24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
3. sınıfta okulum değişmişti ve sınıf öğretmenim sonradan geldiğim için beni 23 Nisan gösterisine katmamıstı katılmak istememe rağmen sadece 8 kız 8 erkek seçmişti baya içerlemiştim eve gidip ağlamıştım hocamız bizi bırakıp o 16 öğrenciyi dans için çalıştırırdı bizde oturup onları izlerdik hevesle 🙂 böylede bir hocaydı neyse ki sonraki yıl beni tanıyınca gösteriye aldı ama yine gösteriye almadığı öğrenciler olurdu sırf sevmiyor diye nefret ediyorum o hocadan görsem ilk diyeceğim şey bende sizin gibi öğretmen oldum ama asla öğrencilerimi ayırmıyorum hepsi benim için pırlanta değerindeler
Öğretmenim... Yıllardır bu anı bekliyordum sayın Ömer M. Siz ki benim o ufacık yaşımda beni rencide ederek bir ömür boyu öz güvenimi yitirmeme neden oldunuz. 2. sınıfta bin kişilik okulun önüne çıkıp andımızı okuma cesareti göstermişken bir kelimeyi yanlış söyledim diye beni kulağımdan çekip indirdiniz oradan. İndirdikten sonra sayısız küfür edip aileme söylememem konusunda tehditler savurdunuz. Siz 3. Sınıfta bizi bırakıp gittiniz ama bana yaşattığınız şeyi yıllarca omzumda taşıdım. O günden sonra asla hiçbir derste parmak kaldıramadım hem de soruların bildiğim halde. Çalışkan biri olmama rağmen potansiyelimi göremeyip aşağılık kompleksine girdim. Lisede dahi öğretmenim tahtaya çıkardığı zaman elim ayağım titredi. Ama her şeye rağmen ben öğretmen olacağım ve asla çocuklara böyle yaklaşmayacağım diye kendime söz verdim. Ben öğretmen oldum öğretmenim. Sizin gibi lafta değil, ben gerçek bir öğretmen oldum. Üniversitede dahi o tahtaya ilk adımımı attığımda sesim tir tir titredi. Ama son sınıfa geldiğimde omzum dik, sesim gür çıktı. Öz güvenimi geri kazandım. Hatta fakülte birincisi oldum. Ben atandım. Yıllar sonra kendimi buldum. Şimdi sizin yapamadığınızı yapıyorum öğrencilerime. Onları dinliyorum, hataları varsa kendilerinin telafi etmelerine olanak tanıyorum, onların yeteneklerini keşfetmeye çalışıyorum, onları anlıyorum ve dahası... Çünkü biz onların hayatında minik gözüken büyük parçalarız. Belki de hayatlarına ufak bir dokunuşumuz onların tüm hayatını ve tüm ilişkilerini etkileyecek. Ömer öğretmenim, öğretmenler gününüz kutlu olsun. Her şeye rağmen sizden çok şey öğrendim. Mesela nasıl öğretmen olmayacağımı... Buradan mesleğini kalbiyle yapan atanmış, atanamamış, ücretli, sözleşmeli tün meslektaşlarımın gününü kutluyorum. Toplum bizi ayırt etse de hepimiz öğretmeniz. 😊🌸
Öğretmenler gününüz kutlu olsun öğretmenim🥰🎉💐🌸
Çok teşekkür ederim.🌸💖
Öğretmenler günün kutlu olsun sayın öğretmenim:)
Size de çok teşekkür ederim. 😊🙏
Ben bir öğretmenim, öğretmenlerimle arkadaş olan. Kalbimde her birine odalar açtım. Kimisi hayatımı ışıklandırdı o, odaları yaşanılır kıldı, kimisi beni bana anımsattı" yaparsın sen inanıyorum "dedi, kimisi karşısına alıp ailemden birisin sanki "dedi. O kadar onlardan biriydim ki sonun da ben de onlar oldum ve öğretmen olup tüm hayatlara dokunmak istedim. 🪁🎐✨
Tüm meslektaşlarımın gününü kutluyorum. 💝🌼
Öğretmenler gününüz kutlu olsun 🌸
@ѕüтʟüĸαнve sizin de hocam 👼💓
Teşekkür ederim 🥰
@ѕüтʟüĸαнve lafı olmaz şekerim:)🌺✨
Eic için çok teşekkür ederim 😇
Rica ederim 🌺🌺🔥😊
eig adaletini gösterdin 🪁✨yine bu çiçeğin gerçeğini istiyorum barışma hediyesi olarak :d kankalar unutulmaz 😀
Tamam🌺 bu arada az önce çok ilginç bir şey oldu bir dakika önce 😊
Yine ne oldu 😦😀
Dm bak ama çabuk :)
Bana haksız yere attığı tokatı söylerdim, keşke önce sorsaydın da ondan sonra yaegısaydın, hoş bir çocuğa nasıl vurabiliyorsunuz? Aynı şeyi öğretmen çocuğuna yapmazdınız ama ya da polis memur çocuğuna.
