Hz Muhammed birçok savaş yaptı. Hz Muhammed öldükten sonra sahabeler de birçok savaş yaptı. Hatta Müslümanlar sadece kafirlerle değil, kendi içlerinde de savaşlar yaptı. Örneğin Cemel Savaşı'nda Hz Ali ve Hz Ayşe'nin orduları biribirileriyle savaştı.
İslam barış diniyse neden İslam Tarihi savaşlarla dolu?
1- Merak ettiğim dinleri sevmeyenler olabilir bunu anlıyorum da peki neden İslam'a karşı bu tarz söylemler oluyor? Açıkçası hristiyanlığı veya yahudiliği eleştirenleri görmüyorum. 2- Soruda çelişme var. Şöyle diyeyim. Bir sistem veya düzen düşünelim. Aslında sistem düzen kusursuz güzel diyelim. Şimdi bu sisteme karşı çıkanlar veya sistemi düzgün uygulamayanlar mı suçlu yoksa sistem mi suçlu? Aslında sistem değil onu uygulamayanlar suçlu. Hani şöyle günümüze bakalım demokrasi mesela iyi ve kötü yanları var fakat iyi yanları ile göze çarpar ancak seçilen lider demokrasi kurallarını hiçe sayıyorsa demokrasiyi uygulamıyorsa sence bu demokrasi sisteminin hatası mıdır yoksa onu uygulamayanın mı? Hani şöyle diyeiym futbol maçında takım çıkarıyorsun forvete kaleci koyuyorsun sonrada maçı kaybedince oyunculara suç atılıyor, sence sorun yanlış kadro çıkaran hocada mı yoksa oyuncularda mı?
İç çatışmalara gelelim burada gerek liderlik gerekse farklı konulardan ötürü iç çatışmalar çıkmıştır. Ancak bunların hiç biri dinimizi kötü gösteremez. Çünkü bir bozulma oluşmuş ancak bu dinimizde değil bazı kişilerde olmuş. Günümüze bakalım camiler bomboş. Sence din mi kusurlu? Yoksa maaşlı ve siyaset yapan imamlar mı, dini istismar edip yanlış kötü anlatanlar mı, insanların dini öğrenmek istememesinden mi?
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bildiğim kadarıyla onlar saldırdı, müslümanlar karşılık verdiler. Neticede toplumlarını korumaya çalışıyorlardı. Dahası, bir dinin savaşı değil, barışı öğütlemesi, o dini savunan insanların sütten çıkmış ak kaşık olacağı anlamına gelmez. İnsanın içinde şeytan her daim vardır.
Şeytanı mecaz olarak kullandım. İnsanların beyninde kötülük kazılıdır demek istiyorum. Kuranda bile Muhammed'e uyarıda bulunuyor Allah. Muhammedi bilemem, ancak Muhammed'den sonra büyük kavgalar çıktığı doğru.