Merhabalar,
Bursa'da kıskançlık nedeniyle karısını iple boğarak öldüren bir şahsın, Google'da 'İple insan boğmak ne kadar sürer?' araması yaptığı ortaya çıktı. İnternette her bilginin bulunmasını doğru buluyor musunuz?

Merhabalar,
Bursa'da kıskançlık nedeniyle karısını iple boğarak öldüren bir şahsın, Google'da 'İple insan boğmak ne kadar sürer?' araması yaptığı ortaya çıktı. İnternette her bilginin bulunmasını doğru buluyor musunuz?

Maalesef ki küreselleşen medya oldukça birçok kez zihin kontrolü ile Z*rzop uygunsuz delişmenin en önde gideni olmuş. Hatta suç oranları inanılmaz derece yüksek hatta bir o kadar çok derler ya hani bundan her *bnelik beklenir derler ya hani sen ne mikrop bir insansın kaç tane kişiyi birbirine öldürttürdün. Yapay zeka montajı ile bile halk mikrop insanlar yüzünden katil hatta sonradan Provakatif olayın kurbanı olduktan sonra birçok şizofrenler cinayet işlemeye başlıyor ve böylece suç oranları ve cinayetler gündemde 1. sırada.
İnternette her bilginin olması ve bu bilgilerin ulaşılabilir olması bilgiyi eleyip filtre edebilecek ehle sahip olmayan bireyler için çok tehlikeli ama ne yazık ki bununla ilgili düzgün bir çalışma yok. Gerçi bizim bununla ilgili de bi' projemiz var. Alışkanlıkları değiştirmek zor ve kapitalist sistem çok baskıcı. Bence telefonların artık kişisel kimlik haline gelmesi, yaş bilgisine göre içeriğe erişimi filtrelemesi gerekiyor. Çünkü günümüzde ortaokul öğrencisi deep fake ile şantajda bulunuyor. Üstelik bunun bir yaptırımı da yok. Bilgi homo sapiens'in bilişsel devriminin yegane unsuruyken aynı bilgi bugün homo sapien sapiens'i yok ediyor. Çok tehlikeli sularda yüzüyoruz ne yazık ki ve çoğu kişinin umurunda bile değil bu durum.
Internette boğmak diye bir bilgi olduğundan değil aklında böyle bir şey gezindirdiği için bakıyor sapkın bir zihin
Bilgi olabilir doğru veya yanlıştır o bilgiyle ne yapılacağı insana kalmıştir
Problemler insanlıktan nasibini alamayanlar
Einstein da atomu bulduğunda iyi amaçlarla kullanılacağını düşünürken birileri 2. Dünya savaşına nokta koymak için kullandı. Sorun bilgiyi ne amaçla kullanacağınız yani yine insan temelli bir sorun var bilginin var olup olmaması değil
Cevap
9Cevap
doğru değildir bence
Konunun internetle değil, şahıslarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bir yapay zeka algoritması ve duyguları yok. Sadece istenilen şeyi önümüze koyar ve istenilen şeyle ne yapıp ne yapmayacağımızı düşünmez.
Bu şekilde bilgiler zaten yok, tıbbi şekilde bir anlatım var öğretici amaçlı "nefesssiz kalan bir insan bla bla kadar dayanabilir" vb.
Ne geldiyse başımıza bu panelci kötü insanlar yüzünden geldi ( küfür etmeye edebim el vermedi siz anlayın ) sapıklar için bir numara oldu resmen acilen çözüm bulunması lazım buna
Ben internet kullanımının kuzey korede ki kadar sıkı tutulması taraftarıyım. Hatta ciddi ciddi internet kullanımı için ehliyet almaları gerektiğini düşünüyorum.
internetten önce kimse kimseyi öldürmüyormuydu sanki bu adam o bilgiye ulaşmasaydıda yine aynı şeyi yapardı bence
Bunun internetle bir ilgisi yok bence
Bir şeyi yararına da zararına da kullanabilirsin bu seni bağlar
Buluyorum çünkü bu aramayı yapmasa da öldürürdü bence. Devletler bizden bilgi saklamamalı ve herkes bilgilerini blog şeklinde yazabilmeli
Bazen yasaklama geldiğinde de ozgurluker gidiyor diye millet yırtınıyor. Sınırı ne olmalı kim nasil karar verecek
Böyle sakıncalar içeriklere kısıtlama getirilmesi gerekiyor
Aşırı özgür bir ortam olması çoğu zaman iyi sonuçlar doğurmuyor :(
Yararlı bilgiler olmalı mesela ansiklopedilerde olan bilgiler. Ama bazı şeyler aşırı...
Sen bunu paylaşıp eşeğin aklına karpuz düşürdün bu ne kadar doğru
Bulmuyorum tabiki de 😱 elleri kırılsın
Yanlış tabiki
cok tehlikeli maalesef yaa
yanlış bence
Yanlış
Cok yanlis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?