Bir arkadaşım bunu bana ilk söylediğinde "bu kişilerin işi hayat kurtarmak" diyip garipsemiştim.
Şimdi gündemdeki"yenidoğan çetesi" olayı ve daha başka şeyleri de duyunca kafamda 'acaba mı?" diye soru işareti oluştu.
Bu konuda sizin fikriniz nedir?

Bir arkadaşım bunu bana ilk söylediğinde "bu kişilerin işi hayat kurtarmak" diyip garipsemiştim.
Şimdi gündemdeki"yenidoğan çetesi" olayı ve daha başka şeyleri de duyunca kafamda 'acaba mı?" diye soru işareti oluştu.
Bu konuda sizin fikriniz nedir?

Kesinlikle olabilir, sonuçta toplumda doktorun ayağına giden tıp konusunda bilgisi olmayan vatandaşlardır, özellikle özel sektör için bunu diyebilirim, yanıltabilirler ve bizler bunu anlayamayız da, sonuçta o diploma onlarda ve onlar insnaların sağlığı hakkında karar veren taraftır, bizim sağlığımız yerinde olduğu halde bir problemin olduğunu ifade edip kendi kazançları uğruna insanlari zora sokabilir hatta sağlığından bile edebilirler bu çetenin de yaptığı gibi.
İşin kötü tarafı da bu zaten, bilememek ve onların da toplumun bilmediğini bildikleri için istedikleri gibi top oynatabildikleri bir ortamları olması, özel sektörün bakanlık tarafindan aslında doktorların vermiş olduğu raporlari, tespitlerini, tefriş ve kontol edip soruşturması gerekli, kim bilir daha başka hangi çeteler ya da bireysel olarak bunu yapan özel hastaneler var bilmiyoruz bile.
Uzun zamandır gördüğüm en güzel soru, eyvallah.
İnsanlığına bağlı olarak olabilir. Meselâ hiç bağış yapılmayan İsrailde, dünyanın en büyük organ ve deri bankalarının olması, en çok çocukların hapiste kaybolmasını düşünürsek, birde SMA hastası çocukların nerelerde doğduğuna bakmalı, özel hastanelerde mi?
Her mesleğin çöpleri vardır. Ancak bizim kredi kartı limitinden ne koparsam diye düşünen devletin bunu bu kadar geç farketmesi asıl problem.
Kentsel dönüşüm için yıkılıp yapılması beklenen binalar, yıkıldıktan en az 1 yıl sonra inşaatı başlıyor. Sebep , inşaat ruhsatı alma süreci. Neden bu kadar uzun diye sorunca rüşvet döndüğünü duydum.
Normalde yıkılıp yapılması 3 ayda bitirilebilecek bir apartman anca 2-3 yılda yapılıyor. Rüşvet yoksa çok beklersin.
Belediye ve TOKİ kampanyaları ise yalan, dolan... Milleti mutahitlere yem ediyorlar. Verilen destekler de birsürü şarta bağlı.
Cevap
2Cevap
bazı doktorlar evet
Doktorluk vicdan işi... Yoğun bakımdaki hastaları önemsemediklerini kırtarabilicekleri halde kurtarmaya çabalamadıklarını biliyorum...
Evet maalesef ki. Doktorların ihmalkârlığından 1 yılda milyonlarca insan hastahanelerden bilinmeyen nedenler neticesinde hayatını kaybediyor.
Artık öyle
Aynen
Yenidoğan çetesi ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?