Merhabalar,
Şanlıurfa'da yaşanan bir motor kazasında, motor sürücüsünün telefonu otomatik olarak ambulansı çağırdı. Sizin telefonunuzda bu özellik var mı? Siz, olası bir kaza için tedbir aldınız mı?

Merhabalar,
Şanlıurfa'da yaşanan bir motor kazasında, motor sürücüsünün telefonu otomatik olarak ambulansı çağırdı. Sizin telefonunuzda bu özellik var mı? Siz, olası bir kaza için tedbir aldınız mı?

Her zaman temkinli olmaya çalışırım trafikte, yolda ve doğada, dikkatli olursanız ve yanınızda kaza anında ekipmanlarınız, ilkyardım bilginiz ve acil haberleşme prosedürünüz olduğu müddetçe sıkıntı yaşamazsınız tabi ki görünmez kazalar, bilinç kaybı gibi durumlar harici...
Her şeyi otomatikleştirmenin insan için çok zararlı bir şey olduğunu düşünüyorum. Dünyayı ardında bırak filminde bir sahnede “Navigasyon çalışmıyor, telefon çalışmıyor. Bunlar olmadan ben bir hiçim” şeklinde bi’ replik vardır. Gerçekten de insan sürekli olarak teknolojiye kendini alıştırırsa bir noktadan sonra hayatta kalması için ihtiyacı olan unsurlar köreliyor.
17 sene önce yaptığım kazada uçtuğumuz köprüden yukarıya nasıl tırmandığımı hatırlamıyorum. Tırmanıp arkadaşları aramıştım ve tabelalardan bulunduğumuz yeri tarif etmiştim. Sonra ambulans filan geldi tabii. Bugün bu hikayeyi bir hayatta kalma mücadelesi olarak anlatırım. Yaşadığımı, yaşamı hak ettiğimi hissettiğim ender an’lardan birisidir çünkü ben orada hayatta kalmak için mücadele ettim. Otomatikleşmek insanı köreltir.
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Tesadüfi oldu. Yapabilecek çok bir şey yok aslında ama her ihtimale karşı acil durumda aranacak listesi oluşturulmalı, Sos sinyalleri aktifleştirilmeli. Gerisi takdiri İlahi
Cevap
11Cevap
Hayır maalesef şu an için yok
telefonumda bu özellik var acil durum modu ekran kilitli bile olsan 112 ve ilk aranacalar listesi ayrıca allerj, ik ilaçlar kayırlı
arbanın kendinde var böyle bir sistem kazada airbag açılırsa otomatik arama yapıyor ses iletilmezse konum atıyor
En son 2 yıl önce motosiklet ile kaza yaptım gözleri mı 3 saat sonra açtım
Valla öyle bir duruma karşı zerre tedbir almadım desene vay halime😂🤦🏻♀️
O özellik var ama kurulu değil.
Önlem şey işte yanımda bir tutam pamuk taşıyorum 😂
Acil aramalar bölümüne babami ve kardeşimi ekledim mesela başka tedbirim yok.
Güzel bir uygulamaymis
Yok taktiri ilahi😂😂
hayır bir tedbirim yok
Şanlıurfa ülkenin 50 yıl gerisinden geliyor. bu olay şsşırttı
Emniyet kemerini takmak var..
Maalesef hiç bişey yok
Hayır yok maalesef
Tedbir almadım
Kaza sonuçta ne tedbir alsan mutlaka açım verirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?