Beğenmiyorlar kısmına değinelim ilk. Sırf sevgili olmak için sevgili olunmaz ya da sırf evlenmek için evlenilmez. Sonra boşanmalar niye artıyor acaba? Ya da aile içi şiddet, cinayet, darp veya çocuk varsa çocuğun psikolojisi olumsuz etkilenmesi ve bu çocuğun ileride topluma zararı olabilme ihtimali gibi unsurlar var. Kız erkek farketmez kişi doğru insanı bulursa zaten evlenir. Hani ben kendim açımdan bakarsam elbette tüm kızlar için diyemem lakin doğru düzgün kız bulmak günümüzde zorlaştı bu eleştiri erkekler içinde yapılabilir doğru bir eleştiri çünkü.
Sözde Türk adetleri diyerekten aslında öyle bir adetin olmaması sonradan uydurulup, erkeği gereksiz ve zorlayıcı masraflara sokmakta günümüz erkekleri evlilikten soğutan diğer etkendir. Tüm kızlar aynı değil ama genele bakarsak en minimal masraf erkek tarafına 500 bine patlar. Ülkenin ekonomisi zaten ortada. Millet zor geçiniyorken bide böyle bir masrafın altına girmek istemiyor kimse.
Ülkenin doğum oranının düşmesi sebebi evliliklerin azalması diyebiliriz. Bunun başlıca sebepleri doğru insanı bulamamak gibi ekonomik sebeplerde geçerlidir. Doğru insanı bulamıyoruz. Sonra ki nesillere bakalım ben gördükçe iğreniyorum resmen. Bunlar nasıl yuva kuracak nasıl aile kuracaklar rezillik resmen. Hepsi değil ama azımsanmayacak kısmı maalesef öyle. Peki bu nesil hangi dönem iktidar ve yönetim de oldu günümüz iktidarda.
Kısacası halk sarayda yaşamıyor, lüks tüketimide yok. Gerek toplumun bozulmuş olması, gerek ahlakın yerlerde sürünüyor ve ekonominin çöküşte olması en büyük etkenlerden bir kaçıdır.
Kadınlar üniversite okuyor, kariyer yapıyor kısmı pek şey değil bu çok minimal orandır etkisi Avrupa ülkeleri kadar etkili değil bu madde ülkemizde.
Ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor o da bir cumhuriyet altını etmiyor, demiyor da...
Bir insanın bir aylık emeği bir cumhuriyet altını da etmez mi, vallahi ben utandım.
Maaş, Cumhuriyet altınıyla ölçülür mü, demesinler. Geçen sene Kasım-Aralık ayında 13 bin olan Cumhuriyet altını bu sene 20 bin. Geçen sene 100 ₺ olan hamsi bu sene 250 ₺. Gıda kadar pahalanmadı altın.
Erdoğan’ın bir dediği bir dediğini tutmuyor o yüzden çok takılmamak lazım.
Bundan on yıl önce kadınların eğitim hayatında bulunması gerektiğini savunuyordu , Aradan üç yıl falan geçti dört yıl kadın yeri evidir demeye başladı.
Şimdi de böyle söylemlerde bulunuyor bir dediği bir şeyi tutmuyor.
Zaten yaşadığımız bütün sorunların altında da bu tutarsızlıklar var.
Papaz vermem de ver dolar bir anda üç TL artsın , S 400 muhabbetinde beş 10 TL artsın , Rusya’yla tartışmaya gir 3.05 TL artsın , Suriyelileri al üçbeş lira artsin …