Bu düşünce de olanlardan cidden bıktım ya. Nasıl böyle konuşabiliyorlar hala. Biz kadınlar olarak gezip tozamıyacakmıyız. Bizim hakkımız yok mu. Biz gezicez sizde nefsinizi kontrol edeceksiniz. SİZ SUSACAKSINIZ BİZİ SUSTURAMAZSINIZ
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer 
Bu düşünce de olanlardan cidden bıktım ya. Nasıl böyle konuşabiliyorlar hala. Biz kadınlar olarak gezip tozamıyacakmıyız. Bizim hakkımız yok mu. Biz gezicez sizde nefsinizi kontrol edeceksiniz. SİZ SUSACAKSINIZ BİZİ SUSTURAMAZSINIZ
Abim bitanem haklısınız bak sonuna kadar haklısınız ancak ülkedeki malzeme kalitesi çok düşük. Uyaran konumunda oluyorsun uyarılan kim? Tanımıyorsun nedir kimdir fikrin yok. Senin davranışın görünüşün onda bir uyarı yaratır. Buna vereceği tepki ne olacak fikrimiz yok. Bunlar her şeyi yapabilir yapıyor da. Keşke bunları toplumdan izole edebilsek ama edemiyoruz. Ne yapacağız o zaman sizi korumamız lazım. Yani önce siz kendinizi koruyacaksınız. O yüzden biraz dikkat. Sokakta ve sosyal medyada. Pozlar etiket ile yürüyor ve en riskli olan yer bildirimi. Bio bilgileri. Nolur abim nolur bitanem kendiniz için dikkat edin. Devlet korumuyor biz yetemiyoruz. Bak bu konuda 28 yıldır asamadigim travmam da var. Ben sizi anlıyorum ama siz de beni anlayın ya. Lütfen bak. O fotoğraftaki şeyi yazan da bu anlattığım kafa. Her şeyi yapabilir değer mi iki beğeni almaya? Canından kıymetli mi?
Abim. Bazı yerlerde haklısınız evet ama biz istediğimiz de gezemessek, dolaşamassak, eylenmezsek ne anlamı kalır ya ben tecavüze uğradım. Bu yüzden gittim boks kursuna yazıldım sırf daha beterini yaşamamak için
Abim hayatim haklısın yeminle haklısın ben 40 yaşındayım geçen gece sahile ineyim dedim bit kadar yerde yaşıyorum kaybolamazsın o kadar küçük ama kim gelir bilmediğim için içmedim aşağı. Benim ortaokulda sınıf arkadaşım tecavüz edilip öldürüldü. Ben 12 yaşındaydım. Cenazesi önümden geçti. Ben o günden beri akrabam ölmüş olsa bile ne cenazeye ne mezarlığa.
Yapacak bir şey yok abi böyle yapanlara idam verilmeliydi en başından
İdam da çözmez İran da var adam tahran ortasında vince asıyor canlı yayın tv den ama bitmiyor
Sorun insan olmak insanı insan yapan değerler yok kültürde buna engel olan ne beyin yapısı onun sorunu ne amigdala organı büyüklüğü. İnsan evrimi devam ettikçe küçülür ama gen havuzu gelişimi gerekir bunlar da o da yok herkes akraba çünkü.
👌👏👏👏
Sana bir örnek vereyim kendi okulumdan 2009 Uludağ üniversitesi görükle kampüsü Sema nin ölümü. Kız kayıp bedenini parça parça bursa nin çeşitli yerlerinden ilçelerden aylarca topladı jandarma polis. Kampüsün görükle nin yarısı sorgulandı basın yasağı geldi. Bulunamadı. En son söylenti görükle deki mermer ustasının elemanı. Bilgi bu kadar.
Teshırcılıkle ozgurlugu karıstırmamak gerek. Yoksa her ınsan kararında baskalarını rahatsız etmeyecek sekılde ozgurdur. Ek olarak dunya asla tozpembe degıl hıc olmadı olmayacakta. Once bunu kabullenmek gerekır. Ozguruz ama dıger ınsanları kontrol edemedıgımıze ve asla edemeyecegımıze gore kısısel ve toplumsal tedbırler almamız gerekır. Bunun kıyafetle alakası yok genel olarak yasam tarzımızı gerekırse kısıtlmamızda gerekır erkek kadın ayırt etmeden. Ben ıstedıgımı yaparım kımsede bısey yapamaz dıyemez demek polyannacılık oynamaktan oteye gıtmez nasıl bı duzende yasadıgımızı bılıyoruz
👌
Evet, giyim kuşamlarına dikkat etmeleri gerek. Kimse kızlar gezmesin tozmasın da demiyor. Benim Barbie oynadığım yaştaki kızlar, erkek peşinde koşuyorlar. Azcık kendilerine çeki düzen verseler hiç fena olmaz. Türkiye’ye her geldiğimde şok geçiriyorum, Avrupa’da bu kadar teşhircilik basitlik yok. Öyle sırf tayt giyip, sütyensiz gezmek, milletin gözüne gözüne ben çıplak gezerim sen de karışamazsın diyen yok. Erkekler de sonuç itibari ile donuyla çıkmıyor sokağa, he mi? Bu görseldeki sözün tamamen çığırından çıkmış kadınlara söylenildiğine eminim.