Biz garibanız ya. Öğretmen şanstır ben o şansı yakalayamadım
Cevap
26Cevap
öğretmenler gününü kutlar ve sarılırdım tabi ki de :)
Ona sarılır, ellerini öperdim. Öğrencilik hayatım boyunca sadece bir öğretmenimi sevmedim, onun da yolu açık olsun. Ben kolay insan seviyorum ya, bir insanı sevmiyorsam muhakkak haklı olduğum gerekçelerim vardır. İlkokul öğretmenimin de yeri ayrı benim için, canım öğretmenim 🌷
Üzerimde emeği büyük.
Ah öğretmenler günü demi bugün o vakit şöyle nostaljik bir anı bırakalım şuracığa.
https://www.instagram.com/reel/DAih34XtJH1/?igsh=Z2hwMzF0dHlpMmRl
Bisey soylemezdim o anlardi zaten ne dedigimi :d dayakla ogrenciyi korkutup bilgi verilebilecegini zannetmeleri cidden sacmalik... bir sey anlatirken, ezberletmeyip o seyin mantigini, neden o sekilde adlandirildigini veya formule edildigini anlatsalar zaten anlamayan kalmaz. Bu kadar basit bir methodu neden uygulamazlar onu da anlamiyorum.
Cunku bilgiye saygisizlik eden onu ogretmek istemeyendir, bilmeyen degil.
İlkokul öğretmenim vefat etti. İlkokulda iken kendisine sırılsıklam aşıktım, hatta yazmayı öğrendiğimde defterimin ilk birkaç sayfasını sadece onun adını yazarak doldurmuştum. Bugün onu görebilsem yine o ilkokuldaki Masal canlanır ve o çocuksu aşkım yeniden canlanırdı. Mekanın cennet olsun hocam 🥹🙏
İlkokul öğretmenimin öğretmenler gününü kutlamazdım. bol bol döverdi, saç çekerdi,55 yaşındaydı 1. sınıfa bakıyordu. Dizimi çizmesiyle vururdu. Annem yok diye kimsesiziz diye mazlum görüp döverdi. şimdi ben öğrencilerime asla bağırmıyorum bile. Travma 34 yaşına gelse de unutulmuyor..
Kel kafasına şaapptigim hiç sevmezdim aşırı sinirli gergin biriydi silgi atardı kalem atardı sıra dayağı vs üstelik Türkçe dersinde o söylerdi biz yazardık çalışma kitaplarına hiç bir şey öğretmedi Türkçe derslerinde sureleri duaları falan ezberletiyordu 6. Sınıfa geçtiğimizde fiil sıfat nedir bilmiyorduk belki ölmüştür yaşlıydı ndkhk
bir şey demem. Öğretmenleri hiç sevmem. İstisna olanları ayrı tutarak, tıpkı doktorlar gibi onların büyük çoğunluğu da mesleklerinin gereği olan ahlâk ve yeterliliğe sahip olmayan, saygıyı hak etmeyen bir meslek gurubudur.
"İyi ki hayatıma girdiniz, iyi ki sizin muhteşem destekleyici varlığınızı tanıdım öğretmenim, ellerinizi öpeyim" derdim. Kendisi vizyoner bir ilkokul öğretmeniydi gerçekten 💐👏
Uzun zaman oldu veriniz elinizi öpeyim derdim adını soyadını biliyorum zaten kendisi ilk okulumuz bitince yani 5 inci sınıftan sonra atandı Samsun'a eşi polisti
Elini öper sıkıca sarılırdım ve helallik isterdim üzerimde emekleri olduğuiçin. Allah'a şükür şimdiye kadar karşılaştığım bütün öğretmenlerim birbirinden iyiydi.
Bugün aklıma geldi. Ne yapıyor öldümü yaşıyor mu acaba? pek sevmezdim. Ondan korkardım. Dördüncü sınıfta başka bir öğretmenim gelmişti onu seviyordum.
Duygulanırdım ya adını bile unutmadım hiç. Yaşlanmıştır tabi ellerini öperdim sevgiyle sarılırdım herhalde
Bende dahil hiç bir ogrencin hakkını helal etmeyecektir sana derdim. Allahindan bulsun nefret ederim kendisinden.
Allah rahmet eylesin öğretmenime bu dünyadan göçtü gitti. Karşılaşmasak iyi olur. Bende hakkın rahmetine kavuşurum genç yaşımda yoksa.
