür ediyorum matmazel ☺️
Daha önce duymuştum ve özellikle Otzi ismi verilen buzul adamı ile ilgili gelişmeleri de takip etmiştim.
Şüphesiz ki, karlar ve buzların gizlediği daha yüz binlerce hatta milyonlarca kalıntı vardır. Ve her zaman daha büyük bir sırrın ortaya çıkacağına inanıyorum.
Duydum umarım şey çıkmaz buz altından 😅 The Thing filmini hatırlatıyor Buz yer altı diyince şey yaratığı hücreleri kopyalıyor taklit ediyor virüs gibi insanların içine saklanıyor uygun fırsatta avına saldırıyor
Cevap
9Cevap
duymamıştım ama ilginçmiş
Adamlar kardan adamın hikayesiyle uğraşıp, noel kutluyor. Hale bak. Biz asgari ücret ne olacak? Valla sesli gülüyorum :D :D :D
Buz, kalıntıları neredeyse ilk günkü haliyle muhafaza ediyor. Eminim ki heyecan verici buluşlar olacaktır.
Gizemli ve heyecan verici.
Sıkıldık ekmek sırası beklerken sıranın bize yaklaşmasının verdiği heyecandan.
Evet duydum ancak buzların erimesine bir tek onlar seviniyordur iş çıktı diye
Bizim onla aramızdaki buzlar eridikten sonra
Merak edilesi bir durum. Binlerce yıldır orada duran şeyler vardır.
Duymadım ama buzulların altında oldukça fazla şey gizli olduğunu düşünenlerdenim
Uygunsuz Gerçek diye bir belgesel seyretmiştim. Orada biraz bahsediliyordu.
Bu çalışma yıllar önceden yapılmış zaten küresel ısınma bahane
Duymadım ama küresel ısınma geliyor
Çok ilginç gerçekten heyecan verici kesinlikle🍎💎
İlk defa duyuyorum bilgim yok..
Ne sırrı olacak Antartikada
Duymamıştım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?