Bana göre bu sadece bir oyun. Zamaninda cola turka cok sevilip cok satilinca ve coca cola ile pepsi satislarda azalma yasayinca. Adamlar bizimkilere ceza kestirdi. Amerika elcisi türkıyeye cola turkaya ceza kesmelerini söyledi cola turkanin sahibinin aciklamari var hala videolu. Ve adamlar satmak zorunda kaldi.
Simdide nedense burger king ve McDonald's israil olaylarindan dolayi ulkede satislarda azalma olunca ve cikisa gecen köftecı yusufu harcatmaya calisiyorlar. Zaten bunlar bir zamanlar yusufu satin almak istemislerdi adam satmamisti.
Domuz eti olayina inanmiyorum ben
Cola turkaya yaptiklarını simdi köftecı yusufa yapiyorlar?
Fazla komplocusun. Köfteci Yusuf'un Ankara Etimesgut Şubesindeki hazır pişmiş köftesinde domuz eti tespit edilmiş. Bu laboratuvar sonuçlarıdır değişmez. Domuz eti hangi aşamada köfteye girdi bunu biz tüketiciler bilemeyiz ama etin tedariğinden, mutfağa gelmesine pişirilmesine, müşterinin masasına servisine kadar Köfteci Yusuf sorumludur. Bir müşteri şayet domuz eti yemek istemiyorsa ona da gizlice domuz eti yedirdilerse bu suçtur. Dua etsin olay olduktan sonra itiraz hakkı tanınmış, şirketin ismi uzun zaman gizlenmiş. Bu denetimlerde yakalanan birçok firmanın böyle isim açıklanmasın şeklinde bir hakkı bile olmadı. Zeytinyağında pamuk yağı çıkar, vatan millet sakarya, İsrail oyunu filan diye milleti kandırırlar yine 50 farklı isimde firma açıp e-ticaret sitelerinden, ucuz marketler üzerinden, catering şirketlerine bunu satarlar, bizim insanımızda bu yalanları yer. Ayrıca Mc Donald's , Burger King'in Türkiye hakları Türk firmalarında. Yani gidip de parası direkt merkez ofisine teslim edilmiyor. Baştan bir anlaşma yapılmış, isim hakkı parası ödenmiş veya yapılan iş üzerinden belirli bir yüzde para ana firmaya gidiyor. Türkiye'de turistler özellikle uluslararası fast food ve kahve zincirlerini tercih ederler, dolayısıyla büyükşehirlerin merkezlerindeki Mc Donald's - Burger King'ler batmaz, zaten Türk müşterilerin önemli bir bölümü boykotu önemsemiyor. Ben böyle bir olay olmasına şöyle ihtimal veriyorum. Mahalle kasabı dana kıymayı 550 - 600 TL'ye satarken, sen nasıl 389 TL'ye satıyorsun. Ticarette haksız rekabet yapmak için kapitalist sistemden sürekli arkadan dolaşılır ve bir yol bulunur. Bu yoluda gıdada taklit ve tağşiş yaparak bulmuşlar. Ayrıca Cola Turca'yı batırmak istedileri filan yazmışsın, Cola Turca'nın sahipleri zamanında hangi cemaatlerle iş birliği yapıp hangi bisküvi, çikolata devini yalan iddialarla, itibar suikastleriyle batırmak istedi bir araştır derim. Eskiden Türkiye'de üretilen, üreten kişilerin Türk olduğu markalara karşı bile bunlar Yahudi, bunlar İsrailli diye bir sürü yalan yanlış iddialar ortaya atılırdı.