Kendı istedikleri gibi giyinemeyen varoş hemcinslerimiz kendi istedg gbı giyinen kadınları gorunce bk atma derdindeler kuduruolar istedkleri gbı kudursunlad hatta daha fazla kudursunlad kendileri kendi hayatlarnda bi bka yaramazken diğer kadnlar kendi hayatlarini istedg gbı yaşıyor.
Erkeklerin böyle bişey demeye hakkı zaten yk önce onlar gtüne kadr kısa şort giyip ustu komple çıplak gezen hemcinslerine laf söylesn ler dicm de böyle soyleyenler genelde yaboz kesim uzak durulacak erkek musvetteleri
👏👏👏
Cevap
18Cevap
kişiye göre değişir bu. ayrıca kadın istediği gibi giyinir kendi kararıdır kimse de karışamaz.
Toplumu yönlendiremezsin, toplumun değerlerine tek bir gözle bakamazsın, toplumun bir parçası olmak ve topluma hizmet etmek istiyorsan konuştukların ve yaptıklarını toplumun değerlerini düşünerek ölçmelisin, yoksa topluma uzak klır ve topplumdan bir fayda göremez bir fayda sağlayamazsın, o yüzden polemiklere şişirme gündemlere kapılıp gidiyorsan sende topluma faydasız aksine zararlı bir birey olabilirsin
Takıldığın şey ne kadar boşsa senin sorunda okadar dolu değil bence
Bence bizim kadınların tam olarak ne yaşadığıni bilmeden konuşma. Bugün sosyal medya da yapılan bir yorum ve ben cevabını vermişim adamı da linç yağmuruna tutmuşum. Takıldığım yer bura değil anlamıyorsunuz neyse. anlatsamda anlayacak değilsiniz
Olumsuzluk fayda sağlamaz, örnek ve umutlu sevgi dolu yaklaşmak daha etkili bir yöntem
Okey
Hacı hoca taifesine mensup kişilerin sözleri…
Ne yazık ki
👏
Herkes bir diğer kişinin hak hürriyet ve özgürlüğünü kısıtlamadan istediğini düşünme, konuşma ve giymekte özgürdür.
Kadınların giyimi yerine erkeklere ahlak öğretilmesi gerekir.
Herkes kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle giyinir kimse kimseyi yargılayamaz bunada hakkı yok zaten örümcek kafalı insanların düşüncelerine de kulak asmamak gerekir sende bu arada kapalısın çokda harika sin bence bildiğinden şaşma
teşekkür ederim
Ne demek rica ederim bu arada gercekden harika sin
teşekkür ederim ♥️
Rica ederim bal :)
K. b istek kabul etmiyorum
Anladım ama o zaman bak bari
Niye
Anlatırım niyesini
Gerek yok
Hayda merak etme yemiycem seni yani 😃
Nerelerdesin sen ya Heyy
Ayn öyle çok haklısın ya güvenli bir sokak bir ortamımız kalmadı artık maalesef dünya aldı başını gidiyor allah sonumuzu hayretsin
Amin ya aminnn
Haklılar ama haksızlar kişi kendinden SORUMLUDUR. O kişinin nasıl giyindiğinden çok bunu diyen malların kendi ahlakına bakması lazım.
Tebrikler 👏
Yok ben mesela böyle düşünmüyorum, saldım umursamıyorum. Gez toz hatta gece saat 3-4 gibi falan git evine banane mk.
Ama istediğimiz gibi gezemiyiruz
Banane?
E ozaman boş konuşma senin bacinin annenin başına geldiğinde de banane derler o zaman
Annem gece saat 4'de bara gitmiyor, velhasıl kelam cok da s'kimdeydi.
Ok başına gelirse üzülmem
Aksi durumda da üzülmezsin zaten, bugün adamın birinin boğazı kesildi ne yaptın oturup ağladın mı?
Yani hayatta varolma mücadelesi verirken özellikle seni ve cinsiyetini düşünmek zorunda olduğumu nereden çıkarıyorsun?
