AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
TOGG'un bile motoru Alman, bataryası Çin, iç ve dış dizayn İtalya.
Madem uçak üretiyoruz da ABD'den F-35, Fransa'dan Rafale, Almanya'dan Eurofigter savaş uçağı satın almak istiyoruz. Kaan'ın motoru bile eski F-16 savaş uçağından alınmış, uçarken iniş takımları dahi kapanmıyor.
Ne fark eder. F-35'in parçaları da 7 farklı ülkede üretiliyor. Türkiye programdan atılmadan önce bazı parçaları da Türkiye'de üretiliyordu. Hangi ülke yüzde yüz bütün parçaları kendi ülkesinde üretiyor ki. İphone amerikan malı ama bazı parçalarını Kore'den yani samsungdan satın alıyor. Örneğin ekranını. Mesele katma değer katmak hangi parçanın nerede üretildiğinin bir önemi yok. O alanda bir marka olmak önemli olan bu. Lipton'da yabancı bir marka ama çayı Türkiye'den alıyor. Ama paketleyip üzerine bir marka bastı mı kimse gidip ona çayı Türkiye'den alıyorsun demiyor. Önemli olan marka olmaktır. Neyi nereden aldığının bir önemi yoktur. Ayrıca Kaan başta yabancı motorları kullanıyor olabilir ama motor konusunda da ilerlemeler mevcut ve gelecekte kendi motorlarını kullanacak
ABD'nin diğer ülkelere parça ürettirmesinin sebebi ucuz iş gücünden yararlanmak. Bizimkisi ise üretemediğimizden, ikisi arasındaki farkı görmen lazım.
Togg'un parçalarını Avrupa'dan euro ile, Çin'den de dolarla üretiyorsun. Bu yüzden fiyatı 1 buçuk milyondan fazla. Elin almanı kendi arabasını ucuza alanilirken, sen kendi ülkenin Togg'unu alamıyorsun çünkü pahalı.
Üstelik dediğim gibi gerçekten üretsen Avrupa devletlerinden Eurofigter ve Rafele savaş uçağı almak için müraacat etmezsin. Kendin üret alma o zaman. Mantıksızlık var.
Ucuz olduğundan değil daha kaliteli olduğundan. İphone'nun ekranlarını samsungdan almasının nedeni ucuz olması değil, bu alanda kalitesini ortaya koyduğu için. Yeni bir şirket açıp milyarlarca dolar harcamaktansa var olan şirketin ürünlerini almak daha makul. Siz takmışsınız yok o parça oradan alınıyor, bu parça şuradan alınıyor. O parçalar tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor. Sonuçta o parçaları kullanarak ortaya farklı bir ürün çıkarıyorsun ve katma değer atıyorsun o parçalara. ayrıca togg teslaya oranla 1 milyon tl daha ucuz. adamlar bedava mı dağıtacaktı arabayı. yabancı ülkelerde fakir kesim tesla alabiliyor mu sanki ya da ev alabiliyor mu. yine fakir kesim hurda araçlara, zengin kesim lüks araçlara biner. Dünyanın her yerinde bu kural böyledir. Ne zaman biri bir adım atsa diyorsunuz ki falanca ülke yüz adım gitmiş deyip o ilk adımı atanı küçümsüyorsunuz. arkadaş falanca ülke yüz adım gitmişse gitmiş yani ilk adımı atmadan yüzüncü adıma nasıl ulaşacaksın. sizin gibi tiplerin derdini bir türlü anlayamadım. tek bildiğiniz kötülemek, istiyorsunuz ki kimse bir şey yapmasın
Sen saf insansın. İphone istese ekran üretemiyor mu?
Sana parçaları dövizle alıyor diyorum.
Üstelik senin burada 1 milyon verdiğin araca Almanya'da 15 bin euro verip biniyorlar. Tesla senin ülkende pahalı, o da ötv kdv, gümrük vergisi ve döviz kuru yüzünden. Git ABD de Tesla kaç dolar, Türkiye'de kaç dolar bak bakalım. Hayatında yurt dışına çıktın mı sen?
Ben de isterim ülkede her şey üretilsin. Gelişelim iyi olalım. Fakat senin gibi saf insanları oy için kandırıyorlar.
Alabildin mi Togg? Ancak yoldan geçenlere bakarsın. ABD'de de Tesla almak hiçte zor değil, Tesla'yı bırak burada 3 milyon olan Mercedes, ABD'de de 28 bin dolar, asgari ücret 2 bin dolar, yani asgari ücretli bile orada alabiliyor.
