Kayınvalidem, üstüme neden bu kadar çok düşüyor?

Ben, kayınvalidemle aynı evde yaşıyorum, üstelik köyde yaşıyorum. Eşim gemi işinde çalıştığı için aylarca gelmediği oluyor, görümcelerimin ve kayınlarımın hepsi gurbette, kayınbabamı ise geçen sene kaybettik. 2 yıllık evliyim, henüz çocuğum yok. Evde kayınvalidemle beraber yalnız yaşıyorum. Sanırım, bu sebeple üzerime çok düşüyor. Sürekli "Ben, seni kendi kızım gibi görüyorum" diyor. Bana gerçekten de çok iyi davranıyor. Geçen gün gece vakti bir komşuyla beraber köyde yürüyüşe çıktım. Çıkarken kayınvalideme haber vermedim çünkü haber vermeyi unutmuşum. Ben yürüyüş yaparken kayınvalidem, beni telefonla aradı, açtım ama telefon çekmediği için konuşamadık. Sonra annem de aradı. Annemin telefonu çekiyordu, annemle konuşabildim. Annem, telefonda dedi ki: "Sen neredesin, gecenin bu saatinde nereye kayboldun? Kayınvaliden, senin için telaşlanmış, beni aradı." dedi. Meğer bana ulaşamayınca telaşlanmış ve annemle babamı aramış. Eve gittiğimde, kayınvalidem kıyameti kopardı. "Senin için telaşlandım, neredeyse jandarmayı arayacaktım, yüreğim ağzıma geldi, uyku uyuyamadım, neden çıkarken bana haber vermedin, gecenin bu vakti ikiniz kız başınıza nereye gidiyorsunuz, haberlerde çok kötü olaylar duyuyoruz, mazallah, sizin de başınıza bir şey gelseydi biz ne yapardık, sizi Allah korumuş, Allah'a şükürler olsun ki sağ salim geldiniz." dedi ama bunları söylerken sinirli sinirli konuştu. Ama sonra geldi, bana sarıldı: "İyi ki sana bir şey olmamış, televizyonda çok kötü şeyler duyuyorum." dedi. Ben de dedim ki: "Bu kadar telaşlanmana gerek yok. Sağ salim geldim." dedim. O da dedi ki: "Bu saatte köy yerinde gezmek tehlikeli. Köy yerinde kamera yok. Allah korusun, başına bir şey gelseydi seni nasıl bulacaktık? Bu saatte tehlikeli insanlar ve yaban hayvanları dolaşıyor. Bundan sonra evden çıkarken ikimiz de birbirimize haber verelim ve sana gece vakti dışarı çıkmayı yasaklıyorum." dedi. Bana kısıtlama koydu, üzerime bu derece çok düşüyor, halbuki ben onun öz kızı değilim. Buna rağmen bana hep "kızım" diye hitap ediyor. Ben de ona "anne" diye hitap ediyorum. Pamuk gibi birisi, ben de onu seviyorum, aramız çok iyi ve çok iyi anlaşıyoruz. Ama bu tarz davranışları beni sıkıyor. Eşime anlatırsam, onu şikâyet etmiş gibi olurum. Bu durumda ne yapmalıyım sizce?

Kayınvalidem, üstüme neden bu kadar çok düşüyor?