Bazı kadınların peçe ve eldiven ile elini ve yüzünü kapatması, toplum nezdinde güvenlik sorunu oluşturuyor mu? Mesela bir erkek, peçeli eldivenli kadın kılığına girerek suç işleyemez mi, ya da bir kadın? Abdülhamit döneminde çarşafın yasaklanmasının bu sebepten olduğu söyleniyor. Siz ne düşünüyorsunuz, peçe ve eldiven sizce güvenlik sorunu mu?
Peçe ve eldiven sizce güvenlik sorunu oluşturuyor mu?
Bakın dünyada insanlar nereye vardı biz hala peçe takanlara karşı olan kinimizi böyle saçma gerekçeler göstererek , toplumun daha kabul edebileceği şekle evirerek boşaltıyoruz. Sizin kurduğunuz mantık da bu mu? Size ne ya , isteyen istediğini takar , hangi vasıfla kokuşmuş zihniyetlerinizi böyle ortaya dökecek cesareti buluyorsunuz kendinizde? Kimse yüzünü göremezmişmiş. Bindiğin otobüste bile kameralar var , birilerinin canı isterse gayet de bulurlar merak etme o hırsızları. Sırf aman ayırt edilsin diye , kendi rızasıyla peçe takanlara karşı burada “gizli kin “ güdemezsin. Yorumlardaki saçma cevaplar da senin zihniyetinle aynı. Yıl olacak 2025 siz hala milletin giyimiyle uğraşın. Şu kafanızı az geliştirin , insanlara saygı duyun da enerjinizi başka şeylere harcayın. Daha da yorumuna cevap yazmıyorum. Anlayacak kapasite varsa bu yazdıklarım bile kafi fazlasıyla.
Ortadoğu gibi bir coğrafyada yaşıyorsanız güvenliği sağlamak uğruna özgürlüklerden belli oranda feragat etmeniz lazım. Türkiye'den kat kat güçlü Osmanlı bile bu mesele özelinde güvenlik sebebiyle peçeyi yakalamışken bu konunun tartışmaya açık yönü yok elbette. 🙂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
O zaman herkes anadan üryan gezsin , ola ki iç çamaşırına da bir şey saklayabilir silah falan di mi? Mantığa bak.
Ya kurabildiğiniz mantık bu mu cidden. Yüzün gözükmesinden bahsediyorum ben, yüzü gözükmeyen biri soygun yapsa nasıl bulacaklar bunu diyorum.
Bakın dünyada insanlar nereye vardı biz hala peçe takanlara karşı olan kinimizi böyle saçma gerekçeler göstererek , toplumun daha kabul edebileceği şekle evirerek boşaltıyoruz. Sizin kurduğunuz mantık da bu mu? Size ne ya , isteyen istediğini takar , hangi vasıfla kokuşmuş zihniyetlerinizi böyle ortaya dökecek cesareti buluyorsunuz kendinizde? Kimse yüzünü göremezmişmiş. Bindiğin otobüste bile kameralar var , birilerinin canı isterse gayet de bulurlar merak etme o hırsızları. Sırf aman ayırt edilsin diye , kendi rızasıyla peçe takanlara karşı burada “gizli kin “ güdemezsin. Yorumlardaki saçma cevaplar da senin zihniyetinle aynı. Yıl olacak 2025 siz hala milletin giyimiyle uğraşın. Şu kafanızı az geliştirin , insanlara saygı duyun da enerjinizi başka şeylere harcayın. Daha da yorumuna cevap yazmıyorum. Anlayacak kapasite varsa bu yazdıklarım bile kafi fazlasıyla.
Herkes istediği gibi giyinebilmeli, insanların empati seviyesinin bu derece düşük olması beni düşündürüyor
Görseli görünce korktum. Güvenilmez tabi kimin ne çıkacağı belli değil
Evet güvenlik sorunu bunlar daha geçen haberlerde çarşaflı kadın kuyumcuda hırsızlık yapmiş al başına bela nasıl buluncak şimdi o
Evet ya kim ne belli değil kadın bile çıkmayabilir içindeki
Yüz kapamanın yasak olması lazım.
Yani güvenlik sorunu için evet. Alttaki bir arkadaş ta saçma örnekler vererek üste çıkmaya çalışmış güya, tartışmaya değmez diyorum🙂
Ortadoğu gibi bir coğrafyada yaşıyorsanız güvenliği sağlamak uğruna özgürlüklerden belli oranda feragat etmeniz lazım. Türkiye'den kat kat güçlü Osmanlı bile bu mesele özelinde güvenlik sebebiyle peçeyi yakalamışken bu konunun tartışmaya açık yönü yok elbette. 🙂
Oluyor
şu an sorun degil
Bariz sorun bence.