Aynı şehirde değiliz ama hâla Facebook ekli. Onu görseydim yanına gider öğretmenler gününü kutlardım😀
Yazım kötü diye çok döverdi beni. O ve onun gibiler hariç tüm gerçek öğretmenlerin öğretnenler gününü kutluyorum.
Maalesef iyi şeyler söyleyemiyorum. Keşke kendi mesleğini yapsaymış da bizim temelimizi mahvetmeseymiş.
Eskiden sık sık karşılaşıyorduk kendisiyle. Halini hatırını sorardım, eski günleri anlardık. Şimdi meslektaş olduk🥰
Beni azarlayıp ayırımcılık yapmıştı o çocuk büyüdü şartlar eşitledi
3 okul değiştirdim ilkokulda ve hiçbirini hatırlamıyorum.
Kezban öğretmenim olsaydı sarılmak isterdim 🥹❤️🩹
Beni milletin içinde rezil edip aşağılık kompleksi yüzünden egosunu tatmin etmek için öğrencileri rencide eden gördüğüm yerde yolumu değişeceğim insan. Onun yüzünden yıllarca özgüvensiz bir şekilde yaşadım biri bana en küçük bir şey dese hep içime kapandım kendimi savunamayacak hale geldim.
Bana attığı tokadı hiç unutmadım onu söylerdim galiba (ödevimi sınıfta yapmıştım)
Neden ayrımcılık yaptığını sorardım ama polemiğe girmeyi sevmem 😅
Bugün yanına gitmeyi düşündüm dün akşam ama unutmuşum. 🤦♀️
Hala görüşüyorum kendisi ile. Ona minnettar olduğunu söyledim bugün.
Bos geçen derslerde bize neden matematik sorusu bu cozdurdugunuzu daha iyi anlıyorum ❤
Keske karşılaşma imkanım olsaydı en değerli öğretmenimdi gününü kutlar sarılırdim 🥲
Haberin var mıydı diye sorardım... muruvvet hocam yaşıyorsa şu an 75 80 li yaslardadir
Bu sene gitmedim sadece her sene ziyaret ederdim Sibel hocamı
İlkokul öğretmenim rahmetli babamdı 🥹🖤ona sarilirdim sıkıca
Hâla mesajlaşırım öğretmenimle iyi ki var herkese onun gibi öğretmen nasip olsun 🥰
Ramazan öğretmenim olsaydı elini öper sarılırdım çok iyi bir insandı kske görme şansım olsa kendisni
kelimeler kifayetsiz kalırdı sarılır ağlardım sanırım
Hocam Sen haklıymışsın benden bir baltaya sapı olmadı derim
Ah keşke denk gelsek ama tayinini aldıralı baya olmuş ellerinden öper sarılırım direk
Sarılırdım öğretmen sevmem ama ilk okul hocam iyiydi ya severdi beni.
"İyi ki vardınız. Sizin öğrenciniz olduğum için çok şanslıyım " derdim
Ferit şeker hocam keşke soyadınız gibi şeker olsaydınız ama siz hayatımda gördüğüm en kötü insanlardan birisiniz beni boş yere döverdiniz bagirirdiniz sizin yüzünüzden okul hayatım kötü geçti hep çekingen oldum umarım Allah hakkımı bırakmaz sizde geberirken bile zor can veririsiniz cansız bedininize fareler akrepler yılanlar gelir
Okuldan soğuttugun için teşekkürler 🙄🙄emeginiz çok üzerimde sayenizde bir halt olamadim 👏
Sizin derslerinize girmeyi çok özledim öğretmenim derdim
ben de öğretmenim. tebrik ve kutlamalarınız kabul edilir 🤭
Benden adam olmaz doğru dediniz hocam derdim
Ben öğretmenlerden bir sıkıntı yaşamadım çalışkan öğrenci değildim ortaydim
İlk okul öğretmenim hep döverdi zoruma gidiyormuydu evet neden gitmesin derse katılımım yüksekti ama öğretmen zengin ailelerin çocuklarına daha fazla ilgi veriyordu bazende tokatlıyordu beni ahaah sırf hatalarını yüzüne vurduğum için o yaşta şu an görsem baş öğretmene laik bir öğrenci olmadınız hocam derdim
her sene kutlarım ilkokul öğretmenimin öğretmenler gününü🥲
Ben muhtemelen utanirdim ama öğretmenler gününüz kutlu olsun derdim herhalde
Matematikte temeli neden oturtamadınız ? 😊
Allah senin belanı versin
Neden bana tokat attın diye sorardım
Tanımamış gibi davranırım.
ben senin stres topun değilim derdim
Çok heyecanlanırdım çok mutlu olurdum
Sevmiyorm dayak atıyordu
Hocam zamanında iyi hoca değildiniz derdim 🤣🤣
Ekini öperdim çok severdim
Tanimazdim kaç yil oldu