Ya gerçekten de din varsa, ya dinin amacı kötülüğe yaklaştıran "zenginlik" ten insanları korumayı amaçlıyorsa, ne dersiniz?

Bazıları diyor ki insanları din ile kandırıyorlar ki fakirler zenginlere zenginliklerini elde etmek için saldırmasın veya zenginlerin huzurunu bozmak için harekete geçmesin diye. Peki ya böyle bir durum yoksa ya gerçekten de din varsa ve bu ideolojinin amacı zenginler rahatta kalsın diye değil de para insanı gerçekten de bozduğu için insanları bu bozgunculuktan uzak tutmayı hedefliyorsa? Sonuçta dünyevi zenginliklere sahip bir insan hep mutlu mu oluyor veya fakir bir insan hep mutsuz mudur? Elbette değildir. Ben insanların fakir de olsa zengin de olsa eşit derecede sınandıklarını düşünüyorum mesela. Sizce peki?

Bu sebepten dolayı dine inanmayanların uğrayacağı fiyasko ne kadar büyük olur değil mi? Kısacık bir zevkli dünya hayatı için ebedi dünyayı kaybetmiş olmaları çok büyük bir fiyasko olmaz mı sizce de?
Ya gerçekten de din varsa, ya dinin amacı kötülüğe yaklaştıran "zenginlik" ten insanları korumayı amaçlıyorsa, ne dersiniz?
Cevapla