Neyse ne anlatırsam anlatıyım, karşımdaki insanın malum kesimlden oldğunu unutuyorum. O yüzden anlamayacaksın. Saf insanlar için ancak üzülürüm ben.
Sen de malum kesimdensin belli. ABD'de asgari ücret 1.500 dolar. New York gibi yerlerde kira ücreti 5.000 dolar. Yani asgari ücretli biri new york'ta tek başına kiralık eve çıkamaz, mümkün değil. gider ABD'nin fakir şehirlerinden birinde ev tutar, hadi 800 dolara kiralık ev tuttu diyelim geriye 700 doları kalır. 200-300 dolar da aylık yemek ve diğer giderleri olsun. Geriye 400 doları kalır. Bu adam evden işe işten eve hayat yaşayıp 400 dolar kenara atabilir. Tesla'nın S serisi 72.000 dolar. Bu adam her ay kenara 400 dolar atarsa 15 yılda anca teslayı alabilir. Yani ABD'de yaşayan asgari ücretli biri de kendi ülkesinde üretilen teslayı alamıyor. Türkiye'de de asgari ücretli biri de togg alamaz bu kadar basit
Şu yazdığınu dahi okumak zaman kaybı olduğu için okumadım. Hadi yeğenim ekonomiii ucuyooo, hüloğğğ. ABD, Avrupa bizi kıskanıyor. Suç benim kusura bakma, sizin gibilere laf anlatılmaz. İyi akşamlar...
Okumuşsundur ama işine gelmemiştir gerçekler. Dünyanın hiçbir ülkesinde bütün halk zengin değildir. Halkın bir kısmı fakir yaşar, bir kısmı zengin yaşar. Kapitalizmin doğasında bu vardır. Ayrıca ABD gibi ülkelerde tam kapitalist bir sistem vardır, Türkiye'deki gibi de değil, hastaneye gittin her şeyi sigorta karşılıyor gibi bir sistem de yok. Cebinden iyi para alırlar. Sadece Amerikan filmlerini bile izlesen bu gerçeği görürdün araştırmana bile gerek yoktu. Sıfır bilgiyle, sadece hayal gücünle yaptığın hesaplamalarla ABD'de vasıfsız birinin kral gibi yaşayacağına inanıyorsun. Burada da vasıfsızsan leş yaşarsın, orada da vasıfsızsan leş yaşarsın. ABD gibi kapitalist ülkelerde ne verirsen o kadar alırsın, sosyalist bir sistem yoktur. Bizde en azından yarım yamalak bir sosyalist sistem varda vasıfsız halinle acından ölmüyorsun. Orada olsan acından ölürdün
İsteyince oluyor ki devrim aracı zamanında üretilmişti ve de uçakta üretmiştik öncede. Vechi Hürkuş gibi üreticiler var, Nuri Killigil vb. Zaten vardı şimdi tekrardan küllerinden doğruyor bir Anka kuşu gibi
Erdoğan sayesinde tabii ki. O olmasaydı şu an hâlen daha Amerika’nın sattığı ve ancak kendi izniyle kullanabildiğimiz silahlarımız olurdu.
Baş komustan ulu onder dunya liderimiz sayesinde 😂😂😂😂
Erdoğan Türkiye'yi süper güç yaptı ekonomi falan her şey süper ameriga ve Avrupa yakında önümüzde diz çökecek
Tayyip Erdoğan sayesinde. Uzaya 4 şeritli yol yapacak
Savaş uçağı?
TUSAŞ'ın ürettiğim Kaan'dan bahsediyorum
Kaan'ın motoru amerikan general motors a. ık😅
Ne fark eder. F-35'in parçaları da 7 farklı ülkede üretiliyor. Türkiye programdan atılmadan önce bazı parçaları da Türkiye'de üretiliyordu. Hangi ülke yüzde yüz bütün parçaları kendi ülkesinde üretiyor ki. İphone amerikan malı ama bazı parçalarını Kore'den yani samsungdan satın alıyor. Örneğin ekranını. Mesele katma değer katmak hangi parçanın nerede üretildiğinin bir önemi yok. O alanda bir marka olmak önemli olan bu. Lipton'da yabancı bir marka ama çayı Türkiye'den alıyor. Ama paketleyip üzerine bir marka bastı mı kimse gidip ona çayı Türkiye'den alıyorsun demiyor. Önemli olan marka olmaktır. Neyi nereden aldığının bir önemi yoktur. Ayrıca Kaan başta yabancı motorları kullanıyor olabilir ama motor konusunda da ilerlemeler mevcut ve gelecekte kendi motorlarını kullanacak
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!