Ok tm
@Delilive33 hey, ben burada yeniyimde bişey soracaktım ama 2 soru hakkımız varmış günlük. İlk seni görüp yazdım, tek kelime bişey soracağımda mesaj atar mısın rica etsem? ben atamadım xperim yetmiyormuş
Kimse kimseyi anlamay çalışmıyor. Herkes herkesi yargılıyor eleştiriyor kınıyor yok sayıyor.
Evet öyle
Sankii muhafazarlar aldatmıyor öldürülmüyor. Beyin terk hepsi
Evet
tamam da acık gıyınmeyı ıstemekte nefsın ıstedığı bır sey oyle gıyınırsenız sızde nefsınıze hakım olmuyorsunuz demektır erkekte o zaman bakıslarına hakım olamayıp bakabılır yanı, ama eğer konu tacız falansa o konuda tabı kı kendıne hakım olmalı o kadarıda fazla
Kardeşim kadın istediğini giyer istediğini yapar bu erkeklere tacız ya da tecavüz etme hakkı vermiyor
ben aksı bır sey soylemedım kı? ama bakabılırız yanı soyleyım gozlere engel olmak zor kusura bakma*
Ok.
kızdın mı :(
Yo
ama kız nasıl gıyınırse gıyınsın bakmaya hakkımız yok tabıkı gozlere hakım olmak gerekıyor
Doğru
Sen kapalı sın çok ta güzel bir kıza benziyorsun herkese saygı göstermek zorundayız sonuna kadar haklısın kadınlara sahip çıkmamız gerek
Ben istediğim gibi gezicem sizde nefesinize sahip çıkacaksınız
Çok haklısın
Çok güzel yazmışsın keşke herkes senin gibi olsa arkadaşım tecavüze uğramış tı maalesef
Bende uğradım o duyguyu iyi bilirim arkadaşına sahip çık
Sen ciddimisin çook geçmiş olsun onun daima yanındayım yaa çok geçmiş olsun çok üzüldüm şu an iyimisin
Çok şükür iyiyim de sen arkadaşına hep destek ol ne olursa olsun yanından fazla ayrılma
Çok şükür olurum tabiki
Sen boş konuşuyosun kadınlarda edepli olacak özelde kim ne halt yiyosa yesin çıplak görmek zorunda değiliz
Alala siz erkekler her boku yapacaksınız biz kadınlar susacak mıyız. ASLA SUSMAYACAGIZ SİZDE NEFSİNİZİ TUTACAKSINIZ
Feminist sözler
Feminsitlik falan yok gercekten yok tamam bir ciplaklik soz konusu cidden artik ama bu islenen kadin cinayetleri cocuk istismarlarinin hic biri acik giyindikleri icin olmadi ki donla da gezselerdi boyle bisey yasamalari asla dogru olmazdi ama onlar sirf kadin sirf cocuk olduklari icin istismar edildiler hayattan koparildilar narin gibi sila gibi ikbal ve aysenur...
@mavikelebekdeniz benim sözüm soruyu sorana içeriğe değil.
@mavikelebekdeniz Tebrikler 👏👏👏👏
Feministlik yapmıyorum burada adam akıllı bir soru sordu. Ama anlamıyorsun demekki
Ortada evet bir ciplaklik soz konusu ama bu yasananlari hakli cikartmaz
Ayn doğru sırf ben kapalı olduğum halde bile tacizde bulunan oluyor ya
Zaten erkekler sizden kopuyor yavaş yavaş. Merak etme.
Umarm yoktur
maalesef var böyle kişiler
cahil cesareti böyle bir şey işte
Ayn öyle
İyide sana gezme evde otur diyen yok ki zaten
maalesef böyle olaylar olduğu için evden dışarı çıkamak zor ve korkuyoruz ya benim başıma da gelir ise
Bunun cinsiyeti yok ki trafikte veya başka bir yerde bizim de başımıza gelebilir
Ama bir kız isen zor aile izin vermez öyle rahat dolaşmaya
Tabiki o konuda kızlara biraz daha itina gösteriliyor oda koruma içgüdüsü ama kız erkek ayrımı yapılmasına kesinlikle karşıyım kıza izin vermiyorsa erkeğe de vermemeli aileler
İşte burada bazı aileler erkeğe izin verir kızlara izin vermez ve bu benim çevremde çok
Buda erkektir yapar zihniyeti işte toplumu bozan zihniyet
maalesef öyle
Ben çıkmam kızım oğlum olursa onlarda çıkamaz bu saatte dışarı
👌
Tecavüzcüleri koruyan ve arka çıkan zihniyet bu.
Ayn katılıyorum sana
saçmalamış
Yaaa uyuz oluyorum istediğimizi giyeriz sizene nefsinizi tutun
Canoooo mesaja bak
boş ver takma o kağ.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?